Tuesday, December 15, 2020

Bersanding dengan pilihan kedua

Salam Selasa!
Terjumpa gambar ni masa belek belek gallery.


Oh Zaimi semestinya pilihan selamanya!

Yang pilihan kedua tu adalah baju tu.
Songket bunga tabur tu.

Itu memang tak plan.
Asalnya nak pakai songket penuh warna kuning gold, tapi apakan daya, tiba-tiba lupa diri lalu tergemuk. Lagi dua hari nak kahwin, pergi fitting, baju tu langsung tak boleh masuk.. 
Ha tepokk!

Nasib baik ada baju yang masih muat untuk dua-dua ketul pengantin ni.

Tak pasal-pasal kan..


Terus tak matching dengan pelamin hahaha!

Bila ingat balik, nak gelak pun ada.

Itu pun baju tu ketat dekat lengan, bertabah je la pakai tu.

Tak apalah, syukur zaimi matching dengan aku 😁

 

38 comments:

  1. aduh, pipi tu mahal.. tapi seriuslah, baju tu memang terletak di badan pengantin.

    ReplyDelete
  2. Memori sungguh ni Syaz πŸ˜„
    Tapi kan...cantik la warna dan corak songket yang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tu la, nasib baik masih ada baju cantik πŸ˜‰

      Delete
  3. Tp lawa jugak biru tu syaz... teal blue... cuma kalo nk matching dgn pelamin boleh tukar ari tu... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelamin dah pasang dulu sebelum kami gi fitting πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  4. Nasib baik ada baju yang still muat kan. And helok plak bajunya. So ok la, still cantik pengantinnya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, kalau tak saya cancel je sanding hahaha

      Delete
  5. patutlah kawan kawan yg nak kawen selalu jaga makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kena, jangan ulangi kesilapan saya huhu

      Delete
  6. Replies
    1. Baru tau, selain hitam, uncle suka biru hehe

      Delete
  7. Assalamualaikum , moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
    Tergemuk..hahaha.. apa pun, moga diberkati dalam melayari kehidupan rumahtangga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, tiba2 tergemuk hahaha.. aminn terima kasih atas doanya 😁

      Delete
  8. cantiknya songket tu!!!! skrg mcm dah jarang org kwen pakai songket kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang orang dah pandai, dia tempah. Akak ni pakai baju yang dah sedia kat butik, redha je la hahaha

      Delete
  9. Pengantin baruuu
    Pengantin baruu
    Duduk bersanding

    Haii tersipu maluπŸ˜†

    Tajuk hrini hangat eh.. Kekeke

    ReplyDelete
  10. Apa pula tak matching dengan pelamin...ok je.. nampak naik la pengantinnya sebab warna kontra dengan pelamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak saya pun cakap macam tu, timbul lah pengantin dia kata hehe

      Delete
  11. Lawalah warna dia..
    Sha suka tengok pengantin pakai songket masa bersanding.. Cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju che ta dengan zain sempena anniversary diorang yang ketujuh pun cantik gilaaa! Tetiba teringat hehehe

      Delete
  12. tajuk tu memang kannn..suka buat twist..hahahah

    ReplyDelete
  13. OOH, wak ingtkn zaimi tu pilihan keduaa., hahaha

    dh chantek tuuuh.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi terima kasih waklat! Oh, tajuk saja buat gempar ahaha

      Delete
  14. Songket tetap lawa kak Syaz pakai.Ingatkan apa lah dengan pilihan kedua. Rupanya baju. Aduii pilihan kedua tu mengundang sesuatu sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihih.. walaupun masa ni memang frust sangat sebab tak dapat pakai baju first choice tu huhuk

      Delete
  15. nampak cantik jer pakai baju tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi terima kasih pada mak andam yang pandai menggayakan saya masa tu :D

      Delete
  16. terhibur pula mama membaca. kadang2 kenangan walaupun terasa tak best masa tu tapi bila diimbas balik terasa lucu. yang penting syaz matc dgn pasangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan mamapp, masa tu sedih, sekarang rasa kelakar sangat hahaha

      Delete
  17. Haha tajuk tu bikin hangaaattttt... Rupanya pasal baju ke.. ok je tu warnanya.. cantik baju tuuu

    ReplyDelete
  18. Kak, kita geng hehe. saya masa nak nikah ritu. Baju mcm sempit haha. beli bulan 12, nak nikah bulan 2. dia punya eksited beli awal tu haha aduh. tapi sarung juga la dah beli haha

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot