Sunday, February 14, 2021

Dipandang Seram, Dibuang Sayang


Ya aku cakap pasal sofa tu.
Sofa 3 seater pertama untuk rumah kami ni.
Semakin banyak anak, semakin ramai budak yang0 menghenyak-henyak, semakin hazab rupa dia.

Ingat nak beli sarung sofa, tapi sebab dia ada kayu tu, jadi macam tak berapa nak sesuai pulak nak sarung cover dia.

Budak-budak ni pulak, pantang lepa, sikit-sikit dicariknya 😭

Ada sesiapa nak sponsor sofa?
Ahahaha




 

25 comments:

  1. sayang kan nak buang..tapi tu la tengok rupa macam dah tak dapat diselamatkan

    ReplyDelete
  2. Boleh bawa ke kedai, tukar kulit baru.

    ReplyDelete
  3. sama kat umah sis lah
    teruk dihenyak2 ha haa jd tempat tido kedua depa nak lg PKP ni
    rasanya tukar baru pun sama je rupa nanti

    ReplyDelete
  4. tungu je anak2 tu besar nnti dh keje soh dorang belikan mak sofa yg baharu blink2.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Ada kedai perabot yang boleh ganti sampul sofa tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ongkos nya tak sanggup nak keluarkan wak..hihi

      Delete
  6. tukar kerusi kayu, confirm ganas macam mana pun boleh tahan.
    itu yg saya suggest kat mak saya la bila penat nak mengadap perangai anak buah yg jenis ganas2 ni bila duduk atas sofa..hahaha

    ReplyDelete
  7. Baru nak cadangkan sarung dia.. hehehehe.. Boleh kot Syaz beli sarung sofa tu, cuma kena adjustlah tang kayu tu.. hehehe.. Elok lagi nampak sofanya kecuali kulit tu je.. Bebudakkan.. Bila dah sikit koyak, tangan tu gatallah nak besarkan.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. Samalah ada sofa kitorang sudah tidak boleh duduk, rasa spring. Jadi letak kayu lepa.
    Rimas mata dibuatnya. Budak-budak suka kopek kan?

    ReplyDelete
  9. saya boleh tolong, tapi tolong buang kan... hahahha

    ReplyDelete
  10. rasanya boleh beli kain yg balut sofa tu balik kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tak berapa sesuai untuk sofa akak tu atie..huhu

      Delete
  11. Sama laa sofa kat rumah ni pun, dah buruk tp sayang nak buang pasai masih sedap duduk. Beli sofa cover dr shopee ja, walaupun tak fit elok tp jadilah buat tutup yg buruk hehe

    ReplyDelete
  12. Saya pun mengalami benda yang sama walaupun tak ada anak anak tapi sebab jenis material tu dia mereput sebab dah lama, koyak juga. sudahnya alas dengan kain ala ala bohemian tu. Nak tukar sayang. huhu..seram gak dipandang..pandang sebelah mata atau buat buat tak nampak je lah. hihi

    ReplyDelete
  13. Syaz..cuba perbaiki alas dia tu..kira balut baru..syg sbb tgk masih utuh..cari material yg tahan skit..kena tnya kat kedai jahit sofa atau kusyen..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot