Friday, November 12, 2021

Kak Ke Kek?

 

Ini Kak Kek sebenar.
Sumber GEMPAK


Hahaha itulah jadinya kalau buat kerja tak double check kan. Memang senang sangatlah masalah typo ni terjadi kan kalau buat kerja menaip ni tergopoh-gapah.  Selalu salah eja di bahagian content, kadang perasan, rajin dan betul kan. Kadang tu perasan, tapi buat tak tau je dengan harapan orang faham je apa yang hendak dimaksudkan.
Tapi kali ni punya typo, sudahlah berlakunya dekat tajuk, terus membawa maksud yang sangat lain pulak tu. Nak tulis Kek, jadi Kak. Lepas tu dengan yakinnya aku terus publish post tersebut hahaha! Mula perasan ada typo dekat tajuk pun lepas beberapa rakan blogger; Afeez, Fiza dan Sunah Sakura tegur di bahagian komen 😂


Barulah perasan, salah eja rupanya!
*tepuk dahi laju-laju.

Terus terbayang Catriona Ross a.k.a Kak Kek.
Walaupun Kak Kek tak ada kaitan pun dengan Kek Onde-Onde tersebut.
Hahah!

17 comments:

  1. hahaha... sib baek jadi KAK, kalau jadi mende lain tak ke naya...

    ReplyDelete
  2. Hihi..sabor je lah kan. Kadang terjadi juga typo pada tajuk :)

    ReplyDelete
  3. kalau sy.. kalau taip guna hp mmg selalu typo sbb malas nk check.. hahaha

    ReplyDelete
  4. Kak Kek ni bila memasak mulut x reti dok diam...

    ReplyDelete
  5. Biasalah tu, typo hihi...
    Skrg ni aiskrim onde-onde pun ada :)

    ReplyDelete
  6. nampak gambo terus ingat Syaz nak tulis kek ni..

    ReplyDelete
  7. Aah la.. masa baca tu dlm mindset terus kek sbb dh nampak gambar kek kan...
    Kak pun bolehhh..hehe

    ReplyDelete
  8. hahahahaa tu biasa terjadi kan.. mmg selalu klu nk cpt ada je typo! Tapi nasib paham :D

    ReplyDelete
  9. Kalau tak cek ni memang sinonim dengan uncle lah... Uncle pun tak perasan!

    ReplyDelete
  10. hihi mujur ada yg prihatin ye syaz

    ReplyDelete
  11. Haha. Kadang-kadang proofread entry je, tajuk tak baca. Nasib baik bukan paid review kalau tak potong payment

    ReplyDelete
  12. Seronok juga cerita Kak Kek. Tertengok separuh masa Deepavali.

    ReplyDelete
  13. Hihi typo comel ni org panggil kehkeh.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot