Gebu dan Manis

 Ada masa-masa nya, waktu lunch, aku dengan zaimi akan makan dekat 1 cafe di Taman Senimas.



Jarak memang agak jauh dari kampus, tapi nak buat macam mana, dalam kampus hanya ada 1 je cafe yang buka kadang-kadang, kawasan kecik dan sempit, paling sadis makanan cepat habis.

Nak pergi makan dekat Anjung (kawasan cafe di kolej kediaman pelajar), tak berapa nak sangat kami ke sana.

Keluar sikit dari kampus, adalah kedai nama kedai Kak Ziah, tapi selalu penuh.

Jadi sejak Taman Senimas tu dah ada dekat hujung jalan Beting tu, adalah choice untuk lunch.

Selalu kami ke Auni's Cafe ni lah.

Banyak jugak pilihan lauk dia, sedap pun sedap.

Paling best kat sini adalah donut dia, bagi aku lah.

Gebu je!

Bukan frozen, tokey buat sendiri.

Agaknya tu yang sedap kan?!


Gambar last 2 week ni, bila tengok rasa teringin pulak hehe.
Ok itu je, saja nak tunjuk gambar donut ahaha


Catat Ulasan

39 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Susah hendak cari donut lembut yang kedai biasa buat. Selalu donut kedai macam Big Apple sahaja yang gebu.

    BalasPadam
  2. Nampak sedap
    Tapi takut lebih gulalah pulak

    BalasPadam
  3. kalau menu sedap, jauh pun orang sanggup datang.

    BalasPadam
  4. rajin...bagus ni...nampak mmg gebu

    BalasPadam
  5. Gebunya donut..nak sikitttt..heheh

    BalasPadam
  6. Mmg nmpk gebu..berbaloi jln jauh sikit, mknan sedap2..

    BalasPadam
  7. montok2 donut
    sedappp anak2 kecik kat taska akak ni memang sukaaa hari2 beli donut

    BalasPadam
    Balasan
    1. anak2 saya pun suka donut, budak2 memang suka donut la kan :)

      Padam
  8. Terus teringin nk buat donut.. bkn nk mkn... hahaha... teringat masa PKP hari tu semua benda nak makan semua cuba buat sendiri... nasib baik menjadi.. hihi.. pastu sekarang dah tak rajin nk buat.. rindu jugak masa PKP ti sbnrnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. masa PKP pun saya masak macam2, seronok kan, blessing in disguise :)

      Padam
  9. Gebu nyeeeeee... nampak lembut je.

    BalasPadam
  10. atie suka makan mak chaq atie punya donut, tatau mcm mna dia buat tapi mmg gebu then dia suka buat kecil2 so boleh mkn byk2 hehehe

    BalasPadam
  11. mmg gebu gebas... acu try minta resepi? hahahahaha

    BalasPadam
  12. tempat saya ni kalau nak donat sedap kat Pantai Dalam... hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo, dekat dengan rumah nenek saya kat bangsar heheh

      Padam
  13. Gebu teruk donut tu kak. Area Beting tu okay juga ada perumahan baru. Kalau tidak sepi terus. Jauh juga nak masuk ke dalam UiTM tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang jauh, nasib baik dah ada lampu jalan hahaha

      Padam

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di blogsyaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at blogsyaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.

Disclaimer: Unauthorized Use of Photos

All personal and family photos on this blog are the exclusive property of syaznirahim.com. These images may not be downloaded, copied, reproduced, or used in any form without prior written permission from the owner. Unauthorized use of these photos is strictly prohibited and may result in legal action. If you wish to use any of the photos, please contact me for permission and licensing terms. Thank you for respecting our rights and the privacy of the individuals depicted.

Penafian: Penggunaan Foto Tanpa Kebenaran

Semua foto peribadi dan keluarga di blog ini adalah hak milik eksklusif syaznirahim.com. Imej-imej ini tidak boleh dimuat turun, disalin, dihasilkan semula, atau digunakan dalam apa-apa bentuk tanpa kebenaran bertulis daripada pemilik. Penggunaan foto-foto ini tanpa kebenaran adalah dilarang keras dan boleh mengakibatkan tindakan undang-undang. Jika anda ingin menggunakan mana-mana foto, sila hubungi saya untuk mendapatkan kebenaran dan syarat pelesenan. Terima kasih kerana menghormati hak kami dan privasi individu yang digambarkan.

Top Post Ad