Wednesday, July 28, 2021

Tone My Lip | Wordless Wednesday

Tuesday, July 27, 2021

Teknik Basah Atas Kering

Minggu bila punya kerja entah, aku pun dah lupa.
Tapi masa ni adam ada kerja seni yang dia kena melukis.
Teknik basah atas kering namanya.

Adam memang tak berapa minat mewarna ni.
Lebih-lebih lagi kena guna cat air pulak.
Lagilah dia berat je nak buat.

Maka terpaksalah aku teman dia duduk dan buat sekali sama-sama dengan dia.
Barulah dia nak buat.

Monday, July 26, 2021

Pdpr Bermula Lagi

Dah habis cuti sekolah seminggu sempena raya haji.
Sekejap lagi mesti menderu masuk whatsapp dari guru-guru anak-anak aku yang berdedikasi dalam mendidik anak muridnya.

Cikgu tadika amir memang siapkan kit-kit untuk anak-anak buat dekat rumah.
Diorang bagi 1 plastik besar.
Penuh dengan bahan-bahan untuk anak-anak siapkan kerja di rumah.

Dan yang paling aku suka, cikgu tadika amir ni diorang siap buat video step by step untuk anak-anak (dan ibu bapa) rujuk.

Video fun fun pulak tu.

Sunday, July 25, 2021

Model Tudung Kekaboo

Dua minggu lepas kot tudung ni sampai, walaupun tak ke mana-mana, walaupun banyak stay at home, walaupun tudung dah banyak, jiwa wanita aku ni tetap teringin nak beli tudung baru.

Sesungguhnya aku insan yang lemah!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot