Pages

Search This Blog

Dear blogwalker

Sila tinggalkan link blog anda di ruangan komen mana-mana post, nanti insyaallah saya dan blogger lain ke sana pula ;)

Wednesday, July 8, 2020

Berjumpa Diri Sendiri di Masa Lalu

Jika diberi peluang untuk menaiki sebuah mesin masa, dan boleh pergi menemui diri sendiri pada tahun 2005, apa yang akan kamu beritahu pada diri sendiri 15 tahun yang lepas tu?

Itulah yang telah di alami oleh seorang perempuan bernama Syazni dari Senawang, Negeri Sembilan apabila beliau telah diculik oleh seorang saintis sebagai salah satu subjek ujikaji mesin masanya.


Monday, July 6, 2020

Adsense Auto Ads di Personal Blog

Sejak dah lama berhenti blogging, memang dah tak ambil tahu pasal adsense.
Jadi, start semula haritu, sajalah godek-godek balik adsense tu dekat bahagian earning kan.
Walaupun ni blog personal yang totally personal, tapi kalau ada iklan sikit2 yang boleh dapat duit sikit-sikit, why not kan? Eheh..

Jadi godek-godek, baru perasan (noob kan sebab baru perasan) yang adsense ni ada function auto ads placement, yang mana bila kita turn on function tu, dia akan secara automatik letak iklan dekat mana-mana sudut dalam blog / website kita.

Sebab, aku ingat adsense ni dia akan keluar dekat beberapa spot yang kita pilih je, macam iklan dekat header, skyscrapper yang tepi tu, atau petak antara post kita.

Sesungguhnya aku dah ketinggalan 😅

Sunday, July 5, 2020

Kerusi Merah Jambu | Kenangan PKP

PKP telah menyebabkan aku buat macam-macam yang tak pernah terfikir dek akal sebelum ni.
I mean bukanlah pelik sangat macam makan mee ikut hidung ke, tapi jujurnya, tak pernah terlintas akan buat perkara tu, macam entry kenangan PKP yang lepas, yang aku beli bawang tu!


Jadi, Perintah Kawalan Pergerakan yang bermula 18 Mac 2020 tu, telah menyebabkan ramai orang kena bekerja dari rumah, atau dalam bahasa mudah yang selalu disebut-sebut adalah Work From Home (WFH), termasuklah aku.

WFH? 
Ya Tuhanku..

Aku sebagai seorang yang sangat berpegang teguh kepada filosofi 'Left your work at the office, home is where you have a rest'

Senang cerita, aku bukanlah orang yang bawa kerja balik rumah. Kalau pernah pun, sangatlah jarang.
Walau musim menanda kertas exam setiap hujung semester pun, aku hanya akan marking di office.
Aku takkan serabutkan kepala dengan urusan kerja yang tak mungkin akan habis tu kat rumah.

Jadi bila harus WFH ni, aku jadi bodoh lost seketika.

Nak buat kerja kat mana ni? Meja makan? Oh no.. So not me, aku tak suka 😭

Jadi, cubalah bersila sambil buka laptop di ruang tamu tingkat atas.

Saturday, July 4, 2020

Masih Ada Yang Sayang : Kisah Pejuang Kesihatan Mental - Norsa'adah Ahmad & Dr. Noor Hayati Yasmin | Review Buku


Minggu lepas, buku yang sempat dikelek ke hulu ke hilir dan dibaca adalah buku ini.
Buku Projek Orkid.

Himpunan cerita - cerita pendek yang ditulis oleh pesakit, dan doktor yang merawat mereka.

Friday, July 3, 2020

Bawang! | Kenangan PKP

Sekolah pun dah nak mula semula penghujung Julai ni, 
jadinya rasa nak buat beberapa post random berkenaan kenangan PKP.

Dimulai dengan ini.
Bawang!


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.