Tuesday, October 19, 2021

Doraemon Kiddi Meal Marry Brown

Dalam post Sambutan Birthday Amir ke enam yang aku up kelmarin, aku ada cerita yang anak-anak dapat Doraemon sorang seketul, aku belikan dari Marry Brown. Inilah rupa Doraemon nya.

Beli Salixium Covid-19 Rapid Antigen Test dan AllTest Covid-19 Antigen Rapid Test Online

Sepertimana saranan kerajaan Malaysia, jika berhasrat untuk merentas negeri bagi balik ke kampung berjumpa dengan ibubapa dan saudara-mara di kampung, sebaiknya buatlah ujian pengesanan Covid-19 secara kendiri. Buat sendirilah maksudnya. Kebanyakan Covid-19 self-testing kit ni sememangnya menggunakan sampel air liur. Jadi ianya lebih mudah untuk dilakukan sendiri, atau dengan pertolongan ahli keluarga / kawan yang berada berdekatan individu terbabit.

Aku juga tidak terkecuali untuk turut merentas negeri. Lama dah wehh tak jumpa mak abah dan mertua semua. Jadi untuk memastikan kami sekeluarga boleh balik dengan tenang, at least kami akan buat self-testing ni nanti. Mungkin sehari sebelum berangkat tak lama lagi.


Kesilapan Biasa Orang Melayu Guna MasyaAllah dan Subhanallah

 Perbezaan Ungkapan “Masya-Allah” dan “Subhanallah”.

Lidah insan beriman tidak lekang dari menyebut nama Allah. Namun bagi kita Melayu yang tidak menguasai bahasa Arab, adakalanya kita gagal menggunakan pada tempat yang betul. Khususnya penggunaan ungkapan “Masya-Allah” dan “Subhanallah”.

Ya Nabi Salam Alayka

 Salam Maulidur Rasul buat semua 💓

Monday, October 18, 2021

Balloon Garland Strip

 Previous post aku tentang persiapan untuk sambutan hari lahir amir tu, aku ada sebut tentang aku  dan zaimi ada tiup dan ikat belon-belon tu untuk gantung di dinding.


Tapi disebabkan aku noob dan aku tak rajin nak buat pembacaan masa tu, aku memang tak tau apa namanya pengikat belon tu, dan nama gugusan belon tu. Sampailah tadi blogger Mummy Ayu tanya di bahagian komen. Baru aku terasa nak cari nama sebenar gugusan belon tu, dan tali pengikat plastiknya.

Monday Blues and How To Beat It


“The 'Monday Blues' describe a set of negative emotions that many people get at the beginning of the workweek if they're not happy at work,” says Alexander Kjerulf, an international author and speaker on happiness at work. ... If you were happy, you'd be excited and energized on Mondays, not tired and depressed.”

Sunday, October 17, 2021

Ulangtahun Hari Lahir Amir Ke 6

Seperti yang aku cerita malam tadi, semalam kami sekeluarga ada buat sambutan ulang tahun kelahiran amir yang enam tahun. Buat kecil-kecilan antara kami lima beranak aje. Beli kek dari Harold's Bread sebagai kek birthday dia, kami beli Rainbow Cake. Lepas tu zaimi rancang untuk deco-deco sikit dinding rumah, buat space untuk celebrate birthday amir tu. Siap beli lagi set birthday decoration tu dari shopee tau! Hehe!

IRL Still ILY

Salam hujung minggu semua!
Selamat berehat di hari Ahad. Bagi yang berada di negeri yang minggunya bermula dengan hari Ahad, selamat bekerja/bersekolah/berkuliah dan apa-apa sahajalah yang sedang kalian lakukan.

Moga hari Ahad kalian baik-baik sahaja!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot