Saturday, January 16, 2021

Belajar Goreng Nugget

Masaklah sangat.
Zaimi ajar adam goreng nugget sebenarnya.
Dah darjah 2 dah pulak 2021 ni.
Zaimi kata dia dulu darjah 1 dah boleh masak nasik.
Haha!

Abaikanlah rupa paras dapur aku yang penuh kecelaruan itu ahaha!




Adik- adik macam biasalah.
Mesti nak busy body.
Tolong ayah jadi mandur kat dapur tu.



Benda nampak macam biasa je, tapi aku pulak yang touching.
Sebab anak dah makin besar.
Kejap je dah tak baby dah.

Eh kejap ke?
Kikiki..

Tapi kalau nak suruh harung lagi sekali fasa jaga baby..
err...

Cukup dah lah hehe..


Tapi in another way around, syukur sangat anak-anak dah boleh diharap nak menolong itu ini.
Ayu pun paling koman dah boleh tolong ambil baju kotor nak basuh ahaha



Tadaa!
Hasil gorengan pertama!



Tapi dah nama pun goreng 5 ketul je nugget nya, manalah nak cukup.
Kenalah goreng lagi.

Dah pandai kan??
Ha sila goreng sendiri kikiki..


Kali ni guna kerusi lah.
Cepat sikit.
Asyik terjengket-jengket je kan.

Itulah alkisahnya si kanak-kanak belajar masuk dapur πŸ˜„

42 comments:

  1. Awal juga darjah 2. Lepas ini kalau dia hendak nuget, dia akan masak sendiri.


    P.S: Sama dapur serabut dengan alat elektrik, pinggan-mangkuk dan lain-lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tapi tak kerap sangat pun lepas belajar tu haha

      Delete
  2. Kalau dak laki umh ni tugasnya menyapu, mop lantai & jemur baju πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe yang itu pun ada jugak diorang kena buat πŸ˜‚

      Delete
  3. excited masing2 nak belajar masak..haha

    ReplyDelete
  4. Mak mak mesti touching bila anak dah mula pandai berdikari. Bagus belajar awal dan memantau dalam masa yang sama. Ayu tu jeling kat sapa tu. hihi comel dak ayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi ayu biasalah, tak boleh la orang fokus kat abang2, jeles!

      Delete
  5. Wah! Tambah hensemlah Adam sebab dah pandai goreng nugget.

    ReplyDelete
  6. Wahhh lps ni lg senangla emaknya.. cuma kene selaly ingatkan tang api jangan besar dh lepas masak tutup api...

    ReplyDelete
  7. (^∀^)οΎ‰ο½Ό
    Bagus! Golden brown nuggetnya!

    ReplyDelete
  8. lepas ni, maknyaa dok depan je la .. anak2 dah pandai menggoreng

    ReplyDelete
  9. anak lelaki pun bgus diajar masuk dapur kan, nanti boleh dah jaga adik2..

    ReplyDelete
  10. Siap apron lagi... (macam uncle masok dapor)

    ReplyDelete
  11. bagus ni berdikari awal hehe
    nasib dia nda takut kena minyak

    ReplyDelete
  12. alololo pandai dan berani...tak takut terpercik minyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perasaan takut telah diatasi oleh rasa nak makan yg meluap2 hahah

      Delete
  13. bgus tu.. merentung buluh dari rebung nih.. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

    ReplyDelete
  14. ceeeehhh si abg..senyum bangga dapat pegang sudip tu hahaaa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi betul tu shida, satu kejayaan besar la bagi dia tu

      Delete
  15. SA pun ajar dah Dania masak..setakat masak nasi, buat air, goreng2, ni goreng..dah pandai dah dia...senang nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti makin besar, boleh lepas urusan masak kat dia je 😊

      Delete
  16. suka sikap syaz.. nanti mudah bila dh jd suami. huhu boleh tlg isteri
    nanti ada anak lelaki nk didik mcm ni juga. kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi insyaallah, harapannya macam tu lah 😊

      Delete
  17. InsyaAllah besar nanti dapat tolong mak dia masak.

    ReplyDelete
  18. elok lah tu dari kecil dah diajar. insyaallah boleh diharap bila dah besar nanti

    ReplyDelete
  19. Bagusnya baru darjah 2 dah pandai masak. Nanti senang la. Boleh masak untuk mama dia kan . request je nk makan apa. Pasti dia masak

    ReplyDelete
  20. rajinnya diorg. kecik2 dah pndai msk.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot