Showing posts with label adam. Show all posts
Showing posts with label adam. Show all posts

Thursday, July 14, 2022

Pagi Raya Haji 2022 | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

Throwback ke pagi raya haji ahad lepas sahaja ni haa...
Masa ni SR tengah melambai zaimi dan anak-anak lelaki yang dalam perjalanan nak solat raya di masjid. SR tak ikut, tak berapa sihat pula pagi tu.

Thursday, May 19, 2022

Kebaikan Dari Bermain Catur

Assalamualaikum semua!

Salam Khamis.

SR tak ada nak cerita apa pun hari ni, cuma teringat yang anak-anak lelaki SR sekarang suka sangat main chess, atau dalam bahasa kita, catur. SR tak sangka langsung yang amir pun dah pandai main catur ni. Entah bila dia belajar main dengan abang dan ayah dia. Haha!

Monday, April 18, 2022

Adam is 9!

Beberapa hari sebelum puasa hari tu, kami sambut birthday adam yang ke 9 tahun, awal dua hari. Sebab, kalau sambut masa bulan puasa, mesti semua tak berapa lalu nak makan kek tu lepas berbuka nanti. Haha! 

Tuesday, April 5, 2022

Tak Puasa Tapi Solat Terawih?

Beberapa hari lepas, dalam post SR yang bertajuk "Bolehkah Kanak-Kanak Berpuasa Penuh?" , SR letak gambar ayu sebagai gambar hiasan dalam post tu. Dan mungkin disebabkan itu, beberapa orang rakan blogger ada bertanya tentang okey ke tidak ayu berpuasa.

Hihi.

Jujurnya, ayu tak puasa.

Hahaha!

Tuesday, March 15, 2022

Baju Sekolah Harga Patut Dan Elok Kainnya

Assalamualaikum!

Macam tak percaya pun ada. Amir dah nak masuk darjah satu dah.
Rasa dia baby lagi.

Rasa touching pula masa shopping baju sekolah dia nak masuk sekolah rendah ni.

Untuk Adam sebelum ni, kami belikan baju sekolah jenama Canggih. Klise kan? Nak dijadikan cerita, kami tak sempat nak order baju sekolah jenama Canggih untuk kali ni. Sold out memanjang dekat shopee. 

Tuesday, March 8, 2022

Anak Sertai Phytonization - Kursus Asas Phyton

Zaimi daftarkan untuk adam turut serta Kursus Asas Phyton untuk cuti sekolah kali ini. Bayaran dia pun tak mahal mana, RM30 untuk tiga kali sesi 2 jam.

Sunday, March 6, 2022

10 Tips Mengajar Kanak-kanak Tentang Keselamatan Mata

Anak sulung SR si Adam memang naik lagi rabunnya. 
*tarik nafas dalam-dalammmmm....lepas......


Dia memang dah pakai cermin mata sejak tahun lepas. Agak awal juga, baru darjah 2 masa tu. Tapi, baru-baru ni bila check semula, power cermin mata dia dah bertambah secara drastik. 

Thursday, November 4, 2021

Tarian Singa di Mydin Senawang | Throwback Thursday | 2020

Cerita ketika masih bebas ke mana-mana tanpa pelitup muka dan SOP. Kisah masa aku pergi 'Sondate' (keluar hanya bedua dengan anak lelakiku), adam, masa ni. Tak ingat tarikh yang tepat, tapi masa ni aku bawa adam keluar berdua ke Mydin Senawang, sambil-sambil beli barang. Teringat pula dulu sebelum zaman Covid-19 ni, dalam sebulan, beberapa kali aku akan keluar berdua je dengan adam atau amir. Saja suka-suka, sambil-sambil meluangkan masa bersembang dengan anak tanpa ayah dia dan anak yang lain. 

Sunday, September 5, 2021

Hero Headphone untuk Hero-Hero

Semua sebab pdpr, jadi masing-masing yang dah sekolah dalam rumah ni ada masanya kena memfokuskan diri berteleku depan tablet masing-masing.
Jadi untuk kurangkan gangguan bunyi yang lain, dan juga untuk tak bingitkan rumah dengan suasana kelas online diorang, belikanlah headphone sorang satu.

Thursday, August 19, 2021

Set Baju Melayu Baby Dengan Samping | Throwback Thursday

Pakcik aku send gambar ni dekat whatsapp last week.
Gambar adam masa pertama kali sambut raya dulu.

Anak sulung kan, pertama kali ada anak, excited betul nak belikan adam 1 set baju raya penuh dari kopiah sampai ke samping siap berkasut bagai!


Sunday, August 15, 2021

Shadow Jemput-Jemput Bersama Rasin dan Adam


Kisahnya Sabtu lepas, Adam jadi tetamu jemputan untuk sesi live di Facebook dengan jurulatih taekwondo dia.
Adalah sorang lagi kawan dia.
Masa mula-mula management tanya tu, aku tak bagi jawapan terus.
Aku tanya adam dulu, dia nak ke?
Dia boleh ke nak duduk dan bercakap dalam live tu?

Tuesday, July 27, 2021

Teknik Basah Atas Kering

Minggu bila punya kerja entah, aku pun dah lupa.
Tapi masa ni adam ada kerja seni yang dia kena melukis.
Teknik basah atas kering namanya.

Adam memang tak berapa minat mewarna ni.
Lebih-lebih lagi kena guna cat air pulak.
Lagilah dia berat je nak buat.

Maka terpaksalah aku teman dia duduk dan buat sekali sama-sama dengan dia.
Barulah dia nak buat.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot