Showing posts with label adam. Show all posts
Showing posts with label adam. Show all posts

Wednesday, February 17, 2021

Dua-Dua Dah Hilang | Wordless Wednesday


Tuesday, February 16, 2021

Anak Mula Pakai Cermin Mata

Sebenarnya berita tentang mata anak sulung aku dah tak berapa nak terang ni, dah diketahui waktu dia ambil vaksin masa darjah 1 tahun lepas lagi.

Sebab masa cucuk vaksin tu, ada periksa mata sekali.
Masa tu, nurse dah bagitahu yang mata adam tak ok.

Maksudnya, dah kena pakai cermin mata.

Tapi tu lah, PKP, bla bla...
Memang bertangguh.

Awal Februari 2021 haritu baru bawa dia pergi kedai cermin mata dekat Taman Matahari Indah tu.

Friday, February 5, 2021

Tuesday, January 19, 2021

Pagar Dah Roboh

|Entry Kontot|

Dah roboh dah pagar.

Ahaha..

Setelah hampir 7 tahun pagar tu berkhidmat.

Semoga pagar baru nanti tumbuh tak senget.

😘


 

Saturday, January 16, 2021

Belajar Goreng Nugget

Masaklah sangat.
Zaimi ajar adam goreng nugget sebenarnya.
Dah darjah 2 dah pulak 2021 ni.
Zaimi kata dia dulu darjah 1 dah boleh masak nasik.
Haha!

Abaikanlah rupa paras dapur aku yang penuh kecelaruan itu ahaha!

Thursday, January 14, 2021

Buat Mug Cake | Jan 2019 | Throwback Thursday

Cerita lebih kurang setahun yang lepas.
Saja nak ajak anak-anak ni buat aktiviti je sebenarnya.

Sehari sebelum hari kejadian ni, masa pergi Gaint, ada ternampak paket Mug Cake jenama Nona ni.





Friday, December 25, 2020

Caption This!

Caption this!
Comment yang paling menarik akan mendapat tepukan gemuruh dari adam amir dan ayu ahahahah




Be right back 😉

 

Wednesday, November 18, 2020

Biar Panjang Macam Jijoe

 Sejak musim covid19 ni, susah betul nak bawak anak anak lelaki ni pergi gunting rambut.

Nak gunting sendiri, zaimi serba salah pulak takut senget lah, tobek lah.

Lama-lama adam pun dah tak larat nak ajak ayah dia gunting rambut.


Friday, October 23, 2020

Sunday, October 4, 2020

Monday, September 28, 2020

Bumblebee Yang Tersakiti

 Jumaat lepas, masa tengah on the way pergi makan dengan mak abah, dalam perjalanan tu terserempak dengan 'Bumblebee'.

Friday, September 25, 2020

Tuesday, August 25, 2020

Adam Antara Yang Lima

 Tengah ralit buat kerja tengahari tadi, tiba-tiba notifikasi whatsapp masuk.

Dari group kelas adam.

Boleh nampak dari notification bar, ada ikon kamera.

Pengirimnya pulak adalah guru kelas adam.

*dramatik!

Berkerut jugaklah dahi meneka (padahal tak ada siapa suruh teka pun, kau beria nak teka apahhall!) agaknya gambar apa yang cikgu adam hantar ni?


Maka laju-lajulah bukak mesej tu.

Rupanya ada beberapa keping gambar, 5 orang pelajar terpilih yang dapat reward dari Guru Besar, sebab hasil kerja sekolah yang 5 terbaik.


Tuesday, August 4, 2020

Perkara Paling Omak Lemah

Sejak jadi mak ni, memang macam-macam benda kena buat la kan, lebih-lebih lagi lepas anak masuk sekolah.



Dan dalam banyak-banyak benda yang aku paling rasa sangat lemah dan low level ya amat skillnya, adalah

Friday, July 24, 2020

Anak ke Sekolah dengan Norma Baharu | Kenangan PKPP

22 Julai 2020, semua anak-anak dah kembali ke sekolah, termasuklah anak omak, adam.
Seawal pagi mak dah kejut adam, sejujurnya malam sebelum tu, 
mak terbangun sejam sekali.

Tidurnya pukul 10, pukul 11 bangun, 12 bangun, 1 bangun, 2 bangun, 3 bangun, 4 bangun.. entah lah kenapa.


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot