Showing posts with label adam. Show all posts
Showing posts with label adam. Show all posts

Sunday, September 5, 2021

Hero Headphone untuk Hero-Hero

Semua sebab pdpr, jadi masing-masing yang dah sekolah dalam rumah ni ada masanya kena memfokuskan diri berteleku depan tablet masing-masing.
Jadi untuk kurangkan gangguan bunyi yang lain, dan juga untuk tak bingitkan rumah dengan suasana kelas online diorang, belikanlah headphone sorang satu.

Thursday, August 19, 2021

Set Baju Melayu Baby Dengan Samping | Throwback Thursday

Pakcik aku send gambar ni dekat whatsapp last week.
Gambar adam masa pertama kali sambut raya dulu.

Anak sulung kan, pertama kali ada anak, excited betul nak belikan adam 1 set baju raya penuh dari kopiah sampai ke samping siap berkasut bagai!


Sunday, August 15, 2021

Shadow Jemput-Jemput Bersama Rasin dan Adam


Kisahnya Sabtu lepas, Adam jadi tetamu jemputan untuk sesi live di Facebook dengan jurulatih taekwondo dia.
Adalah sorang lagi kawan dia.
Masa mula-mula management tanya tu, aku tak bagi jawapan terus.
Aku tanya adam dulu, dia nak ke?
Dia boleh ke nak duduk dan bercakap dalam live tu?

Tuesday, July 27, 2021

Teknik Basah Atas Kering

Minggu bila punya kerja entah, aku pun dah lupa.
Tapi masa ni adam ada kerja seni yang dia kena melukis.
Teknik basah atas kering namanya.

Adam memang tak berapa minat mewarna ni.
Lebih-lebih lagi kena guna cat air pulak.
Lagilah dia berat je nak buat.

Maka terpaksalah aku teman dia duduk dan buat sekali sama-sama dengan dia.
Barulah dia nak buat.

Monday, May 10, 2021

Pdpr Lepas Raya

Selamat bercuti dan berpdpr buat semua murid sekolah.
Kalau semua ok, mungkin pertengahan Jun baru anak-anak akan ke sekolah semula.

Jadi omak nak abadikan kenangan adam tertidur masa balik sekolah ni kat sini.
Haha!

Kesian tengok adam ni kadang-kadang.
Pagi seawal 5.30 memang dah mandi dan bersiap.
Pukul 9 malam memang selalu dah gone.

Thursday, May 6, 2021

Benagolf Paroi | 1 Jun 2014 | Throwback Thursday

Cerita tujuh tahun lepas.
Masa ni anak baru sorang, si tingkiting omak ni kecik lagi ha masa ni hahaha

Tuesday, May 4, 2021

Sunday, April 25, 2021

Pertandingan Kangaroo Maths 2021

Awal tahun haritu, lepas dah bersekolah semula secara bersemuka, adam ada bagitahu yang dia nak masuk pertandingan Kangaroo Maths.

Aku dengan zaimi memang tak pernah dengar pasal pertandingan ni.
Ye lah, manakan tidak, pertama kali ada anak yang bersekolah rendah kan.

Mula-mula kami ingat pertandingan ni sekolah sendiri je yang anjurkan.
Kena main lompat-lompat macam kangaroo lepas jawab soalan ke kan.

Haha!

Rupanya tidak!
Pertandingan ini agak besar juga!

Thursday, April 15, 2021

Adam is 8 | Throwback Thursday

April adalah bulan birthday adam.
Alhamdulillah, pejam celik pejam celi, dah 8 tahun dah kami mebesarkan kurniaan Allah yang sulung ni. 

Tuesday, March 16, 2021

Ukelele Untuk Anak

Asalnya, masa adam kecik dulu, aku ada belikan 1 gitar mainan.
Masa tu dia sorang je, dia main seronok lah kan sebab dia sorang.

Tapi sejak dah ada lagi 2 manusia kecil kat rumah ni yang memang jenis pantang tengok abang tu pegang apa-apa mesti nak direbutnya, gitar tu habis terburai talinya hahaa

Tuesday, February 16, 2021

Anak Mula Pakai Cermin Mata

Sebenarnya berita tentang mata anak sulung aku dah tak berapa nak terang ni, dah diketahui waktu dia ambil vaksin masa darjah 1 tahun lepas lagi.

Sebab masa cucuk vaksin tu, ada periksa mata sekali.
Masa tu, nurse dah bagitahu yang mata adam tak ok.

Maksudnya, dah kena pakai cermin mata.

Tapi tu lah, PKP, bla bla...
Memang bertangguh.

Awal Februari 2021 haritu baru bawa dia pergi kedai cermin mata dekat Taman Matahari Indah tu.

Friday, February 5, 2021

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot