Pages

Search This Blog

Showing posts with label Murtabak Megi. Show all posts
Showing posts with label Murtabak Megi. Show all posts

Wednesday, September 11, 2013

Rabu Resepi | Murtabak Maggie





Hi korang!

Ini actually bukan resepi dari emak aku, tapi resepi yang adik aku Nana dapat masa dia tolong kelab usahawan uitm negeri sembilan berniaga benda ni.

Benda apa? Murtabak megi lah!

Senang sangat kot buatnya.

Bahan-bahan:

Mee segera (ikut berapa banyak nak buat)
Telur (1 biji untuk 1 paket)
Daging cincang
Bawang (Ricih)


Cara-cara membuat:

Mula2 rebus dulu mee segera tu tanpa letak perencah dia.
Agak2 dah kembang, tos kan.



Gaul mee yang dah tos tu dengan perencah mee segera tu, bawang dan telur serta daging cincang tu.

Panaskan minyak, cedok mee yang dah gaul tadi agak2 ikut saiz nak besar mana, goreng macam telur dadar.




Siap!

Nak sedap, makan dengan mayonis dan sos cili.

Cer try buat. Nak lagi sedap, guna Mee Sedap @ Cintan.

Sah sah Ramadhan next year korang plak boleh berniaga kat Bazaar Ramadhan.

:D

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.