Showing posts with label Teteh. Show all posts
Showing posts with label Teteh. Show all posts

Friday, March 1, 2013

Kenapa Manusia Boleh Rindukan Kucing?

Rindu sangat.
Sejak mengandung, banyak sangat tentangan dari orang sekeliling tak kasi aku bela dia.
OK, aku hargai. Tapi bila tengok balik gambar-gambar dia sekarang aku rindu.

Aku tak buang dia. Gila kau? Buang dia macam buang anak ok!
Aku letak dia kat rumah mak. Aku bagi duit extra untuk makanan dia.

Balik je rumah mak, nampak yang dia dah membesar.
Dah malas main. Rindu zaman lincah dia.
Rindu pulak tiap kali balik kerja dia tunggu depan pintu ngiau ngiau manja.
Rindu pulak tiap-tiap pagi bila aku snooze alarm handphone, dia akan panjat dan gigit-gigit kaki.
Rindu pulak time dia teman aku iron baju, masak, golek sama-sama...

Memey.. akak rindu Memey..

Oh kenapa akak?
Sebab mak aku jenis bahasakan diri dengan kucing-kucing 'emak'. So, aku 'akak' lah. Kan?
Memang dari kecik kenot lagi aku bahasakan diri akak dekat kucing. Hmm..

Sekarang dia happy je duduk Semenyih. Ada Teteh, ada Etot. Tu geng dia lah tu.
Elin? Oh tu musuh. Dia suka serang hendap kucing tua tu. Haha.. Kesian Elin..

Memey.. Rindu!!



















Kenapa Manusia Boleh Rindukan Kucing?

:: Sebab Kucing Best dan Wangi. Yang tak suka kucing mesti tak faham kan? Tak faham tak apa. Tak paksa::

Rindu Memey.. :(

Monday, January 17, 2011

Muka Stim Che Putih


Dah penat main dekat bawah, main kat atas pulak.
Tup tup dah puas main kat atas, melompat atas katil..
Duduk-duduk kejap kelebek apa yang patut, 
terus menghempaskan badan atas tilam..

Mata makin kuyu..
Muka pun dah stim..


Itulah dia Che Putih saya..
Itulah rutin dia hari-hari..
Mesti nak duk menyibuk tidur atas katil..
Berlagak betul kucing sekor ni!

ps: Hari-hari gaduh dengan Elin..bilalah dua ekor ni nak berdamai...aih~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot