Showing posts with label amir. Show all posts
Showing posts with label amir. Show all posts

Sunday, 13 November 2022

Birthday Amir ke 7 Dengan Kek King's

#throwback

Assalamualaikum wbt...

Cuaca sehari dua ni, memang enak. Sejuk dan sangat calming. SR memang lemau. Sampai zaimi ajak SR dan anak-anak keluar dari rumah untuk menghilangkan lemau! Kalau tak, memang asyik melayan bantal!

Setelah seharian berjalan, baru SR ada rasa nak semak entry apa yang boleh ditulis 😂

Jadi hari ni SR nak sematkan di blog SR ni kenangan kami meraikan hari lahir putera kami yang kedua, Amir, yang pejam celik sudah pun masuk 7 tahun umurnya 2022 ni.

Sunday, 23 October 2022

Redeem Robux Roblox RM50 Sempena Hari Jadi

Kisah ini sambungan dari kami pergi makan di TCRS sempena hari jadi amir tadi.

Tak pastilah dengan anak-anak reader sekalian, tapi anak-anak lelaki SR memang terjebak sungguh dengan permainan interaktif yang dipanggil Roblox ni. 


Ringkasnya, Roblox ni adalah satu tempat untuk anak-anak ni main banyak jenis game. Ha gitulah. 

Thursday, 20 October 2022

Little Scientist in Action 2022

#throwback

Assalamualaikum...

Ya, bahasa melayunya adalah saintis kecil.
Adam dan amir siap pakai lab coat kan?
Hihihi...

Kisahnya, Pusat Pengajian Biologi UiTM Negeri Sembilan, Kampus Kuala Pilah, ada menganjurkan satu program sempena cuti sekolah yang lepas. Program yang diberi nama Little Scientist in Action ni melibatkan penyertaan dari anak-anak staf kampus ini.

Program yang pengisiannya berkisarkan aktiviti di makmal biologi dan mikrobiologi, Memang anak-anak SR seronok sangat. Lab coat tu, masing-masing macam tak nak pulangkan pada urusetia!
Hahaha!

Thursday, 25 August 2022

Tengok Orang Melapah Lembu | Throwback Thursday


Terjumpa pula gambar adam dan amir waktu hari raya haji haritu. Masa ni diorang dah balik dari solat raya, dan ikut zaimi pergi ke tempat orang uruskan sembelihan korban.

Masa ni SR dah suruh diorang tukar baju, pakai t-shirt aje. Sejuk sikit.

Sunday, 21 August 2022

Cermin Mata Hitam Baru

Hujung minggu lepas, SR sekeluarga balik ke Kuantan untuk meluangkan masa bersama emak dan abah SR. Adalah juga berjalan sampai ke Sungai Lembing, tapi itu nanti SR cerita di entry yang lain.

Seperti biasalah, anak-anak SR ni kalau balik sana, mesti akan dapat hadiah punya. Haha!

Kali ni, diorang dapat cermin mata hitam pulak.

Saturday, 16 July 2022

Selamat Pengantin Baru Aina Hadisurya!

Alkisah hari ni sepatutnya SR ada dapat undangan perkahwinan anak kepada anak angkat abah SR di Lenggeng. SR siap ada beli baju baru tau! Sebab nak pergi kenduri kahwin setelah lama tak pergi kenduri kan!

Thursday, 14 July 2022

Pagi Raya Haji 2022 | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

Throwback ke pagi raya haji ahad lepas sahaja ni haa...
Masa ni SR tengah melambai zaimi dan anak-anak lelaki yang dalam perjalanan nak solat raya di masjid. SR tak ikut, tak berapa sihat pula pagi tu.

Tuesday, 21 June 2022

Pensel Warna Kontot

Antara isu yang selalu parents dalam group whatsapp kelas amir borakkan adalah "Bolehlah tolong check dalam beg anak, kot-kot terambil pensel warna anak saya."

Aduh SR kan, hari-hari pesan dekat amir.

"Jangan guna kawan punya," dan "Jangan bagi kawan pinjam."

Bunyi agak kejam kan? Tapi SR malas nak hadap kes barang tertukar-tukar sampai hilang.

Tapi bila dah selalu sangat naik isunya, SR pun bukalah kotak pensel warna amir.

Thursday, 2 June 2022

Hari Pertama Amir Masuk Darjah 1 | Throwback Thursday

Kisah amir masuk darjah 1. Musim pandemik dan norma baharu ni, memang tak dapatlah hantar dia masuk sekolah sampai ke depan pintu. Ini pun ayah dia snap gambar dari luar pagar. 

Thursday, 19 May 2022

Kebaikan Dari Bermain Catur

Assalamualaikum semua!

Salam Khamis.

SR tak ada nak cerita apa pun hari ni, cuma teringat yang anak-anak lelaki SR sekarang suka sangat main chess, atau dalam bahasa kita, catur. SR tak sangka langsung yang amir pun dah pandai main catur ni. Entah bila dia belajar main dengan abang dan ayah dia. Haha!

Tuesday, 5 April 2022

Tak Puasa Tapi Solat Terawih?

Beberapa hari lepas, dalam post SR yang bertajuk "Bolehkah Kanak-Kanak Berpuasa Penuh?" , SR letak gambar ayu sebagai gambar hiasan dalam post tu. Dan mungkin disebabkan itu, beberapa orang rakan blogger ada bertanya tentang okey ke tidak ayu berpuasa.

Hihi.

Jujurnya, ayu tak puasa.

Hahaha!

Tuesday, 22 March 2022

Ubat Resdung Ramboo Care Herbs Cool

Anak SR yang amir tu, bila bangun pagi, dia selalu bersin-bersin. Resdung. Jadi hari tu, SR pun sajalah belikan dia ubat resdung yang jenis hidu ni. Herbs Cool namanya.

Tuesday, 15 March 2022

Baju Sekolah Harga Patut Dan Elok Kainnya

Assalamualaikum!

Macam tak percaya pun ada. Amir dah nak masuk darjah satu dah.
Rasa dia baby lagi.

Rasa touching pula masa shopping baju sekolah dia nak masuk sekolah rendah ni.

Untuk Adam sebelum ni, kami belikan baju sekolah jenama Canggih. Klise kan? Nak dijadikan cerita, kami tak sempat nak order baju sekolah jenama Canggih untuk kali ni. Sold out memanjang dekat shopee. 

Sunday, 16 January 2022

Pagi Sebelum Kejadian Yang Meresahkan Hati

Jumaat lepas, SR ada cerita yang SR tak berapa nak happy dan cemas dalam hati. Haa meh nak mukadimah.. Pagi itu indah seperti biasa. Eh dah macam lagu daa.. hehe..
Ya, pagi Selasa lepas, anak-anak dah ready nak pergi ke tempat masing-masing.

Monday, 13 December 2021

Haflah Takreem Iman CC 2021

Sabtu lepas, pagi-pagi lagi SR dah kejut amir dan anak-anak yang lain untuk lekas-lekas bersiap. Amir kena pakai segak-segak! Kena pakai baju melayu, pakai samping, pakai songkok serta berkasut bertutup. Sebab, Sabtu lepas merupakan hadi graduasi tadika amir, atau dipanggil Majlis Haflah Takreem oleh Tadika Iman Child Center (Iman CC) tu.

Sunday, 14 November 2021

Tugasan Tadika: Model Rukun Haji

 
Eh baru perasan yang post ni dah lama duduk dalam draft rupanya. Amir pun dah lama dah habis pdpr sebab murid tadika dah boleh bersekolah secara bersemuka tanpa perlu sebarang penggiliran. Tugasan ni, kalau tak silap, cikgu dia bagi masa bulan raya haji haritu, sebab masa tu kebanyakan tugasan memang berkisarkan tentang rukun haji.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car
BOOK YOUR RIDE HERE