Showing posts with label amir. Show all posts
Showing posts with label amir. Show all posts

Wednesday, May 19, 2021

Trio | Throwback 2018 | Wordless Wednesday






 

Sunday, May 9, 2021

Bawa Anak Temujanji Check Up Umur 3 Tahun dan 5 Tahun

Musim covid ni, nak bawa anak check up di klinik, sebaiknya hanya seorang penjaga yang bawa masuk.
Selalunya, dari Adam baby, kami mesti akan pergi sekali.
Senang kalau apa-apa.

Tapi dah musim macam ni, tambahan pula ayu pun dah besar, dah boleh jalan sendiri, aku bawa dia sorang-sorang je lah.

Dia pun ok je, cuma awal-awal je dia menangis sikit masa tengok nurse ๐Ÿ˜‚

Tuesday, April 27, 2021

Memanah dan Tunggang Kuda di Nabilah Agro Farm Seremban

Abadikan untuk memori amir.
6 April haritu, dia ada rombongan ke Nabilah Agro Farm di Pantai, Seremban, Negeri Sembilan.

Selain pergi tengok banyak haiwan ternakan, paling amir suka adalah aktiviti memanah.

Thursday, January 21, 2021

Aqiqah Amir Zahari | 9 Februari 2016 | Throwback Thursday

Cerita hampir lima tahun lepas ni.
Buat majlis aqiqah Amir di Kota Bharu.
Amir masa ni umur dalam empat bulan lebih rasanya.
AKu pulak baru belajar-belajar nak pakai bawal balik masa ni haha!

Thursday, January 14, 2021

Buat Mug Cake | Jan 2019 | Throwback Thursday

Cerita lebih kurang setahun yang lepas.
Saja nak ajak anak-anak ni buat aktiviti je sebenarnya.

Sehari sebelum hari kejadian ni, masa pergi Gaint, ada ternampak paket Mug Cake jenama Nona ni.





Monday, January 11, 2021

Tadika 2021 Bermula

Entry Kontot


Hari ni amir mula sekolah balik.

Semoga dipermudahkan.

Semoga kekal selamat.


Gambar setahun lepas ni.

Pagi ni tak sempat tangkap gambar.

Ke ada eh?

Friday, December 25, 2020

Caption This!

Caption this!
Comment yang paling menarik akan mendapat tepukan gemuruh dari adam amir dan ayu ahahahah




Be right back ๐Ÿ˜‰

 

Kelas Mengaji Online

 Salam Jumaat semua!

Saja nak abadikan kat sini, amir semasa sesi kelas mengaji online dengan ustazah tadika dia.


Tuesday, December 22, 2020

Majlis Anugerah 5 Minit

 Sabtu 12 Disember lepas, Amir ada 'quick convocation'.

Majlis Takreem.

Majlis yang diadakan oleh pihak tadika dia, tapi memang penuh SOP!

Syukur sangat sebab ada juga kenangan untuk anak-anak.

Saturday, December 19, 2020

Thursday, December 17, 2020

Kerja Sekolah Amir | Throwback Thursday

 Kerja sekolah amir memang banyak.

Tak padan dengan tadika hahaha!

Selalunya cikgu dia akan bagi worksheet dekat WhatsApp group.

Ataupun cikgu dia bagi video suruh buat art & craft.

Selalu pakai jari je dia tulis-tulis direct atas sheet tu secara pdf atau image dekat fon zaimi.

Tapi haritu, sejak zaimi beli stylus (yeke stylus nama dia?), maka amir pun bertambah seronoklah buat kerja sekolah, walaupun jenuh jugak nak paksa hahaha


Monday, October 26, 2020

Tujuh Bintang untuk Diri Sendiri

 

Minggu lepas amir ada tunjuk kerja yang dia buat masa kat tadika.
Dia warna lobak merah, lepas tu nampak lah dia dah boleh tulis nama dia sendiri siap dengan nama zaimi.


Monday, October 19, 2020

Amir Zahari 5th Birthday

 Jumaat lepas, atas request amir, kami pun apply cuti.

Kenapa kena apply cuti? Sebab 16 Oktober 2020 haritu adalah hari untuk harijadi dia yang ke lima ๐Ÿ˜€

Sebabnya, masa birthday adam dan ayu, kebetulan masa PKP. Memang cuti dan ada kat rumah kan. Jadi dia nak masa birthday dia tahun ni, semua ada kat rumah jugak hahaha

Ada-ada je amir ni kan

|Entry ini banyak gambar|

Sunday, October 4, 2020

Monday, September 28, 2020

Bumblebee Yang Tersakiti

 Jumaat lepas, masa tengah on the way pergi makan dengan mak abah, dalam perjalanan tu terserempak dengan 'Bumblebee'.

Friday, September 25, 2020

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot