Pages

Search This Blog

Showing posts with label arapaima. Show all posts
Showing posts with label arapaima. Show all posts

Wednesday, April 14, 2010

Xian Leng Akuarium dan Aquatorium: Syurga Arowana Shah Alam

Salam semua =)

Berjumpa Zaimi setelah 3 bulan lebih tak jumpa, best gile! 
Dah berjumpa apa lagi, berdating la! hehe!



Sambil2 jenjalan di Shah Alam, kitorang pun singgah la dekat Xian Leng Akuarium..
Xian Leng ni macam  kedai2 akuarium yang jual ikan tu aje, tapi besar giler!
Dia jual macam jenis2 ikan, memang macam2 jenis ikan ada kat sini,
sampaikan ikan yang besar, kalau tak silap aku, Arapaima gigas yang sepanjang 6 kaki tu pun ada!

Dia ada jual ikan arowana, memang cantik2! Harga pun ada yang cecah puluh2 ribu!
Tapi dia jual arowana yang berlesen.. memang syurga arowana la kat Xian Leng ni..


Selain arowana banyak lagi ikan dia jual, ketam dengan lobster pon ada.. Kelengkapan akuarium, makanan ikan..ada belaka..

Disini juga ada Aquatorium.. Tempat display ikan2 dia, macam dekat zoo..
tapi percuma aje.. sape2 pun boleh masuk.. 
kat sini lagi la banyak gile ikan besar2.. arowana yang dia display pon besar2 dan macam2 breed..
dan memang sgt2 banyak arowana ada kat Xian Leng ni!







kesimpulannya, kepada siapa2 yang suka bela ikan, memang aku suggest gi la melawat tempat ni kepada yang belum pergi.. hehe.. kalau sekadar nak pergi jalan2 ke, dating2 ke, bolehlah nak habiskan masa dalam 30 minit kat Xian Leng ni..hehe.. 

ps: 'kau harus ada..wo o o o.. '

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.