Pages

Search This Blog

Showing posts with label bising. Show all posts
Showing posts with label bising. Show all posts

Tuesday, April 20, 2010

Ramainya Pendatang di Balakong

Salam semua =)

Semalam aku diberi tugas bawak nenek pergi follow up check kaki dia yang tercucuk besi karat beberapa hari lepas kat Klinik Jaswant, Taman Taming Jaya..


Alhamdulillah kaki nenek ok aje..risau jugak sebab dia ada kencing manis..
Klinik Jaswant ni memang klinik family kitorang la, memang selalunya bila demam ke, sakit ke, klinik ni la kami tuju..

Dulu sebelum aku pindah Semenyih, memang kami duduk di Taman Taming Jaya ni,
dan salah 1 sebab abah dah tak tahan lagi nak duduk kat Balakong ni adalah,
kami akan rasa seperti kami duduk di oversea seperti di Bangladesh, Myanmar, Indonesia dan Nepal..
Kalau macam duduk kat London ke takpelah jugek kan? huhu..

Macam masa aku pergi klinik semalam, aku rasa aku dengan nenek je orang Malaysia selain Doktor dan staf klinik.. Gila ah, banyak gila pendatang!


Majmuk sungguh pesakit dalam klinik ni!
Macam-macam bahasa aku dengar, tapi aku dengan nenek je cakap melayu..haha!

Dahlah semalam ramai gila patient.. Dekat sejam la jugak aku dengan nenek tercongok kat situ..
Habis semua poster aku baca..


Nampak tak poster ada perempuan berdiri terkangkang paling bawah tu?
Itu poster pasal Wanita dan Obesiti.. serius aku insaf membacanya T_T
*kurangkan makan Syazni!*

Tapi paling kelakar sekali masa aku ajak nenek amek gambar pakai kamera henset aku ni, aku suruh la nenek senyum dan pandang ke atas sikit sebab aku angkat kamera aku tinggi.. Sedap aje nenek cakap:


"Nak senyum macam mana dah mata terbeliak je mendongak ke atas?"

huhuhuhu...

ps: gila pucat muka tak pakai bedak..haha..~

Thursday, October 8, 2009

Beradab la sikit bila naik lif~


PAsti anda semua tahu, ape itu lif.
Lif dicipta untuk memudahkan manusia, boleh naik ke tingkat tinggi tanpa perlu menapak tercungap2 berpeluh naik tangga..

Dalam lif zaman sekarang ni, ade interkom, butang kecemasan, butang tingkat brape nak pergi, butang bukak pintu lif, butang tutup pintu lif..

Apa yang aku nak cakap kat sini adelah,
berkenaan sikap segelintir manusia yang bila aku dah marah, aku panggil JAKUN je..

marah nape?

ye la, mase duk tunggu lif same2 tu, tunggu sampai depan pintu btol..
pastu xnyempat2 orang dalam nak keluar, dia dah meluru masuk..

pastu, xreti2 lak nak tolong tekan kan butang bukak pintu tu..

SELFISH gile manusia2 yang macam ni..
bleh plak pas dia masuk, dia rilek je tak tekan, padahal dia bdiri sebelah tmpat butang2 tu..

kalau tak ramai yang tunggu same2,
masuk same2 pun serentak xpe la..

ini kalau orang ramai, kadang2 boleh tersepit orang tu kat pintu lif..

ade otak kan, pakai la...
nenek aku yang dah lebih separuh abad hidup tu pun, reti nak tekan butang tu mase dalam lif..

aihh~

*tak suke terkepit lif, dan tengok orang lain terkepit*

Monday, March 23, 2009

BISING la KIAM bodoh!!

Sangat bising ok kat KIAM ni sekarang.. Bunyi gerudi yang buat jantung aku rasa sakit macam nak tersembul keluar.. Dahla semalam hari Ahad pun dorg nak wat kije gak.. Setan betol!!
Yang paling sakit hati semalam, selamba yaya je pekerja2 jongos tu keluar masuk blok pompuan tanpa pengawasan makcik2 staff! Siot ke tidak itu?

Bahaya ke tak tu??

Yang aku tak paham, nape tak nak tunggu cuti 3 bulan nanti baru buat..tau tak orang nak duduk asrama tu nak rehat bila balik dari kelas, nak study, nak buat esaimen.. Bodoh!
Pengurusan yang tidak bijak dan menyusahkan. Dahla mase Earth Hour 28 Mac ni, masa sepatutnya 1 Malaysia kena bergelap untuk support program tu, boleh plak pihak pengurusan KIAM ni nak buat Dinner sempena Gotong Royong di pagi hari nya.. Hmm.. Tak tau la kata apa..~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.