Showing posts with label hadiah. Show all posts
Showing posts with label hadiah. Show all posts

Sunday, October 17, 2021

Ulangtahun Hari Lahir Amir Ke 6

Seperti yang aku cerita malam tadi, semalam kami sekeluarga ada buat sambutan ulang tahun kelahiran amir yang enam tahun. Buat kecil-kecilan antara kami lima beranak aje. Beli kek dari Harold's Bread sebagai kek birthday dia, kami beli Rainbow Cake. Lepas tu zaimi rancang untuk deco-deco sikit dinding rumah, buat space untuk celebrate birthday amir tu. Siap beli lagi set birthday decoration tu dari shopee tau! Hehe!

Saturday, October 9, 2021

Tali Pinggang Biru, Tali Pinggang Kuning dan Kotak Pensel


Kalau masih ingat, awal bulan Ogos haritu, aku ada buat satu entry berkenaan Ayu menyertai satu pertandingan Fashion Show anjuran kelas taekwondo adam dan amir sempena bulan Kemerdekaan.

Alhamdulillah, ramai kawan-kawan blogger yang turut menyumbangkan likes pada video ayu di Facebook. Jutaan terima kasih aku ucapkan 😍

Tepat 31 Ogos 2021, keputusannya pun diumumkan.

Wednesday, September 29, 2021

Vacuum Flask Emas


Semalam telah selamat tiba sebuah vacuum flask berwarna emas ke rumah.
Adakah emas 916 berbentuk flask?

Thursday, September 9, 2021

Seluar Batik Besar dan Selesa

Orang memberi, dapatlah kita merasa.
Beberapa hari lepas, sampai seluar batik yang besar dan selesa ni kat rumah.
Ada orang bagi sebagai hadiah.
Tapi dia tak bagi aku kasi tau orang lain yang dia bagi hadiah berbentuk seluar batik bercorak bunga merah jambu ni 😂

Friday, September 3, 2021

White Oud Surrati

Tengah syok tengok TV, tiba-tiba zaimi hulur 1 kotak warna purple putih.
Terpinga-pinga lah sekejap.

"Ambik lah", seperti biasa, zaimi kalau nak bagi hadiah, begitulah dia.
Monotone je hahaha!

Rupanya dia belikan aku minyak wangi dari Mekah tu, orang panggil minyak Oud.

Friday, August 20, 2021

Dua Tudung Dari Alang

Baru teringat, beberapa minggu lepas, alang aku (adik kepada emak) ada poskan dua helai tudung baru lagi untuk aku.

Friday, August 13, 2021

Misteri Pelitup Muka Jovian

Ada sepucuk surat sampai atas nama aku minggu lepas.
Dari gaya, nampaklah surat tu bukan bil atau surat urusan rasmi kan.
 Jadi bukaklah lepas baca bismillah..
Risau jugak nak bukak surat yang unofficial ni kadang.
Huhu..

Tuesday, August 3, 2021

Pulasan Tanda Ingatan

Sabtu lepas, tiba-tiba ada abang posto (abang ke? adik kot?) datang hantar kotak besar punya!
Blur sekejap beberapa minit, siap check apps shopee semua, aku ada beli barang besar ke?

Lepas belek-belek kotak tu, baru perasan nama pengirimnya.

Apa lagi, terus berlari lah ke dapur sebab nak bukak kotak!

Sunday, July 18, 2021

Baju Kelawar Baby

Gambar lama ayu.
Masa ni pertama kali dia pakai baju kelawar.
Adik aku hadiahkan dekat dia.

Friday, March 26, 2021

Dorongan Istiqamah

Beberapa hari lepas, sesampai je aku kat ofis, aku nampak ada 1 beg kertas putih tersangkut dekat tombol pintu.

Bila aku intai-intai, ada sekeping nota kecik kat dalam.

Sunday, February 14, 2021

Syair 7 Puteri, Impiannya Termakbul


Beberapa hari yang lepas, tiba-tiba datanglah abang posmen yang kacak bergaya memasukkan satu sampul surat besar dalam peti surat.

Sunday, January 10, 2021

White Musk® Fragrance Mist Body Shop

Lama aku tunggu parcel ni sampai.
Agaknya sebab cuti Krismas, New Year lagi, jadi yang patutnya sampai tiga hingga lima hari bekerja, jadi lewat pulak.

Tak apalah, asalkan kau sampai babe!

Sebenarnya aku beli White Musk Fragrance Mist ni memang sebagai hadiah birthday aku kepada diri sendiri.


Tuesday, January 5, 2021

Tote Beg Dengan Nama Sendiri

 Nak kongsi berita gembira!

Semalam, ada bungkusan sampai.

Sebab tak ada order apa-apa pun dari mana-mana, jadi macam buat derk je masa adam pergi ambil kat pagar. Sekali lepas tu, dia terus je lari naik atas sambil jerit "makkkk barang makkk!"

Sunday, January 3, 2021

Syazni 35!

 Ya ini entry lain.

Walau semalam aku cerita pasal birthday zaimi yang ke 35, hari ni aku nak cerita pasal birthday aku pulak yang ke 35 😂

Birthday aku dengan zaimi memang sangat dekat, walaupun pada tahun yang berlainan ahaha

Thursday, December 17, 2020

Buah Tangan Shikin Razali | Thankful Thursday

 Sabtu lepas, masa tengah pack barang nak balik kampung, ada parcel sampai.

Fikir punya fikir, rasanya tak ada beli apa-apa pulak.


Thursday, December 3, 2020

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot