Posts

Showing posts with the label hadiah

Redeem Robux Roblox RM50 Sempena Hari Jadi

Image
Kisah ini sambungan dari kami pergi makan di TCRS sempena hari jadi amir tadi. Tak pastilah dengan anak-anak reader sekalian, tapi anak-anak lelaki SR memang terjebak sungguh dengan permainan interaktif yang dipanggil Roblox ni.  "Roblox is an online game platform and game creation system developed by Roblox Corporation that allows users to program games and play games created by other users." Ringkasnya, Roblox ni adalah satu tempat untuk anak-anak ni main banyak jenis game. Ha gitulah. 

Chupa Chups Chupa + Surprise

Image
Belikan ayu lolipop bersaiz besar ni hari tu. Saja nak buat dia happy2. Sebenarnya SR yang teringin nak tau, ada apa dalam lolipop besar tu. Haha! SR beli di Giant Senawang.

Weekly Organiser Hadiah Birthday | Wordless Wednesday

Image

Menang Surprise Box Mini Giveaway SS 2022

Image
Allahuakbar, lambat betul SR nak up kisah ni.  Jom SR cerita, jom! Kisahnya, pada pertengahan Februari 2022 yang lepas, SR ada turut serta 1 giveaway.  MINI GIVEAWAY SS 2022 namanya GA tu. SR saja join, cuba nasib.  Rupanya, ada rezeki SR! Pada awal April 2022, tuan blognya, Syeeda Saniey , umumkan pemenang-pemenang GA tu, terselit sekali nama SR. Alhamdulillah, seronok SR! Beberapa minggu yang lepas, surprise box SR pun sampai.

Pyjamas Glow In The Dark

Image
Assalamualaikum semua! Sihat? Masak apa hari ni? SR masak sup ayam dengan goreng kangkung aje hari ni.  Dah lama gambar-gambar ni ada dalam draft, tapi SR lupa nak publish. Hehe... Masa ni anak-anak tengah happy. Sebab dapat hadiah dari MokSu dengan PokSu diorang.

Pashmina Dari Oman

Image
Salam Jumaat! Teringat pula SR, bulan ramadhan lepas, ada seorang pelajar SR datang ke office. Nak jumpa katanya. SR pun kata, datanglah. Sebab sejak pandemik Covid-19, lama dah pelajar tak datang jumpa secara face to face ni. Selalunya, pelajar akan ajak jumpa di Google Meet.  SR pun sebenarnya dah jadi kekok masa pelajar tu sampai. Mesti dia pun rasa kenapalah madam aku ni awkward sangat haha! Kisahnya, dia datang sebab nak bagi buah tangan pada SR. Dia dan famili dia baru balik dari bercuti di Oman. Jadi, dia ada belikan beberapa hadiah untuk pensyarah-pensyarah dia. Fuh, moga murah rezeki pelajar ini dan keluarga dia!

Kiriman Saguhati Dari Mamapipie

Image
Assalamualaikum wbt... Sepertimana yang SR pernah beritahu, rezeki berpihak pada SR sebagai pemenang saguhat i dalam Giveaway Mamapipie dan Jom Jalan-Jalan ! Pertengahan minggu lepas, hadiah sagu hatinya telah pun sampai. Alhamdulillah...

Kiriman Dari CCL

Image
Beberapa hari yang lepas, SR telah diumumkan sebagai salah seorang pemenang segment Giveaway dari blog CCL . Dan tak sangka, cepat sungguh CCL poskan hadiah SR. Hari Sabtu lepas, kiriman ini telah selamat tiba di pangkuan SR. Ehehe...

GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

Image
 Assalamualaikum semua! Ya, kalian tak salah baca. SR nak buat give away lagi! Walaupun baru sahaja mengumumkan pemenang untuk GA Blog SR Masuk Tingkatan 1 hari tu. Jadi dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim, SR mulakan GA seterusnya.  Mungkin ada yang masih ingat, dulu SR pernah review 1 buku yang sangat best bertajuk Memoir Kampung Boy oleh Mitch. Haa! Kini, kalian berpeluang untuk mendapat senaskhah Memoir Kampung Boy oleh Mitch itu + tandatangan penulisnya sekali!

Bungkus Hadiah

Image
Ada ni haa.. Tengah bungkus hadiah pemenang GA 😁

4 Hari Lagi Untuk Sertai Giveaway Blog SR Masuk Tingkatan 1

Image
  Betul gais, ada 4 hari lagi. Rasanya masih ada tak yang nak join GA SR ni? 😁

Cenderahati Dari Sabah

Image
Balik aje dari pejabat tadi, ada sebuah kotak telah diletakkan di dalam pagar oleh rider courier. Kesian kotak tu, kebasahan dalam hujan dia menanti SR sampai di rumah haha! Rupanya, kiriman dari mak dan abah SR dah sampai. Ole-ole yang diorang belikan untuk kami lima beranak sewaktu diorang bercuti ke Sabah bulan lepas.

Birthday Gift

Image
Simpan sini buat kenangan. Pemberian dari zaimi sempena birthday SR awal tahun hari tu.

Tanda Ingatan Dari Nona

Image
Sebenarnya macam dah lama juga SR terima hadiah dari Blogger Nona Sani ni. SR terlupa nak update. Seriously SR rasa sangat terkejar-kejar sebulan kebelakangan ni. Maafkan SR ye Nona!

The Insect - Minhye Zang, Terjemahan Oleh Shafiqah Azman

Image
Seronok betul SR tau. Hari Isnin hari tu kan, ada rakan sepejabat yang merangkap kawan SR, hadiahkan SR sebuah buku. Bak kata pemberi, dia tahu SR suka buku! SR suka baca buku, kumpul buku dan tulis buku! Jadi, bila ada seorang lagi kawan dia, iaitu Saudari Shafiqah Azman, ada menerbitkan buku yang dia terjemahkan dari buku Bahasa Korea, Kak Iqa, pemberi buku ni, terus teringat pada SR. Jadi, dia belikan satu untuk SR!

Vaseline Premium Resistance Bands

Image
Resistance Bands ni aku dapat sebagai free gift masa beli barang dekat Watson beberapa minggu lepas. Jangan tanya aku kenapa dekat kertas  pamphlet manual tu dia tulis 'Pesistance'. Aku syak dia salah eja. Resistance bands ni merupakan alternatif yang lebih ringan mudah untuk mengencangkan otot. Setiap band mempunyai tahap kesukaran tertentu (mudah / sederhana / sukar). 

Kotak Surprise Berlampu Tanda Ingatan

Image
Alhamdulillah, sempena hari Jumaat yang indah ini, tiba satu kotak kejutan. Yang menambah elemen kejutan dalam kisah ini adalah, courier tak hantar kat rumah aku, tapi hantar dekat rumah jiran yang nombor rumah seakan sama. Hahaha! Sudah jiran pula yang sambung delivery ke rumah aku petang tadi. Apa-apa pun, terima kasih diucapkan pada semua yang terlibat. Namun ucapan terima kasih paling ulung aku nak titipkan buat pengirimnya, Kak Fieza Sani ! Dia kirimkan kotak kejutan ni sebab aku sekali lagi mendahului carta top pengomen di blog dia untuk bulan September 2021!

Kotak Misteri Hadiah Giveaway Shida Radzuan

Image
Alhamdulillah, kalau kawan-kawan masih ingat, haritu aku ada ceritakan yang aku terpilih menjadi pemenang segment Giveaway By Shida Radzuan. Memang seronok dan teruja habislah kan sebab dijanjikan hadiah! Dahlah baru pertama kali join GA anjuran kawan-kawan blogger. Ada pula rezeki tertulis kan. Syukur! Dan beberapa hari yang lepas, datanglah penghantar barangan J&T ke rumah dan dropkan satu bungkusan berwarna putih kemerahan atas tembok rumah. Bila aku pergi ambil dan tengok details, terpandang nama Shida Radzuan sebagai sender. Memang senyum sampai ke telingalah! Ibarat beruk mendapat bunga ahahaha!

Ulangtahun Hari Lahir Amir Ke 6

Image
Seperti yang aku cerita malam tadi, semalam kami sekeluarga ada buat sambutan ulang tahun kelahiran amir yang enam tahun . Buat kecil-kecilan antara kami lima beranak aje. Beli kek dari Harold's Bread sebagai kek birthday dia, kami beli Rainbow Cake. Lepas tu zaimi rancang untuk deco-deco sikit dinding rumah, buat space untuk celebrate birthday amir tu. Siap beli lagi set birthday decoration tu dari shopee tau! Hehe!

Tali Pinggang Biru, Tali Pinggang Kuning dan Kotak Pensel

Image
Kalau masih ingat, awal bulan Ogos haritu, aku ada buat satu entry berkenaan Ayu menyertai satu pertandingan Fashion Show anjuran kelas taekwondo adam dan amir sempena bulan Kemerdekaan. SINI Alhamdulillah, ramai kawan-kawan blogger yang turut menyumbangkan likes pada video ayu di Facebook. Jutaan terima kasih aku ucapkan 😍 Tepat 31 Ogos 2021, keputusannya pun diumumkan.