Showing posts with label hadiah. Show all posts
Showing posts with label hadiah. Show all posts

Friday, May 13, 2022

Pashmina Dari Oman

Salam Jumaat!

Teringat pula SR, bulan ramadhan lepas, ada seorang pelajar SR datang ke office. Nak jumpa katanya. SR pun kata, datanglah. Sebab sejak pandemik Covid-19, lama dah pelajar tak datang jumpa secara face to face ni. Selalunya, pelajar akan ajak jumpa di Google Meet. 

SR pun sebenarnya dah jadi kekok masa pelajar tu sampai. Mesti dia pun rasa kenapalah madam aku ni awkward sangat haha!

Kisahnya, dia datang sebab nak bagi buah tangan pada SR. Dia dan famili dia baru balik dari bercuti di Oman. Jadi, dia ada belikan beberapa hadiah untuk pensyarah-pensyarah dia. Fuh, moga murah rezeki pelajar ini dan keluarga dia!

Saturday, April 23, 2022

Kiriman Saguhati Dari Mamapipie

Assalamualaikum wbt...

Sepertimana yang SR pernah beritahu, rezeki berpihak pada SR sebagai pemenang saguhati dalam Giveaway Mamapipie dan Jom Jalan-Jalan!

Pertengahan minggu lepas, hadiah sagu hatinya telah pun sampai. Alhamdulillah...

Monday, April 18, 2022

Kiriman Dari CCL

Beberapa hari yang lepas, SR telah diumumkan sebagai salah seorang pemenang segment Giveaway dari blog CCL. Dan tak sangka, cepat sungguh CCL poskan hadiah SR. Hari Sabtu lepas, kiriman ini telah selamat tiba di pangkuan SR. Ehehe...

Friday, April 1, 2022

GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

 Assalamualaikum semua!

Ya, kalian tak salah baca.

SR nak buat give away lagi! Walaupun baru sahaja mengumumkan pemenang untuk GA Blog SR Masuk Tingkatan 1 hari tu.

Jadi dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim, SR mulakan GA seterusnya. 

Mungkin ada yang masih ingat, dulu SR pernah review 1 buku yang sangat best bertajuk Memoir Kampung Boy oleh Mitch. Haa! Kini, kalian berpeluang untuk mendapat senaskhah Memoir Kampung Boy oleh Mitch itu + tandatangan penulisnya sekali!

Monday, March 7, 2022

Cenderahati Dari Sabah

Balik aje dari pejabat tadi, ada sebuah kotak telah diletakkan di dalam pagar oleh rider courier. Kesian kotak tu, kebasahan dalam hujan dia menanti SR sampai di rumah haha!

Rupanya, kiriman dari mak dan abah SR dah sampai. Ole-ole yang diorang belikan untuk kami lima beranak sewaktu diorang bercuti ke Sabah bulan lepas.

Friday, January 28, 2022

Birthday Gift

Simpan sini buat kenangan.
Pemberian dari zaimi sempena birthday SR awal tahun hari tu.

Monday, January 24, 2022

Tanda Ingatan Dari Nona


Sebenarnya macam dah lama juga SR terima hadiah dari Blogger Nona Sani ni. SR terlupa nak update. Seriously SR rasa sangat terkejar-kejar sebulan kebelakangan ni. Maafkan SR ye Nona!

Friday, December 3, 2021

The Insect - Minhye Zang, Terjemahan Oleh Shafiqah Azman


Seronok betul SR tau. Hari Isnin hari tu kan, ada rakan sepejabat yang merangkap kawan SR, hadiahkan SR sebuah buku. Bak kata pemberi, dia tahu SR suka buku! SR suka baca buku, kumpul buku dan tulis buku! Jadi, bila ada seorang lagi kawan dia, iaitu Saudari Shafiqah Azman, ada menerbitkan buku yang dia terjemahkan dari buku Bahasa Korea, Kak Iqa, pemberi buku ni, terus teringat pada SR. Jadi, dia belikan satu untuk SR!

Monday, November 15, 2021

Vaseline Premium Resistance Bands


Resistance Bands ni aku dapat sebagai free gift masa beli barang dekat Watson beberapa minggu lepas. Jangan tanya aku kenapa dekat kertas  pamphlet manual tu dia tulis 'Pesistance'. Aku syak dia salah eja. Resistance bands ni merupakan alternatif yang lebih ringan mudah untuk mengencangkan otot. Setiap band mempunyai tahap kesukaran tertentu (mudah / sederhana / sukar). 

Friday, November 5, 2021

Kotak Surprise Berlampu Tanda Ingatan

Alhamdulillah, sempena hari Jumaat yang indah ini, tiba satu kotak kejutan. Yang menambah elemen kejutan dalam kisah ini adalah, courier tak hantar kat rumah aku, tapi hantar dekat rumah jiran yang nombor rumah seakan sama. Hahaha! Sudah jiran pula yang sambung delivery ke rumah aku petang tadi. Apa-apa pun, terima kasih diucapkan pada semua yang terlibat.

Namun ucapan terima kasih paling ulung aku nak titipkan buat pengirimnya, Kak Fieza Sani! Dia kirimkan kotak kejutan ni sebab aku sekali lagi mendahului carta top pengomen di blog dia untuk bulan September 2021!

Friday, October 22, 2021

Kotak Misteri Hadiah Giveaway Shida Radzuan

Alhamdulillah, kalau kawan-kawan masih ingat, haritu aku ada ceritakan yang aku terpilih menjadi pemenang segment Giveaway By Shida Radzuan. Memang seronok dan teruja habislah kan sebab dijanjikan hadiah! Dahlah baru pertama kali join GA anjuran kawan-kawan blogger. Ada pula rezeki tertulis kan. Syukur!

Dan beberapa hari yang lepas, datanglah penghantar barangan J&T ke rumah dan dropkan satu bungkusan berwarna putih kemerahan atas tembok rumah. Bila aku pergi ambil dan tengok details, terpandang nama Shida Radzuan sebagai sender. Memang senyum sampai ke telingalah! Ibarat beruk mendapat bunga ahahaha!

Sunday, October 17, 2021

Ulangtahun Hari Lahir Amir Ke 6

Seperti yang aku cerita malam tadi, semalam kami sekeluarga ada buat sambutan ulang tahun kelahiran amir yang enam tahun. Buat kecil-kecilan antara kami lima beranak aje. Beli kek dari Harold's Bread sebagai kek birthday dia, kami beli Rainbow Cake. Lepas tu zaimi rancang untuk deco-deco sikit dinding rumah, buat space untuk celebrate birthday amir tu. Siap beli lagi set birthday decoration tu dari shopee tau! Hehe!

Saturday, October 9, 2021

Tali Pinggang Biru, Tali Pinggang Kuning dan Kotak Pensel


Kalau masih ingat, awal bulan Ogos haritu, aku ada buat satu entry berkenaan Ayu menyertai satu pertandingan Fashion Show anjuran kelas taekwondo adam dan amir sempena bulan Kemerdekaan.

Alhamdulillah, ramai kawan-kawan blogger yang turut menyumbangkan likes pada video ayu di Facebook. Jutaan terima kasih aku ucapkan ๐Ÿ˜

Tepat 31 Ogos 2021, keputusannya pun diumumkan.

Wednesday, September 29, 2021

Vacuum Flask Emas


Semalam telah selamat tiba sebuah vacuum flask berwarna emas ke rumah.
Adakah emas 916 berbentuk flask?

Thursday, September 9, 2021

Seluar Batik Besar dan Selesa

Orang memberi, dapatlah kita merasa.
Beberapa hari lepas, sampai seluar batik yang besar dan selesa ni kat rumah.
Ada orang bagi sebagai hadiah.
Tapi dia tak bagi aku kasi tau orang lain yang dia bagi hadiah berbentuk seluar batik bercorak bunga merah jambu ni ๐Ÿ˜‚

Friday, September 3, 2021

White Oud Surrati

Tengah syok tengok TV, tiba-tiba zaimi hulur 1 kotak warna purple putih.
Terpinga-pinga lah sekejap.

"Ambik lah", seperti biasa, zaimi kalau nak bagi hadiah, begitulah dia.
Monotone je hahaha!

Rupanya dia belikan aku minyak wangi dari Mekah tu, orang panggil minyak Oud.

Friday, August 20, 2021

Dua Tudung Dari Alang

Baru teringat, beberapa minggu lepas, alang aku (adik kepada emak) ada poskan dua helai tudung baru lagi untuk aku.

Friday, August 13, 2021

Misteri Pelitup Muka Jovian

Ada sepucuk surat sampai atas nama aku minggu lepas.
Dari gaya, nampaklah surat tu bukan bil atau surat urusan rasmi kan.
 Jadi bukaklah lepas baca bismillah..
Risau jugak nak bukak surat yang unofficial ni kadang.
Huhu..

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot