Pages

Search This Blog

Showing posts with label laptop. Show all posts
Showing posts with label laptop. Show all posts

Saturday, October 1, 2011

Dancing Mat Boleh Kuruskan Badan

Ke?
Boleh ke?
Hahaha!



Disebabkan hobi aku adalah makan, maka bentuk badan aku pun dah berubah..oh tidak T_T
Gemuk. Memang gemuk.
Maka, akibat terpengaruh dengan kata-kata ex-coursemate dekat UKM dulu, aku pun membeli Dancing Mat ni. Kononnya, kalau selalu main lompat-lompat memang boleh turunkan berat badan, kiranya kau bersenam, tapi tak payah keluar dari rumah. Kau joget-joget dalam bilik je lah, peluh still boleh kau rembes.

Nan hado?
Memanglah boleh keluarkan peluh, aku pernah cuba la, aku bersenam direct dengan Dancing Mat ni seminggu, memang rasa sihat. Tapi, alkisahnya, tak kena dengan jiwa aku kot (alasan).
Aku rasa boring bila terlompat-lompat sorang-sorang. Then, aku bawaklah Dancing Mat ni turun ke bawah, tu yang sampai bapak aku pun main tu dalam gambar tu.

Tapi, kalau dah main kat bawah, seganlah pulak. Dengan si Elin datang mengacau. Karang silap hari bulan, aku terduduk atas dia, tak ke mati? haha..

Alamatnya, Dancing Mat ni aku lipat elok-elok, simpan. 
Nanti aku dah kahwin, bolehlah aku melompat-lompat dengan suami aku..
Boleh?

Friday, August 26, 2011

Present LI



Ok, itu adalah aku dan Zaimi. Nampak sedikit muda? Hahaha..
Gambar ni diambil kalau tak silap aku dalam tahun 2006 kot?
Masa ni kami tengah tunggu turn untuk present apa yang kami dapat dan buat sepanjang ber'latihan industri' dekat Zoo Negara selama 2 bulan setengah tu.

Lokasi? Aku tak pasti pulak dekat MST atau MSB, tapi antara dua tu lah.
MST adalah Medan Syarahan Timur manakala MSB adalah Medan Syarahan Barat, dekat UMT.


Kamera yang digunakan adalah kamera laptop yang aku baru beli..woohoo!
sebab laptop lama dah rosak teruk sampai berasap-asap..

Dan laptop lama aku sebelum yang aku guna ambil gambar ni memanglah sangat kodi.
Jadi masa ni kiranya baru first time lah aku ada laptop berkamera.. oh noob.
Haha!

Err..ada lagi ke MST MSB tu ya?

Tuesday, April 21, 2009

Kerana ku bangga dia kucingku..heheh!

Wolla! aku ditagged oleh Ielamory!
disbbkan tagged ni kejap je leh siap, aku sahut!

heee!! ;)

1) Anda perlu "PrintScreen" wallpaper anda yang sedang guna sekarang, jangan dusta, kerana kurang digemari.

2) Beri tahu mengapa anda suka "wallpaper" anda itu.

:: sebab aku rase kucing aku ni potogenik & potogedik..haha! well she can make a very nice wallpaper kan?

3) Tag 10 orang

:: 10? okeh..sape 10 org ptame yg komen je leh wat..hahah!!


Sunday, April 12, 2009

Ada Mission!

Maybe aku tak bagitau, aku balik rumah di semenyih sekarang. Sebab? Hujung minggu, nak amek duit poket..haha! Tapi, tetibe mak abah ngan nenek aku kene gi langkawi.. Bercuti? Bukan lah...adik bongsu mak aku, yakni Ucu aku duduk kat sane.. Keje sane.. Tetibe aritu dia eksiden...thantuk dahi kat stereng.. Sekarang ade darah beku, kene operate la untuk buang..


serius aku cakap, aku sangat risau.. Tapi aku tak boleh pergi langkawi.. aku ade banyak sangat keja.. aku doa dari jauh je la..

Jadi, bila dorg dah gi sane, nak tak nak aku kene la menjaga adikku nana dan rumah dan elin dan ikan2 dan burung dirumah...adoi!!

Tapi aku nak wat keje? Jadi terpkse la mngorbankan diri.. Untuk semuanya teraccomplish..haha!

Seawal pagi aku dah tarik kain2 yang sidai bawah bumbung keluar...bagi kene panas.. PAstu basuh lagi seround.. pakai mesin la..bukan tangan..huhu.. pastu gi bagi ikan2 makan.. pastu campak nasik kat burung2...
sekang tgh tunggu kain dalam mesin siap, ngn yang kat luar kering.. Hopefully, dlm pukul 9.30, aku dah dapat bertolak ke UKM membawa NAna sekali..

Pastu, aku akan gi ke library dengan zaimi seketika.. Tepat kul 1.30 kang...kene siap2 untuk hantar nana ke kelas gitar dia lak sampai kul 3.. Balik asrama jap..Sambung wat keje sikit..

lepas magrib balik rumah..esok pagi lepas nana gi sekolah.. gi library lagi...pastu kul 6 gi jemput dia balik sekolah pulak..

Entah sempat siap ke tak la keje aku..
adoi...

Wednesday, February 25, 2009

Zizan RajaLawak

aku bgn pagi ni tringat yg kelas dah batal..
jadi aku pon cam xtau je nak watpe..
aku pon hapdet la blog..tp nak hapdet sal ape?
x kuar dr bilik pon lg..
boring neh...selak2 la folder gmbr dlm laptop...
[bygkan cmane aku selak bnde virtual]
tgk gmbr2 lame.. pastu update blog Elin jap..
dah reply2 comment2 dr org2 putih tu sume, aku belek lagi album gmbr..
dah samapi folder last sekali..aku rase aku nk tayang ar gmbr ni...hahah!!
gmbr ni mase konvo aritu..mase ni baru sampai kat otel..
kali ni abah nak duk otel budget je.. kat teratai tenang...
tpt ni dekat2 dgn bulatan batu bersurat tu...
sesampai je kat otel tu..kitorg ternampak la encik ZIZAN tgh duk makan kat kedai mkn kat bawah tu dgn bapak n adik dia..
aku suh abah g tgur..haha!!
pas tgur borak2 la sikit2 ngn dia..
wah wah sporting mamat ni!
bagus...jage reputasi..hehe
dapat la aku bersalam sedas ngn dia...haha tgn lmbut u!
pastu bgmbor la.. dpt la 3 keping..kikiki...
ha beg yg dia pgg kat atas tu beg baju aku!
*wink wink!
memandang aku pon minat la gak ka dia, aku pon mintak la no fon dia..
weh dia bg weh!
tp syg nye... no tu telah hilang bersame enset sony ericcson ku yg telah dicurik aritu...
uwaaaaaaaaaaa!!!
aku plak x bg no aku kat dia..
huhu..cedihnye...
tp yg penting, Nana ngan Alang jeles tgk gmbr aku ni..ade gak gmbr bdua ngn dia..
tp gempal sgt aku kelihatan sbb duk sebelah dia yg slim ni...hahahaha!!
hmm....agak2 org yg curik enset aku tu dah kene untut ke blom ek?

Thursday, January 22, 2009

Bluetooth USB adapter & USB Powered Speaker


Yeah.. memang aku x baik lg selsema.. and it's actually getting worse! tp td pas lunch..aku ngn zaimi g kedai CARI KOMPUTER kat bangi neh.. actually semalam dah g.. zaimi g tmbh RAm laptop dier.. 1GB cuma RM 39 sahaja..net price.. murah kan? pastu semalam gak aku dh usha2 usb bluetooth ngn speaker tu.. so.. arini aku g la kedai tu balik untuk membelinye.. dan seperti yg korg npk kat atas tu.. itu la dier.. hoho~ di sebabkan 2 jadah kat atas tu..aku dh spend RM40 arini.. kuang3~~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.