Showing posts with label weekend. Show all posts
Showing posts with label weekend. Show all posts

Tuesday, July 5, 2016

Ahad Organometallic

Pagi Ahad.
Bulan puasa yang tak perlu buat breakfast.
Hari pulak hujan.
Anak-anak tidur nyenyak.
Kain dah lipat semalam.
Makanya, kalau ikut logik akal, tidak salah rasanya aku join anak-anak tidur lepas subuh karang, bukan?
Tidak.
Pagi ni pukul 7 dah kena pergi kampus, jaga exam. 
Sesungguhnya aku berpuasa.. hew hew hew...
*********************************
Settle jaga periksa di pagi Ahad.
Nama paper Organometallic Chemistry.
Baca nama subjek pun aku dah gerun.
Lepas bukak kertas soalan, nak terkenc aku baca soalan.
Subhanallah, betapa ceteknya ilmu yang aku ada, sampai aku tak ada idea langsung nak jawab macam mana.
Benarlah kata cikgu aku dulu, semakin tinggi dan dalam seseorang itu belajar, semakin dia sedar, sebenarnya betapa sedikit sahaja ilmu yang Allah pinjamkan kepada dia. Maka sepatutnya semakin tinggi kelulusan akademik seseorang itu, lahiriahnya dia lebih zuhud sepatutnya.
Lepas selesai kutip, ada seorang pelajar perempuan datang salam,
"Terima kasih, kak".
Kak di panggilnya, mesti sebab dia perasan muka aku berkerut masa baca soalan. Err..
Nasib tak panggil aku acik.
Dah jom balik ke pangkuan suami dan baby baby.

Sunday, November 9, 2014

Lovely weekend morning

Seronok betul weekend kali ni.
Sabtu hujan pagi, harini pun hujan pagi.
Maka bergolek lah tiga beranak untuk menikmati keindahan cuaca ;)
Syukur atas kebahagiaan ini Allah!
Pastu tadi terjumpa quote ni kat facebook.
Best kan?

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot