Tuesday, April 20, 2021

Baki Nutella Dalam Botol | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #8

 Selalu buat juga trick ni dengan anak-anak.

Hee!

Yela, Nutella tu harganya tak macam choki-choki, tapi kadang anak-anak minta, kita ni belikanlah jugak.

Dan memang selalu lah jadi kejadian saki-baki Nutella tu masih terlekat-lekat dekat dalam botol kan.
Sayang..
Kadang rajin, korek-korek juga dengan sudu bagi betul-betul licin dinding botol tu.

Ada juga yang ajar supaya letak aiskrim dalam botol tu.
Sedap!


Selain tu, aku jugak selalu masukkan susu segar dalam tu.
Tutup balik ketat-ketat, goncang!

Jadilah susu coklat!

Siapa minum?
Anak-anaklah yang berebut walau secotet je dapatnya hahaha!

14 comments:

  1. Oooo... idea yang bagus, letak aiskrim atau susu. :)

    ReplyDelete
  2. Ohhh letakkk susu segar ye boleh jadi susu coklat.
    Macam rugilah sebelum ni, dah macam nak habis terus buang hehehe.

    ReplyDelete
  3. ok bagus idea letak eskrem hehehe x terpk lak k ret hahaha

    ReplyDelete
  4. yeee sayang giler nak buang saki baki yang melekat. sedap tuu

    ReplyDelete
  5. Ok selalu terfikir macam mana hendak bagi dalam botol bersih.

    ReplyDelete
  6. teknik yg bagus. tak membazir...

    ReplyDelete
  7. wahh masukkan ice cream! tapi nanti tak beku ke nutella nya...kena makan cepat2 la kan..

    ReplyDelete
  8. Okay baik, lepas ni boleh cuba cara macam ni. Tq share

    ReplyDelete
  9. btol tu. mmg btol2 bleh habiskan saki baki yg melekat tu.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot