Showing posts with label Life Hacks. Show all posts
Showing posts with label Life Hacks. Show all posts

Wednesday, April 28, 2021

Mengecam Beg Dengan Pantas | Wordless Wednesday | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #16





Tuesday, April 27, 2021

Cara Angkut Buku Berat | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #15

 Selalu kalau nak alihkan buku-buku berat dari 1 tempat ke tempat lain, ramai orang yang guna kotak kadbod tu je kan.

Termasuklah aku. Dan kadang kotak tu koyak sebab terlebih beban.

Saturday, April 24, 2021

Tukang Kejut Bangun Tidur Bila Tidur Seorang Diri | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #12

 Ada sesetengah orang ni, dia kalau tidur, susah sangat nak terbangun sendiri.

Mesti kena ada orang yang tolong cuit dia bangun juga walaupun dia dah pasang alarm.


Friday, April 23, 2021

Cara Mudah Lipat Cadar Fitted | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #11


 

Cadar fitted ni memang payah betul nak urus kan, tapi dia memudahkan kita supaya tak perlu beria kemas cadar lepas bangun tidur je.

Kalau lepas basuh, nak sidai payah, lepas tu nak lipat lagilah renyah!

Thursday, April 22, 2021

Monday, April 19, 2021

Kepit Dengan Sepit | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #7

 Benda ni selalu jadi masa bawak earphone, headphone, wayar charger semua tu dalam beg.

Lebih lagi kalau letak setempat.

Masa nak guna, jenuh la nak asingkan.

Dah macam cerita Musang Berjanggut!


Saturday, April 17, 2021

Hujung Pita | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #5

 Dulu-dulu masa belum tahu pasal trick ni, masa sekolah dululah, memang akan jadi satu kerja pulak nak cari mana punca pita tu. Nak kena tengok, raba, gosok-gosok jari..
Kadang tu masih jugak tak jumpa mana garisan akhir kita potong pita tu.

Friday, April 16, 2021

Cara Gosok Baju Berbutang | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #4

 Tinggal di rumah yang jumlah lelaki lebih banyak dari perempuan ni, baju kemeja yang berbutang ni memang banyaklah nak kena gosok.

Baju kerja zaimi, baju sekolah ada, baju tadika amir, baju aku pun kadang-kadang ada juga jenis berbutang ni.

Thursday, April 15, 2021

Tuesday, April 13, 2021

Memadam Perkataan Sebenar | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #1

 Sempena ramadhan ni, setiap hari nak share life hacks.

Life hacks memang banyak, tapi nak share yang aku suka dan memang amalkan hehe.

Jadi yang pertama:

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot