Tuesday, April 13, 2021

Memadam Perkataan Sebenar | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #1

 Sempena ramadhan ni, setiap hari nak share life hacks.

Life hacks memang banyak, tapi nak share yang aku suka dan memang amalkan hehe.

Jadi yang pertama:

Betul, aku pun selalu buat 3 4 baris konon nak cross out.
Tapi kadang masih nampak la perkataan asal.
Kalau tak confidential, dan tak memalukan tak apa kan. Ini kadang benda yang rahsia.
Atau benda yang memalukan haha!

Benda ni berlaku kadang masa tak ada liquid paper atau correction tape berdekatan.
Jadi, trick ni kira ok lah, cuma akan comotlah kat tempat perkataan kita nak cross out.





Semoga bermanfaat!


16 comments:

  1. oh! ya lah! tak pernah terfikir buat camni...thanks kak syaz! nanti boleh guna trick ni!

    ReplyDelete
  2. tak pernah buat macam nie.. hehehe boleh cuba juga..

    ReplyDelete
  3. Eh, menarik ni. Selalunya punyalah garis tebal-tebal, end up buruk gak jadinya.

    ReplyDelete
  4. wow bagus idea ni mama selalu garis2 mmg nampak perkataannya

    ReplyDelete
  5. betul memang gini lah caranya... hehehe kalau takat cross boleh nampak jugak

    ReplyDelete
  6. ohh kena guna teknik ni baru tak nampak baca. kalau tidak, dah bergaris banyak pun still boleh baca :)

    ReplyDelete
  7. Ok.. Satu ilmu baharu yang boleh dipraktikkan.

    ReplyDelete
  8. hahaha teringat masa belajar dulu, selalu guna cara ni nak bagi orang tak tahu mesej yang disampaikan. tipunya habis berlubang kertas/buku.

    ReplyDelete
  9. Tq for sharing. Nnti tgk hadiah header di blog rabia tauu

    Love ❤ Rabia

    ReplyDelete
  10. Oleh kerana tahu perkataan asal, wak masih boleh membacanya

    ReplyDelete
  11. syazni ni kidal ke? wak agak jewww., ;p

    ReplyDelete
  12. amat berguna life hack ini. boleh diamalkan

    ReplyDelete
  13. Selamat menjalani ibadah puasa pada kali ini

    ReplyDelete
  14. ooo....aah ye... daripada garis garis...

    ReplyDelete
  15. haah..selalu buat macam ni gak...hehehe...

    ReplyDelete
  16. waa this is good.... thank you sharing kak syaz

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot