Thursday, April 22, 2021

Lampu Air | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #10

 Selalu buat macam ni bila balik rumah mertua.

Sebagai pengganti lampu tidur kononnya.

Sebab dekat rumah, selalu tidur malam akan bukak pintu sikit bagi cahaya masuk dari ruang tamu.
Ataupun, kalau tidur di ruang tamu, mesti akan buka lampu dapur.

Tapi kalau di rumah mertua, segan sikit nak tidu bukak pintu.
Dan aku pulak jenis tak gemar pintu bilik air terbuka.
No no no!

Terutama kalau nak pasang aircond.
Nanti 1 bilik bau jamban.
Walau sebersih mana pun jamban, I is don't like.

Jadi, mula-mula on dulu lampu telefon bimbit, telangkupkan telefon.
Letak botol yang ada air.
Lampu dia taklah sesilau kalau tak letak botol.
Dan agak soothing jugaklah.

Barulah aku dan anak-anak boleh tidur lena.
Hehe..


18 comments:

  1. Lawa pulak biasan lampu tu..sama la, nak tido mesti nak cahaya sikit2..

    ReplyDelete
  2. tu berapa lama tu on kan lampu hp?
    heheh kreatif

    ReplyDelete
  3. Saya suka tidur dalam gelap..😃

    ReplyDelete
  4. saya kalau tidor malam suka totally gelap...

    ReplyDelete
  5. cantik jugak. tapi kalau saya prefer tidur gelap. lampu sikit je pun dah terkebil-kebil

    ReplyDelete
  6. Menarik idea ni..tak terfikir pun, hehe.

    Dalam beg travel akak memang siap bawak lampu tidur kecik. Pasang terus kat plug, keluar lampu kaler2.

    ReplyDelete
  7. PC pun tak boleh tidur terus gelap. mesti nak ada cahay walau sikit dan samar-samar.

    ReplyDelete
  8. Sudilah kiranya menyertai giveaway sulung saya ni https://fairusmamat.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html?m=1

    ReplyDelete
  9. wah boleh tiru cara syaz kalau terdesak

    ReplyDelete
  10. tak pernah cuba lagi nih... menarik jugak untuk dicuba

    ReplyDelete
  11. wahh romantic deamo nih..
    tapi bukak lampu henfon x cepaf ke abes battery atau sambung guna power plug jugak?

    ReplyDelete
  12. tapi bateri fon kena full dulu lah kan!

    ReplyDelete
  13. kreatif tapi saya risau bateri phone habis pulak. saya prefer lampu tidur warm light dan hadang dengan buku untuk cahaya samar samar gitu :)

    ReplyDelete
  14. aduh, atie plak terbalik.. its okay lampu and pintu bilik air bukak haah

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot