Friday, April 23, 2021

Cara Mudah Lipat Cadar Fitted | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #11


 

Cadar fitted ni memang payah betul nak urus kan, tapi dia memudahkan kita supaya tak perlu beria kemas cadar lepas bangun tidur je.

Kalau lepas basuh, nak sidai payah, lepas tu nak lipat lagilah renyah!


Jadi, mungkin boleh cuba la cara seperti ini, ada dikongsikan oleh banyak sumber juga.

Rasanya ramai je yang dah tahu, tapi manalah tahu ada yang masih belum tahu.

Gitteww!



Caranya, ambil satu persatu setiap bucu cadar tu, letak dekat tangan yang kita dah kepal macam penumbuk.

Lepas tu hampar lah atas lantai, nanti dia akan jadi lengkung macam di gambar 4.

Lipat yang lengkung dulu ke dalam, lepas tu sisi yang sebelah lagi.

Ha lepas tu lipatlah ikut saiz yang disukai.

Sekian, selamat melipat cadar fitted yang selama ni korang gulung-gulung je tu hahaha!

9 comments:

  1. Haha. Gulung-gulung tu kalau mak nampak habisla kena bebel

    ReplyDelete
  2. Memang sudah nak lipat cadar begini.. Lipat ada kadar je janji nampak sikit bentuk segi empat. ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

    ReplyDelete
  3. saya lipat sesukahati saya, asalkan last nanti segiempat..hahahahahahha

    ReplyDelete
  4. saya pun gunakan cara ni. Nampak kemas terlipat. Lepas tu kalau pasang cadar nak bagi string, saya pinkan bawah tu. Senang nak mengemas lepas bangun tidur.

    ReplyDelete
  5. saya selalu fail lipat cadar ni. slalu nak ikut cara ni tapi mostly lost setengah jalan ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

    ReplyDelete
  6. mmg tak reti nak lipat cadar ni.. belasah jer, janji bole simpan dalam lemari

    ReplyDelete
  7. kemas cara lipatan mcm ni. selalu main lipat je haha

    ReplyDelete
  8. hahaahahah i will just lipat saja mcm mna pun haha

    ReplyDelete
  9. Hahaha.. selalunya Sha pakai lipat je.. Janji jadi bentuk yang dikehendaki.. hehehe..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot