Friday, April 16, 2021

Cara Gosok Baju Berbutang | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #4

 Tinggal di rumah yang jumlah lelaki lebih banyak dari perempuan ni, baju kemeja yang berbutang ni memang banyaklah nak kena gosok.

Baju kerja zaimi, baju sekolah ada, baju tadika amir, baju aku pun kadang-kadang ada juga jenis berbutang ni.

Jadi kalau nak gosok dengan laju, aku buat macam ni:


Senang! Tak payah nak lalu-lalukan iron tu di celah antara butang.
Kadang sangkut lah apa lah, dari nak cepat terus jadi lagi lambat.
Al maklumlah, manusia jenis suka gosok baju awal pagi sebab malam tak larat nak gosok macam aku ni hahaha!

Teknik ni juga aku apply untuk gosok tudung yang banyak manik.

Selamat mencuba!

13 comments:

  1. sonang gitu..syukran for sharing..

    ReplyDelete
  2. Perkongsian yang bagus untuk mereka yang masih belum tahu.

    ReplyDelete
  3. Haha..tudung yg berterabur batu batan pun boleh

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. Kak ret masih suka gosok celah2 butang tu haha.. Myb nezt time leh try cara ni plk

    ReplyDelete
  5. Kalau saya tak suka betul iron baju berbutang ni, lain kali boleh try cara ni hehehe

    ReplyDelete
  6. Adoi.. nape lah tak terfikir.. tq Syaz..

    ReplyDelete
  7. saya tahu teknik ni tapi tak dipraktikkan, pasal malas nak terbalikkan baju tu. tambahan lagi saya ni tak suke nak gosok baju

    ReplyDelete
  8. terima kasih perkongsiannya kak syaz

    ReplyDelete
  9. Yup, lebih mudah tapi kadang gigih jugak iron celah butang tu nak bagi puas hati licin :)

    ReplyDelete
  10. haaa saya pun jenis iron celah2 butang..ahahah..entah lah, ada mind set kalo iron terbalik, belah luar tu nanti tak sempoornaaaa..hahahah

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot