Saturday, April 24, 2021

Tukang Kejut Bangun Tidur Bila Tidur Seorang Diri | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #12

 Ada sesetengah orang ni, dia kalau tidur, susah sangat nak terbangun sendiri.

Mesti kena ada orang yang tolong cuit dia bangun juga walaupun dia dah pasang alarm.


Kalau dia tidur tu ada orang lain sekali, mungkin tak ada masalah.
Paling-paling orang lain tu naik menyampah je sebab dia yang terjaga setiap kali si polan tu punya jam loceng bunyi.
Si polan tu tak sedar apa jugak hahaha!

Tapi, kalau yang susah terjaga sendiri walau dah kunci jam ni kena pergi tidur hotel sorang diri ke contohnya, selain guna khidmat front desk kejut sampai bangun, boleh juga kot cuba cara ni:



Semoga bunyi nyaring yang bertambah gema tu boleh kejutkan si polan yang susah terjaga tu.

Kalau tak boleh jugak, tak payah tidur lah senang.
Heheh

12 comments:

  1. Ooo.. bunyi dia bole jadi lebih kuat ye? Baru tahu ni. Hehe...
    Nasib baik kita senang terjaga.

    ReplyDelete
  2. Ohhhh membantu eh trick ni, boleh usulkan kepada member yang tidur tak sedar ke diri. Lempar bom pun belum tentu sedar hahahaha.

    ReplyDelete
  3. Saya ni kadang² senang terjaga, kadang² susah terjaga.

    ReplyDelete
  4. nyaring bunyi fon kalau masih xsedar juga mslh berat tu

    ReplyDelete
  5. sy jenis yang cepat terjaga n biasa bangun sendiri tanpa alarm sbb suda terbiasa :)

    ReplyDelete
  6. ahahahahahah nice jugak idea ni! yee, pernah jugak tido dengan orang yang susah nak bangun..kita pulak yang annoyed dengan alarm dia setiap 3 minit..adoiii

    ReplyDelete
  7. ini kalau kuat tak dengar lagi tak tahu lah kan. Nak try lah trick ni nak test tahap kuat volume tu. hihi Tq share.

    ReplyDelete
  8. nasib baek lah saya ni senang nak bangun guna alarm biasa jer

    ReplyDelete
  9. woww. letak phone dlm gelas. mmg confirm skali bunyi trus trjaga

    ReplyDelete
  10. im a light sleeper .. kalau buat mcm ni dekat atie.. boleh habis barang dlm bilik pecah sbb mengamuk haah

    ReplyDelete
  11. Nasib akak jenis senang terbangun..set tido kul 9.30pm, automatik bangun awal..hari bekerja bangun pukul 5am sebab bas pukul 6.15 kan...memang kena siap awal la

    ReplyDelete
  12. Uish.. menarik trik ini.. Setakat ini alhamdulillah masih boleh bangun awal.. hehehe.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot