Sunday, April 4, 2021

Sambal Garing Ikan Bilis Che' Nor

Ternampak botol ni dekat kedai runcit area rumah aku ni minggu lepas.
Rasa nak cuba, maka suruhlah zaimi beli sebotol.




Lepas aku dah cuba, memang aku setuju benar dwngan tagline dia yang 'wajib ada di setiap meja makan' tu!

Sedapnya!

Memang kena sangat dengan tekak aku..wuwu..
Ni rupa dia dalam botol.


Dan memanglah sebab dah berkenan sangat dengan rasa dia kan, tiap kali makan nasi putih mesti nak letak hahaha!



Bila gaul dengan lauk lain, nasik panas-panas..
Perghh..

Mesra betul rasa dia berpadu dalam mulut.

Tapi dia bahaya sikit lah.
Kalau orang yang tak kuat macam aku ni, dia akan bagi kesan sampingan.

Effect apa?

Effect makan nasik jadi tak cukup sepinggan!
Kesan dia pipi bertambah kembung!
Hahah!

Nampaknya untuk bulan puasa nanti aku kena beli lagi lah, boleh jadikan lauk bagi naik selera masa sahur.

#bukanpaidreview

 

17 comments:

  1. Bertambah nasi tu yang berdegup kencang jantung.

    ReplyDelete
  2. Memang sedap syaz, shida dah pernah cuba mkn juga :)

    ReplyDelete
  3. Aduhh...ada yg terpengaruh ni nanti

    ReplyDelete
  4. Memang sedappp tauu sambal che nor ni. Dulu time belajar memang selalu beli, makan dengan nasi punnn sedappp. Ratah pun sedap hehehe.

    ReplyDelete
  5. pernah beli, tapi kurang gemar sbb ikan bilis sikit..huhu..

    ReplyDelete
  6. Pernah beli dulu rm10 sebotol kan..

    ReplyDelete
  7. Ini boleh jadi pemangkin waktu sahur ni...!

    ReplyDelete
  8. Dekat kedai di sini pun akak nampak ada jual.Tak pernah beli lagi tapi bila Syaz kata sedap teringin lah pulak nk merasa.

    ReplyDelete
  9. Memang buat pembuka dana penambah selera ni. Yang ni nampak jenis kering sikit ye.

    ReplyDelete
  10. Memang sedap dan wajib ada untuk sahur.. hehehe

    ReplyDelete
  11. mmg sedap kak syaz. syu slalu beli jgk dlu. bwk pegi travel pon best mkn dgn nasi putih + telur mata.

    ReplyDelete
  12. klau nak murah kan, beli dkt shopee. beli 2-3 bekas sekaligus. jimatt

    ReplyDelete
  13. nmpk sedap tapi klu pedas sngt tak mampu nak makan huhuhu

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot