Atau emel SR di syaznirahim[at]gmail.com

Tuesday, December 28, 2021

Komik Lawak Raja Miau Karya Takasi

SR belikan komik ni untuk adam masa di Kuantan hari tu. Asalnya nenek adam belikan dia komik lawak kampus tu. Jadi, knowing adam, dia memang akan siap membaca setiap buku yang diberi dekat dia dengan sangat cepat. Apatah lagi komik. Memang tak sampai sejam, dah settle. Jadi, dia pesan dekat SR, kalau pergi ke 7 eleven, kalau ada lagi komik lawak kampus tu yang lain, belikanlah.

Tapi tak ada pulak komik lawak kampus tu. Lepas 2, 3 kali SR pusingkan rak buku-buku Gempak Starz tu, akhirnya SR ternampak komik Lawak Raja Miau ni. Cari yang volume 1 tak ada pulak. Jadi SR main bedal je belikan ajelah volume 2 pun. Komik dia berbungkus plastik, jadi masa dalam 7E tu, tak dapatlah SR tengok dalam dia macam mana masa tu.



Seperti biasa, sekejap je adam baca dah settle. SR tanyalah, best ke komik tu?

"Bolehlah. Macam biasa je"

Dari gaya jawab si adam, komik ni standard biasa-biasa aje. Tak ada wow effect kot pada adam. Tak apalah, nanti SR pun nak cuba baca sendiri pulak. Terbaca page 037 ni, tengok kotak atas sekali tu pun macam dah rasa lucu je. Ke SR ni jenis #mudahterhibur ? Hehe

6 comments:

  1. Eh, SR pula di sini. Heheee.... Sebelum ini ada SA dan SK. Nanti Kak Amie tukar SS pulak la...

    ReplyDelete
  2. lama x baca komik... ni mcm majalah gila-gila ke? * hahaha tua nya la hai nak compare dgn majalah gila-gila juga tu :D

    ReplyDelete
  3. dulu rajin beli kan utk Ian & Iris...masa diaorang kecik2 dulu

    ReplyDelete
  4. kiut la karikatur kucin kat muka depan...

    ReplyDelete
  5. Kurang sedikit baca komik. Jadi tidak dapat komen lucu ke tidak.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot