Video Muzik Hati-Hati Di Jalan - Tulus

 Assalamualaikum wbt


Lagu Hati-Hati Di Jalan oleh Tulus ini adalah antara lagu yang sedang SR sedang sedap layan sekarang. SR suka sangat dengan melodi dan semestinya lirik dia yang simple tapi penuh bermakna. Bila dengar tu rasa tenang aje. Mungkin juga faktor suara Tulus yang sedap tu kan. Penyanyi dari Indonesia ni, mereka ada 'husky' tersendiri dalam suara ketika menyanyi, itu memang penyedap suara diorang. Love!

Video muzik yang official untuk lagu Hati-Hati Di Jalan ini pun sangat comel gais. Kisah tentang dua makhluk berbulu macam bulu mop, yang bercinta lepas tu berpisah. Alalala cute. 



Ya, mop tu semestinya metafora untuk kita manusia ini kan, ya kan. Kamu nanyak? Kamu bertanya-tanya? Hahaha...

Okey gais, boleh layan lagu Hati-Hati di Jalan nyanyian Tulus tu di video bawah ni.


Perjalanan membawamu
Bertemu denganku
Ku bertemu kamu
Sepertimu yang kucari
Konon aku juga seperti yang kau cari
Kukira kita asam dan garam
Dan kita bertemu di belanga
Kisah yang ternyata tak seindah itu
Kukira kita akan bersama
Begitu banyak yang sama
Latarmu dan latarku
Kukira takkan ada kendala
Kukira inikan mudah
Kau aku jadi kita
Kasih sayangmu membekas
Redam kini sudah pijar istimewa
Entah apa maksud dunia
Tentang ujung cerita
Kita tak bersama
Semoga rindu ini menghilang
Konon katanya waktu sembuhkan
Akan adakah lagi yang sepertimu
Kukira kita akan bersama
Begitu banyak yang sama
Latarmu dan latarku
Kukira takkan ada kendala
Kukira inikan mudah
Kau aku jadi kita
Kau melanjutkan perjalananmu
Ku melanjutkan perjalananku
Uh uh uh
Kukira kita akan bersama
Begitu banyak yang sama
Latarmu dan latarku
Kukira takkan ada kendala
Kukira inikan mudah
Kau aku jadi kita
Kukira kita akan bersama
Hati-hati di jalan

Released: 2022
Album: Manusia
Artist: Tulus

Post a Comment

7 Comments

  1. Terus open dekat Spotify.. kalau zhi, lagu mcm ni sesuai untuk hari ahad tengah relaks kat living hall.. hehe .. mcm layann je .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul zhi, lagu ni bagi mood relax kan hehe

      Delete
  2. Comel pulak tengok makhluk mop tu πŸ˜„

    ReplyDelete
  3. mula-mula tu pelik jg dgr lirik 'hati-hati di jalan'...ingatkan kempen kesedaran keselamatan jalan raya...rupanya perjalanan kehidupan....lirik lagu dari seberang banyak yg bawa maksud tersirat...dulu lagu 'Selimut Tetangga'....

    ReplyDelete
  4. x penah dgr lagi lagu ni tp yg bulu bulu warna kuning tu buat sy teringat snek mamee hehehe

    ReplyDelete
  5. Tak pernah dengar lagi lagu ni. Jap lagi kita play kat youtube tu.

    ReplyDelete
  6. first time dgr.. sedap lagu nya :D

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.