Showing posts with label 2019. Show all posts
Showing posts with label 2019. Show all posts

Thursday, September 23, 2021

Pengalaman Ke Cameron Lavender, Cameron Highlands | Throwback Thursday

Sejak kebanyakan negeri dah dibenarkan untuk merentas daerah ni, antara aktiviti yang lekas-lekas disambar peluangnya oleh masyarakat kita adalah melancong dan beriadah bersama keluarga. Penuh timeline di media sosial kita semua dengan gambar pantai dan swimming pool, betul tak? Lebih-lebih lagi dari kawan-kawan dan kenalan kita yang tinggal berdekatan dengan tempat-tempat menarik tu macam Port Dickson semua tu kan.

Tapi, ada seorang kawan aku ni, memang untung betul!

Sebab apa? Sebab dia memang menetap dekat Cameron Highlands weh. Jadi bila kerajaan kata dah boleh merentas daerah, gambar-gambar yang dia muatnaik dengan anak-anak dia adalah dekat Cameron Highlands je lah! Kau mampu? Haha!

Jadi dalam kesenduan, aku pun scroll lah Facebook sendiri sambil buka satu persatu gambar dalam folder sewaktu kami bercuti-cuti Malaysia ke Cameron Highland masa 2019 dulu. Alang-alang tu marilah aku up lagi story aku bercuti (was!) ke Cameron Highland (CH), dan ini adalah entry throwback!

Let’s!

Jika sesiapa dapat peluang berkunjung ke CH, antara aktiviti yang menarik untuk dilakukan bersama keluarga semestinya adalah bergambar untuk merakam kenangan bersama kan. Nanti-nanti lepas beberapa tahun berlalu, bolehlah tengok balik sambil reminiscing the good old days kan? Sebijik macam apa yang aku tengah buat ni (-_-)”. Jadi, antara tempat yang banyak gilaaa spot untuk bergambar yang cantik dan menarik adalah dekat Cameron Lavender, yang terletak di Brinchang.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot