Pages

Search This Blog

Showing posts with label Abanglong. Show all posts
Showing posts with label Abanglong. Show all posts

Sunday, March 7, 2010

Anak kepada sepupu.

Petang semalam, lepas kenduri di Beranang tu,
ada sepupu aku datang rumah.. 

Aku panggil dia Abang Long, dia ni sepupu aku belah abah..
Dia datang 1 family dia.. Umur dia 30-an la jugak, dan anak-anak dia masih kecil :)

Ini anak dia yang sulung, namanya Ayuni.. 6 tahun..
Sebijik muka bapak dia..

Yang ini pulak yang nombor dua..namanya Ashraf..4 tahun..
 dah sebijik muka  mak dia pulak..

Yang ke-3 masih dalam perut..Insyaallah bulan 6 keluar lah dia..huhu..

Yang sulung ni sangat2lah suka melukis.. mentang-mentanglah bapaknya arkitek..haha..
Datang rumah aku terus aje mintak kertas ngan colour pencil..
Yang paling best dia kata, "Ayuni nak buat kulisan"

Hehe..boleh pulak dia sebut 'Lukisan' sebagai 'Kulisan'..

Aku tak berapa reti sangat layan kanak-kanak..
huhuhuhu..

Layan camtu-camtu je boleh la..
Kekok kot?
Yelah...adik pun ada 2 ketul je..hehe..


Tok aku suruh diorang pangil aku Chaq [Along dalam loghat Kedah],
tapi aku takmo la Chaq.. aku tak bese ar cakap Kedah..
Panggil Along sudeyh..heehee..

Tapi diorang panggil aku Kakak je..haha! Kang explain lebih2 kang dorang bukan paham pun, otak lembut lagi.. maka aku biarkan aje..muda sket..kikiki...

ps: anak aku nanti mak aku suruh panggil aku mak jugak..huhu..

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.