Pages

Search This Blog

Showing posts with label Langkawi. Show all posts
Showing posts with label Langkawi. Show all posts

Sunday, March 3, 2013

Pemanggang Ajaib Percuma

Hari Ahad. Hari untuk recaj.
Harus berehat untuk kepenatan sepanjang minggu.
Jadi tak kemana-mana harini. Duduk rumah je.
Kebetulan haritu adik zaimi ada belikan pemanggang ajaib dari langkawi. Percuma, orang belanja. Haha! Maka harini zaimi decide nak masak ayam guna pemanggang ajaib tu.
Dalam pukul 12 tengahari tadi kitorang perap ayam, biar dalam sejam pastu panggang! Hasilnya mestilah sedap. Tenkiu zaimi sebab masak :D

Sunday, November 8, 2009

Welcome to the world Nur!

ini sepupu baru aku!
menjenguk dunia pada 5hb Nov aritu..
tapi ada masalah sikit, arini baru kuar spital..
barulah kami [keluarga belah mak aku] dapat tgk dia..

dia anak adik bongsu mak aku, Ucu Mail..

isteri Ucu aku baru bagi name dia Nur..
yang belakang tak pikir lagi..hehe..


didukung mummy dia..
sebab silau sangat panas terik, berkerut muka dia..hehe

yang ni dengan mak aku, abah aku..kecil je dia..
hehe..yang nyelit tengah2 tu anak angah aku..

angah aku yang terselit pakai baju hijau kat belakang tu..

duk dalam pangkuan nenek..
on the way gi Shah Alam..umah mertua ucu aku..

so sweet :)

Atok pergi, Nur lahir..itulah life cycle..

=)


semoga membesar dgn sihat Nur!
nanti dia jadi dak langkawi la..

Ucu aku keje langkawi..
huhu..

oh lupe nak cakap, Nur ni ade abang sorg umo 3tahun..
tak datang spital sbb kecik lg..
duk shah alam..

cucu arwah Joned dah ade 6!
Family kami kecik je ;)

nape xde gambar aku pegang baby?
aku takut nak pegang, lembut sangat! heheh!



ps: umo 23 pon dpt sepupu lagi.. :P

Sunday, April 12, 2009

Ada Mission!

Maybe aku tak bagitau, aku balik rumah di semenyih sekarang. Sebab? Hujung minggu, nak amek duit poket..haha! Tapi, tetibe mak abah ngan nenek aku kene gi langkawi.. Bercuti? Bukan lah...adik bongsu mak aku, yakni Ucu aku duduk kat sane.. Keje sane.. Tetibe aritu dia eksiden...thantuk dahi kat stereng.. Sekarang ade darah beku, kene operate la untuk buang..


serius aku cakap, aku sangat risau.. Tapi aku tak boleh pergi langkawi.. aku ade banyak sangat keja.. aku doa dari jauh je la..

Jadi, bila dorg dah gi sane, nak tak nak aku kene la menjaga adikku nana dan rumah dan elin dan ikan2 dan burung dirumah...adoi!!

Tapi aku nak wat keje? Jadi terpkse la mngorbankan diri.. Untuk semuanya teraccomplish..haha!

Seawal pagi aku dah tarik kain2 yang sidai bawah bumbung keluar...bagi kene panas.. PAstu basuh lagi seround.. pakai mesin la..bukan tangan..huhu.. pastu gi bagi ikan2 makan.. pastu campak nasik kat burung2...
sekang tgh tunggu kain dalam mesin siap, ngn yang kat luar kering.. Hopefully, dlm pukul 9.30, aku dah dapat bertolak ke UKM membawa NAna sekali..

Pastu, aku akan gi ke library dengan zaimi seketika.. Tepat kul 1.30 kang...kene siap2 untuk hantar nana ke kelas gitar dia lak sampai kul 3.. Balik asrama jap..Sambung wat keje sikit..

lepas magrib balik rumah..esok pagi lepas nana gi sekolah.. gi library lagi...pastu kul 6 gi jemput dia balik sekolah pulak..

Entah sempat siap ke tak la keje aku..
adoi...

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.