Pages

Search This Blog

Showing posts with label MPKj. Show all posts
Showing posts with label MPKj. Show all posts

Friday, February 19, 2010

Anjing ditangkap MPKj

Baru beberapa minit lepas, aku menyaksikan krew MPKj, 
menangkap anjing-anjing yang ada di lorong rumah aku ni..
Memanglah bukan anjing aku, tapi anjing jiran-jiran aku ni ha..

Jiran-Jiran aku tu pulak tak ada, balik negara diorang untuk Chinese New Year.
Mereka tu semua adalah student University Nottingham yang campus Semenyih ni,
diorang warganegara China.. Memang diorang ni suka sangat la bela anjing,
sampai anjing2 tu semua yang asalnya liar, dah jadi jinak..

Kadang-kadang bila ada makanan lebih2, aku dan mak pun akan bagi kat anjing2 tu..
Adala dalam 5-6 ekor anjing dewasa dan 10 anak anjing yang baru lahir dalam 2-3 minggu lepas..

Tadi MPKj buat operasi, kebetulan jiran2 aku tu pon tak ada, 
anjing2 pun takde collar..habis semua kene cekup, dengan anak2 sekali..
Kecuali seekor betina warna cokelat.. anak2 dia 4 ekor dah kena angkut,
1 lagi ibu anjing tu kene angkut bersama2 anak dia, tapi si cokelat ni tadi dia lari kemana tah..
Dah tinggal dia je..

Sekarang ni dia macam meroyan duk carik anak2 dia..
Dulu dia beranak pun kat rumah kosong sebelah rumah aku ni..

-dia lebih kurang camni lah, cuma kuncup tak kembang-

sedih pulak aku tengok dia duk tercarik2 anak dia..
anjing pun sayang anak, manusia gi bakar anak dalam tong sampah..huhu..


ps: sayu pulak hati bila tengok lorong ni dah lengang, mesti jiran2 aku tu sedih..
tu la, balik China lama sangat..

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.