Showing posts with label ODL. Show all posts
Showing posts with label ODL. Show all posts

Monday, October 11, 2021

Semester Baru Bermula, Moga Harimau Kumbang Tak Masuk Kampus Lagi!

Hari ni bermulalah semester baru untuk pengajian di UiTM.
Bagi kampus yang terletak di negeri yang hari bekerja mereka bermula dengan Ahad, hari ni adalah hari kedua dah. Semoga semuanya masih bersemangat!

Ada kampus yang masih menjalankan pembelajaran secara Online Distance Learning sepenuhnya.
Ada yang telah mula memanggil pelajar pulang ke kampus bagi pembelajaran secara face to face.

Samalah kisahnya dengan kampus tempat aku mengajar.
Pembelajaran adalah secara hybrid, iaitu ada sebahagian pelajar akan kembali ke kampus, sebahagian lagi ODL seperti semester lepas.

Jadi, disebabkan aku antara yang terpilih untuk mengajar sesi makmal pelajar secara face to face, maka kenalah pergi kampus ambil lab coat untuk dibasuh. Lama betul terperap lab coat tu kat office sebab sepanjang semester yang berlangsung secara ODL, sesi makmal dijalankan secara virtual. Jadi Sabtu lepas, masa adam dan amir di kelas taekwondo, kami pun bawaklah ayu masuk untuk ambil barang-barang yang diperlukan di office kami.

Tuesday, September 21, 2021

Bolehkah Pelajar UiTM ODL Untuk Semester Oktober 2021

Boleh, pelajar UiTM masih boleh memilih untuk meneruskan pengajian dengan mod atas talian bagi semester Oktober 2021 nanti.

Saturday, July 17, 2021

Tarakuca Tarakuca


Apa khabar semua?
Minggu lepas kami laki bini bizi kerja mengalahkan perdana menteri Britain agaknya tahap sibuk dia.

Friday, June 11, 2021

Website Buat Tandatangan Digital Tanpa Background Percuma

 Musim WFH dan ODL sejak musim pandemik memang akan memaksa beberapa perkara yang melibatkan penggunaan tandatangan terpaksa dilakukan secara atas talian juga.

Wednesday, October 21, 2020

ODL oh ODL

 

Minggu ni dah masuk minggu kedua semester baru untuk UiTM.
Plan asal pihak atasan, pelajar akan balik ke kampus walaupun lecture masih secara ODL.

Pada yang tertanya-tanya, ODL bermaksud Online Distance Learning.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot