Tuesday, September 21, 2021

Bolehkah Pelajar UiTM ODL Untuk Semester Oktober 2021

Boleh, pelajar UiTM masih boleh memilih untuk meneruskan pengajian dengan mod atas talian bagi semester Oktober 2021 nanti.

Namun, pelajar masih perlu bersedia untuk kembali ke kampus sekiranya terdapat keperluan kursus untuk dilaksanakan secara bersemuka (f2f)

Selalunya berkait dengan amali, perkara yang memerlukan pelajar hands on.

Pesanan dari VC baru UiTM INI, Prof Ts Dr Hajah Roziah Mohd Janor haruslah diterima oleh semua pihak, samada pelajar mahupun tenaga pengajar dengan hari yang terbuka.

Kekal jaga SOP, moga kita sentiasa dilindungi.

Ps: Alhamdulillah dapat juga merasa suasana pembelajaran di kampus bersama kawan-kawan ye dak?

23 comments:

  1. Anak akak katanya lecture dia bgtau,sem dpn maybe dah kena kembali ke kampus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, akan ada batch yang kena masuk, secara berperingkat

      Delete
  2. Kesian ek budak2 intake covid ni.. Tak kenal batch mate. Kenal takat masa online je

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ammi, nak cari calon pun susah. eh. haha

      Delete
  3. tempat saya akan masuk bulan 10 nanti..

    ReplyDelete
  4. Rasa tak perlu risau dgn SOP..pelajar besar lgsng urus dari pelajar kanak2 syaz..fenin dibuatnya hahaaa

    ReplyDelete
  5. Pelajar pun perlu bersedia dengan norma baharu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, semua kena bersedia baik pelajar, tenaga pengajar, staf sokongan dan juga ibubapa

      Delete
  6. Lepas ni dah boleh kelas bersemuka dah kan. Ramai pelajar pun dah vaksin. Kekal jaga SOP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah-mudahan apa yang dirancang ini berjalan lancar

      Delete
    2. Semoga Allah permudahkan segala urusan pelajar dan pendidik. Aaminn...

      Delete
  7. jauh sgt beza nya dr masa kita belajar dulu kan? semua terkesan, x de yg terkecuali... just need to be strong utk menghadapi semua ni & hidup dlm norma baru. stay safe!

    ReplyDelete
  8. Tahniah anda pertama menegur hal hadiah di laman Etuza. tak nak cuba ke..hehehe
    https://madey09.blogspot.com/2021/09/p-produk-halal-sijil-logo-yang-original.html

    ReplyDelete
  9. kesiannya yang masuk dari 1st semester dah mula pkp, tak dan nak rasa kelas secara semuka...

    ReplyDelete
  10. Kesian ngan budak budak yg belajau sekarang... Semua on9

    ReplyDelete
  11. semoga cepat berlalu covid dan mudah nak belajar bagi student2 ni.. PdPR ni susah, payah dorang nak fokus

    ReplyDelete
  12. adik kakmim dh sem 2 uitm br nk ke shah alam sem ni.. sebelum ni mmg save sgt odl x perlu fly ke kampus

    ReplyDelete
  13. Rasanya ramai lagi suka pembelajaran bersemuka.

    ReplyDelete
  14. Pembelajaran face to face juga yang lebih berkesan..

    ReplyDelete
  15. Tak lengkap rasanya ikuti kursus tanpa bersemuka terutama yang perlu hands on.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot