Pages

Search This Blog

Showing posts with label UiTM. Show all posts
Showing posts with label UiTM. Show all posts

Sunday, November 24, 2013

Sekali Lagi Buat Kesekian Kalinya

Esok Isnin, bermulalah semester baru lagi sekali..
Jadual semester ni boleh tahan jugak capeknya.. hua hua hua..
Cuma rasa bersyukur sebab Isnin kelas bukan pukul 8.. Adalah masa untuk layan Monday Blues dalam sejam dua kan sebelum pergi kelas.. hahaha..

Takpelah..
Saya yang menurut perintah..

Moga Adam juga tak meragam sangat..
Adam dah lah pesen bangun tidur pukul 3.30 pm sekarang..

I love you Adam Zuhairi!

Tapi yang bestnya, hari Isnin ada How I Met Your Mother..
Yea!



Season 9 dah mula kan.. so balik kerja sambil-sambil suap adam makan, bolehlah layan jap..
release tension gitu..

Blog ni pun apalah nasib ni..
Bersedialah untuk terabai.. kah kah kah..


p/s: Yang terpaling best adalah.... ESOK GAJI!

Wednesday, October 9, 2013

Keadaan Tersepit Bawah Tayar

Tekanan.
Seminggu dua ni memang tekanan perasaan.
Satu sebab demam. Dan still belum kebah.
Lepas tu encik adam dah makin lasak. Senyap2 merayap sana sini.
Lepas tu budak baru lepas exam. Marking.

Oh my..
I need a good rest.
Seriously.

T___T


Apa yang tersepit bawah tayar?

Ha tengok gambar ni:

''
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'



Yang tersepit itu adalah selipar laki aku hahah..
Kenapa aku amek gambar ni?
Sebab nak test camera telefon.
Aku tak berkenan sangatlah camera Galaxy Grand ni..
Asik out focus je..grrr..

Ok lah.
Jangan marah ok kalau korang berharap nak tengok orang tersepit bawah tayar.
Dan tak baik kot niat korang tu? Nak tengok orang eksiden?

Dah dah..

Aku nak sambung main pen merah.

Adam gak best.. happy je tengok BabyTV..

Wednesday, September 11, 2013

Rabu Resepi | Murtabak Maggie





Hi korang!

Ini actually bukan resepi dari emak aku, tapi resepi yang adik aku Nana dapat masa dia tolong kelab usahawan uitm negeri sembilan berniaga benda ni.

Benda apa? Murtabak megi lah!

Senang sangat kot buatnya.

Bahan-bahan:

Mee segera (ikut berapa banyak nak buat)
Telur (1 biji untuk 1 paket)
Daging cincang
Bawang (Ricih)


Cara-cara membuat:

Mula2 rebus dulu mee segera tu tanpa letak perencah dia.
Agak2 dah kembang, tos kan.



Gaul mee yang dah tos tu dengan perencah mee segera tu, bawang dan telur serta daging cincang tu.

Panaskan minyak, cedok mee yang dah gaul tadi agak2 ikut saiz nak besar mana, goreng macam telur dadar.




Siap!

Nak sedap, makan dengan mayonis dan sos cili.

Cer try buat. Nak lagi sedap, guna Mee Sedap @ Cintan.

Sah sah Ramadhan next year korang plak boleh berniaga kat Bazaar Ramadhan.

:D

Wednesday, August 28, 2013

IKLAN PENGAMBILAN PEMBANTU PENGAWAS PEPERIKSAAN AKHIR SEPTEMBER 2013



Ada kekosongan kerja sementara dekat UiTM Negeri Sembilan ni.
Siapa yang tinggal area berdekatan Kuala Pilah, daripada duduk saja-saja kat rumah dan tak buat apa-apa tu bolehlah memohon kot?

Meh aku paste iklan yang aku dapat dari emel:

Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera

Iklan pengambilan Pembantu Pengawas bagi Peperiksaan Akhir September 2013 (pra diploma & diploma) telah dibuka.

Sehubungan dengan itu, sekiranya ada dikalangan adik beradik / saudara / rakan kenalan tuan/puan berminat untuk memohon jawatan ini, boleh mendapatkan borang di  Pejabat Am HEA, UiTM Caw. Negeri Sembilan mulai 28 Ogos 2013 (Rabu).

Berikut merupakan antara syarat-syarat perlantikan  :

1. Warganegara Malaysia (Bumiputera) berumut 17 tahun keatas dan tidak melebihi 30 tahun.
2. Sihat tubuh badan dan komited dengan tugas diberikan.
3. Kelayakan minimum SPM atau tamat tingkatan 5
4. Pelajar UiTM/ bekas pelajar UiTM/ Staf UiTM tidak dibenarkan memohon
5. Kadar elaun RM 4.00 sejam
6. Taraf jawatan adalah sementara. (mengikut tempoh peperiksaan dari 25/09/2013 - 13/10/2013 )


Tarikh tutup permohonan adalah pada 12 September 2013  (Khamis).

Terima kasih  
Nor Zakiahanim Zakaria              
Penolong Pendaftar
Unit Peperiksaan
Bahagian Hal Ehwal Akademik
UiTM Negeri Sembilan
Tel:: (06) 4832113 / 2259 | Fax :: (06) 4842521/2273
Email ::
zakiahanim@ns.uitm.edu.my

Ok, bolehlah try kepada yang berminat..

p/s: meriah sungguh UiTM ni tadi sebab Pak Nil datang..hew hew hew..

Monday, August 26, 2013

Acara Kayuhan Syria 2013 di Putrajaya September ini

Hai all..

Bulan September ni, MERCY Malaysia akan adakan acara kayuh basikal untuk Syria di Putrajaya..




Ini info dia untuk aku kongsikan kat korang semua, aku dapat info ni dari emel:

MERCY Malaysia, in collaboration with Harapan Baiduri Sdn Bhd and the Malaysian National Cycling Federation, is organising an event called ‘Cycling for Humanitarian Efforts for Syrians 2013’: Date : 1st of September 2013 (Sunday)
Registration : 7.30 am
Venue : Dataran Putrajaya, Presint 3, Putrajaya (In front of the Palace of Justice)
Distance : 10 km (Light and easy route) and 40 km (Professional route)
Registration fee : RM35.00 per participant (includes a T-shirt, a goodie-bag and RM10 donation to the MERCY Malaysia Syrian Humanitarian Fund)
We have great pleasure to invite your organisation’s staffs or students to participate in this event.
T: 6-03-2273 3999 F: 6-03-2272 3812 M: 6-019-240 3546 E: azril@mercy.org.my W: www.mercy.org.my

Pls do show your support and take part in this event. Help Syria ! Also pray for us who will be leaving for Cambodia for the Kembara Kemanusiaan Projek Bekalan Air Bersih on the same day.
May Allah Ta’ala on the occasion of Eid give us the guidance to resolve that we shall make the Quran and Sunnah our guiding light and practise Islam as much as possible in our deeds 
Norshiha Saidin Head of Community Network
Office of Industry, Community & Alumni Network(ICAN)
Level 20, Tower 2, Engineeering Complex
Universiti Teknologi MARA
40450 Shah Alam, Selangor
Tel: 03 55442824
Fax: 03 55442821
Ok, jadi pada siapa-siapa yang suka berkayuh basikal tu, bolehlah turut serta kalau tak ada apa-apa hal hari tu.. yuran pun tak mahal sangat kot, RM35 termasuk t-shirt, goodie bag dengan siap buat donation sekali kan..




Alang-alang tu aku nak share sekali apa kebaikan dan manfaat yang boleh korang dapat kalau suka kayuh basikal ni, aku share dari blog Deen MTB:

Mengayuh basikal akan menguatkan otot-otot terutama, kaki, betis, paha, lengan , perut dan sebagainya. Malahan berbasikal dapat mengelakkan kecederaan lutut bagi orang yang sudah berusia berbanding dengan berlari. Di kampung kampung masih boleh di lihat ramai warga emas yang gemar menggunakan basikal. Kebanyakkan dari mereka bertubuh tegap dan masih sihat walaupun usia telah melebihi angka 70 tahun. Keupayaan mereka berbasikal menggambarkan yang mereka ini bebas dari sakit sakit kronik seperti kencing manis dan darah tinggi.
Berbasikal juga membuktikan yang mereka ini tidak nyanyuk dan memiliki otak yang sihat. Tahukah kita orang gila tidak boleh berbasikal. Berbasikal memerlukan keseimbangan otak dan tumpuan yang tinggi bagi menyeimbangkan badan. Ini tidak mampu di lakukan oleh orang yang tidak waras. kalau tak percaya anda ambil basikal dan beri pada orang gila, mesti dia akan kayuh masuk ke dalam sungai. Sebab tu kita katakan orang gila otak tak centre. Bunyinya melucukan tetapi ianya telah disahkan oleh pakar. (Orang gila dan bodoh bodoh alang tidak sama yer )
Baru baru ini sekumpulan doktor pakar saraf dari University Gothenburg Sweden menyatakan berbasikal adalah cara yang paling baik untuk bebas dari Migrain (sakit kepala). Hasil kajian yang telah mereka lakukan ke atas pesakit migrain mendapati berbasikal akan menghasilkan tindak balas yang mampu menghilangkan stress dan membaiki kualiti tidur dan ianya akan menstabilkan denyutan di kepala. Lama kelamaan pesakit akan sembuh secara semula jadi.
Amacam?
Nak join kayuhan Syria?

p/s: Aku baru tau orang gila tak boleh kayuh basikal..heheee
 

Wednesday, July 31, 2013

TAWARAN BIASISWA TENAGA PENGAJAR MUDA (TPM) UiTM 2014



 UiTM mempelawa Bumiputera Warganegara Malaysia yang dinamis dan ingin membina kerjaya dalam bidang pengajaran dan penyelidikan serta mempunyai kelayakan yang diperlukan untuk memohon biasiswa di bawah Skim Tenaga Pengajar Muda (TPM) Universiti Teknologi MARA Tahun 2014 bagi mengikuti kursus-kursus Ijazah Kedoktoran dan Ijazah Sarjana dalam bidang-bidang pengajian sepertimana yang telah ditetapkan oleh Jawatankuasa Latihan & Pembangunan Staf (Induk) UiTM.

CARA-CARA MEMOHON

Calon-calon adalah diminta untuk mengisi borang permohonan Tenaga Pengajar Muda (TPM) secara atas talian melalui laman web UiTM

TEMPOH IKLAN

Iklan akan dibuka dari 01 Ogos 2013 hingga 21 Ogos 2013.

SYARAT

Syarat-syarat kelayakan memohon adalah seperti yang diiklankan.

Sebarang permohonan yang dibuat TANPA mengisi borang TPM secara atas talian TIDAK AKAN DIPROSES.


P/S: ni aku tolong iklankan aje ni.. ada apa-apa hubungi UiTM sendiri ye.. pada yang sedang mencari peluang sambung pelajaran atau yang tengah mencari kerja kosong, bolehlah cuba untuk memohon ye.. 

p/s/s: Pengumuman baru, tarikh iklan TPM UiTM ni ditunda buat seketika ke tarikh yang akan diberitahu kemudian.. Tungguuu.. 


p/s/s/s: UPDATE 9/9/13, iklan baru dah keluar, KLIK SINI!!!

Monday, July 1, 2013

Permohonan Kemasukan Sesi Akademik 2 UiTM 2013/2014

Berita baik untuk para pelajar lepasan SPM yang mungkin tidak berpeluang menyambung pelajaran kemana-mana, atau mungkin ada perkara yang menggangu hingga tak sempat daftar mana-mana haritu, sekarang Universiti Teknologi MARA (UiTM) membuka kembali peluang untuk memohon, untuk ambilan sesi 2.

Klik Gambar Untuk Lebih Besar


Klik Gambar Untuk Lebih Besar

Jadi, kepada sesiapa yang berminat nak sambung pengajian ke peringkat Diploma ke Asasi ke, bolehlah memohon.

KLIK SINI UNTUK MEMOHON Kemasukan Sesi Akademik 2 UiTM 2013/2014

Cepat ye, tarikh tutup permohonan 18 Ogos 2013.

Good Luck!

Wednesday, April 20, 2011

Exam Jangan Tak Exam!

Kepada kanak-kanak student di UiTM Negeri Sembilan especially AS1201B1,
semoga diberi hidayah untuk study ye adik-adik!

hahahaha!

Eh..sekejap je dah sampai time exam korang kan..

All the Best :)


Friday, January 21, 2011

Pelajar UiTM Parah Jatuh Bukit Broga

Gulp!
Seriaunya rasa bila baca berita ni dekat Berita Harian Online tadi.


Seorang pelajar UiTM Shah Alam cedera parah apabila tergelincir ketika mendaki Bukit Broga, dia terjatuh dari ketinggian 50 meter dan mengalami kecederaan serius tulang belakang.

Dan lagi, pelajar yang berasal dari Semenyih itu juga dipercayai sedang mendaki seorang diri pada pagi itu. Wah gila berani kau dik! Kau panjat Bukit Broga tu sorang-sorang? Lain kali jangan buat lagi tau.

Huhu..
Berita ni membuatkan lagilah aku tak mau pergi panjat Bukit Broga yang terletak hanya 10 minit je jaraknya dari rumah aku ni.. Oh ya, rumah aku dekat je dengan Bukit Broga ni, hari-hari aku boleh tengok bukit yang dari jauh nampak macam botak ni..hehe..

Tapi sekali pun aku tak pernah panjat bukit ni..
Sekadar tengok ajelah..

Bukan apa, aku takut nak panjat sebab orang kata Bukit Broga tu licin..hehe
Tengoklah kalau dah sampai seru aku untuk panjat nanti aku panjatlah..
heee...


ps: semoga adik  Norhanani Shahim lekas sembuh ya ~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.