Friday, May 7, 2021

MAJALAH PUSAT PENGAJIAN BIOLOGI UiTMCNS (EON) EDISI 2/2021

 Inilah yang aku kerjakan di hujung April sampai awal Mei haritu.

Memang bertungkus-lumus menyiapkan untuk terbitan Edisi Mei 2021.

Alhamdulillah syukur akhirnya dah release dah majalah Pusat Pengajian kami ni.

Baru bertapak awal tahun haritu, moga-moga bermanfaat pada pembaca.
Selain menulis artikel saintifik untuk jurnal-jurnal akademik, kami berhasrat untuk mencapai sasaran pembaca dari komuniti juga.

Ya lah kalau jurnal saintifik, pembacanya dari kalangan orang yang nak buat kajian berkenaan bidang-bidang tu sahaja kan.

Jadi, kami terjemahkan dalam bahasa yang agak mudah untuk pembaca dari kalangan masyarakat!

Dan, majalah kami ni percuma sahaja.
Ambillah dan bacalah.

Semoga menjadi saham akhirat buat kami semua..
Insyaallah!


Sesiapa yang nak baca, nak ambil artikel untuk beri pada pelajar dan sebagainya, boleh baca di 



Jom baca Majalah Pusat Pengajian Biologi UiTMCNS!
Jom baca Majalah EON!

Sebar-sebarkan juga ya ๐Ÿ˜€


Pada yang berminat nak hantar artikel, sebab kalau pensyarah/cikgu, ada requirement penerbitan kan.
Bolehlah cuba hantar ke majalah kami, kalau bersesuaian, kami boleh masukkan dalam majalah.

ISSN: 2773-5869

Boleh hantar artikel beserta akuan karya asli ke buletinppbio@gmail.com

Max 900 patah perkataan sahaja!

Klik SINI untuk baca!

11 comments:

  1. antara subjek sains tulen yg sy suka ialah biologi sbb cuma perlu faham n hafal je. x de mengira2 ni. bagus usaha penerbitan majalah ni. penggunaan bahasa mudah pasti menarik minat org ramai...

    ReplyDelete
  2. Waaa... Tahniah. Sama pula. Saya pun sedang menyiapkan majalah jabatan saya. Terbitan 2 kali setahun. Ni tengah kejar untuk siapakan bagi terbitan bulan 6 nanti. Terdapat juga buku-buku yang hendak diterbitkan, Insyaallah, tahun ni 3-4 buku akan diterbitkan.

    ReplyDelete
  3. OH! Dr. Ida
    Ema selalu rujuk + cite artikel dia dalam research master Ema.
    Paper dia pasal probiotik dalam pekasam ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  4. wow terbaik usahanya moga bermanfaat tahniah syaz

    ReplyDelete
  5. Tahniah untuk madam and team siapkan majalah. semoga bermanfaat untuk pembaca dan yang memerlukan info. siapa berbakat tu boleh lah hantarkan artikel.

    ReplyDelete
  6. Wah terbaik ! tahniah syaz

    ReplyDelete
  7. Tahniah syaz.. berbaloi dpt hasilkan

    ReplyDelete
  8. 74 muka surat, banyak jugak tu! tahniah kak syaz!

    teringat dulu2 zaman degree jadi ahli biro dokumentasi dan informasi..jenuh tiap bulan nak cari info untuk masukkan dalam majalah kolej kediaman..tapi tak sampai 10 muka surat pun..hahaha

    ReplyDelete
  9. Tahniah Syaz.. usaha yang bagus dan bermanfaat..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot