Showing posts with label kerja. Show all posts
Showing posts with label kerja. Show all posts

Monday, May 10, 2021

Lepas Satu KPI

Last week check email, dapat emel dari Chief Editor JOA.
Dia kata paper yang hantar hari tu dah published.

Friday, April 23, 2021

Live @ PTAR Siri 2 "Aku Seorang Penulis Biasa"

Tak sempat memblog sehari dua ni πŸ˜…
Kisahnya aku sibuk prepare untuk Segmen Bicara Santai ni ha.

Pertama kali diberi peluang sebagai panel untuk program Live @PTAR ni.

Pengalaman baru yang mengajar banyak benda juga kepada diriku ini.

Wednesday, April 7, 2021

Hasil Kerja Pelajar | Importance of Hygiene

 Awal semester ni, memang waktu yang agak genting untuk bagi task assignment pada pelajar.

Untuk subjek aku ajar, salah 1 task untuk enhance softskills pelajar selain akademik, yang embed dalam subjek, adalah communication.

Jadi, caranya adalah hasilkan video yang ada message yang bagus untuk masyarakat.

Gittew..

Penat aku brainstorm nak cari idea untuk method assignment ni masa proses semakan kurikulum hari tu tau hehe..

Jadi, alang-alang bagi task, tunjuklah contoh video pelajar lepas.

Ini antara kumpulan yang sangat bagus dari segi message yang hendak disampaikan, dan usaha serta teamwork yang baik sekali.

Friday, April 2, 2021

Jeram Rahsia

Semalam saja ikut Zaimi dengan Muadz masuk jeram untuk collect data.

Yang lead masuk ke jeram ni pun husband team member kami jugak.

Asalnya aku tak plan pun nak pergi.
Nak stay office je.

Thursday, April 1, 2021

Sesi Makmal BIO320 | Throwback Thursday | Julai 2013


Meriahnya masa ni.
Walaupun kepanasan masing-masing dalam makmal sebab aircond ada problem, tapi semua pelajar gigih tak tanggal lab coat.

Monday, March 1, 2021

Last Seen October 2020

Harini masuk office, sebab ada mesyuarat pasca peperiksaan.
Memang lama sangat dah WFH, jadi masuk office harini rasa janggal.

Friday, February 19, 2021

Top 10 Gambar WhatsApp Misteri Minggu Ini

Berjual beli di WhatsApp dah jadi perkara biasa sekarang. Hampir setiap hari kita akan dapat gambar dari para peniaga yang ada dalam group WhatsApp kita.

Kadang kita pun beli sebab memang nak beli, kadang kita support kawan-kawan.


Selain tu, banyaklah lagi gambar-gambar yang dikongsikan.

Monday, February 8, 2021

Hadapi 'Burnout' Bekerja

 

Salam Isnin semua!
Mula lagi minggu hectic yang baru bagi aku.
Alhamdulillah selesai sudah menyemak beberapa tugasan dan key in markah, ada sikittttt lagi.
Lepas ni nak menanda final test pulak.

*tercungap-cungap

Diakui, adakala rasa burnout.
Yelah, kalau di pejabat, memang boleh focus 100% kerja.
Lapar?
Pergi je makan.

Tapi bila kat rumah, tak boleh juga amal konsep beli makan tu selalu.
Sebab, kalau biasanya kat pejabat, kos beli makan untuk sorang.

Kalau kat rumah, kalau beli, jadi untuk 5 orang!


Friday, January 1, 2021

Syukur AKRAB dah siap!

Kita mulakan entry-entry awal blog tahun 2021 dengan memanjatkan syukur sebab laporan Anugerah Kecemerlangan Rektor Antara Bahagian yang sebabkan aku terkena anxiety haritu dah siap!

Setelah berkumpul sekali lagi Isnin haritu, akhirnya siap juga pelaporan AKRAB untuk Pusat Pengajian kami.
Pheww..


Tuesday, November 24, 2020

Hampir Setahun Yang Lalu


 Hallu.
Baru lepas sudah semak draft2 proposal dan thesis students.

Lama pulak terkebil-kebil sementara nak tidur ni ha.
Jadi marilah upload satu gambar yang diambil hampir setahun lepas.

Masa ni hari defence proposal untuk pelajar FYP1.
Tengok gambar ni, memang timbul la rindu yang melampau pada working life di campus.

Hmm..

Rindu nak pakai baju lelawo, nak make up..
Hahaha

Aku rasa esok walaupun WFH, aku nak pakai make up la, aci tak? 

Hahaha macam la kalau make up jadi lawa macam che ta!

Eh cuba zoom dekat kertas hitam yang depan aku tu.
By the way aku yang baju hitam tudung hitam, duduk dua dari kiri.
Kot ada yang tak kenal kan.

Ok cuba teka tu kertas apa?
Teka la teka la!

πŸ˜‚

Itu adalah pamphlet Konsert Romantika Awie.
Aku kunun tengah bagi hint la kan dekat zaimi, yang aku teringin nak pergi.

Hint tinggal hint je la wehhh..

Tiket mahal 1 hal, yang zaimi nak kasi aku pergi konsert Awie???
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Apooooo la entry takde motif aku ni πŸ˜‚


Tuesday, November 10, 2020

Artikel Kedua Diterbitkan di Majalah Dewan Kosmik DBP

 Alhamdulillah, untuk keluaran November, sekali lagi artikel aku terpilih untuk diterbitkan.

Kali ini berkaitan subtopik Biodiversity, iaitu Biologi Marin.

Sunday, November 8, 2020

McCafe Latte Large

 Serius cakap, minggu lepas memang sangat menyakitkan kepala.

Tak happy langsung minggu lepas.

Scroll gallery jumpa pulak gambar ni.

Saturday, October 24, 2020

Semua Sekolah Seremban Perlu Ditutup Minggu Depan

 Kecoh perkongsian sana sini tentang penutupan sekolah-sekolah di daerah Seremban mulai minggu depan sehingga November 2020.


Wednesday, October 21, 2020

ODL oh ODL

 

Minggu ni dah masuk minggu kedua semester baru untuk UiTM.
Plan asal pihak atasan, pelajar akan balik ke kampus walaupun lecture masih secara ODL.

Pada yang tertanya-tanya, ODL bermaksud Online Distance Learning.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot