Showing posts with label Covid19. Show all posts
Showing posts with label Covid19. Show all posts

Tuesday, September 21, 2021

Bolehkah Pelajar UiTM ODL Untuk Semester Oktober 2021

Boleh, pelajar UiTM masih boleh memilih untuk meneruskan pengajian dengan mod atas talian bagi semester Oktober 2021 nanti.

Monday, September 20, 2021

Hidup Bersama


 Seram sejuk perit semua ada bila baca berkenaan kena hidup bersama encik covid ni kan.

Thursday, September 9, 2021

Sunday, August 1, 2021

Thursday, July 15, 2021

Roti Telur Banjir | Throwback Thursday

Terjumpa pulak gambar roti telur banjir ni.
Masa ni makan dekat kedai mamak Ahlam Maju di Lavender Heights Senawang ni.

Saturday, July 10, 2021

Benda Selalu Dibeli Sejak Covid19


Sejak terjadinya pandemik Covid19 ni, inilak benda yang paling kerap dibeli.


Kalau dulu banyak beli make up, duit make up dah beralih ke beli Hand Wash dan sanitizer.

Monday, June 28, 2021

Empati

Covid19 bukan sekadar pandemik, bukan semata penyakit.

Covid19 ini sangat menekan.
Juga mencelikkan mata.

Saturday, June 26, 2021

Pengalaman Penerimaan Vaksin di Dewan Dato' Bahaman Kuala Pilah

Pertamanya memang rasa bersyukur sangat sebab nama kami telah terpilih untuk  pemvaksinan.
Terima kasih PPV dan PKD Kuala Pilah, dengan kerjasama Unit Kesihatan UiTM juga sebab uruskan semuanya.

Jadi pada 16 Jun 2021, aku dan zaimi pun ke Kuala Pilah untuk suntikan vaksin kami berdua.

Sesampai je dekat Dewan Dato'Bahaman Kuala Pilah tu, dah boleh nampak ramai orang kat depan pintu.

Saturday, May 29, 2021

Beli Alat Check Paras Oksigen Dalam Badan

 Atau nama yang lebih tepat untuk alat itu adalah Fingertip Pulse Oxymeter.

Sejak kebelakangan ni memang berita berkaitan kematian dan peningkatan kes Covid 19 semakin menjadi-jadi kan.

Antara yang paling seram bagi aku adalah tentang Happy Hypoxia, di mana paras oksigen dalam badan seseorang itu semakin berkurangan tapi manusia itu tak sedar dan perasan pun, tiba-tiba rebah dan gone!

Jadi, lepas terbaca mesej kawan-kawan setempat kerja di group Whatsapp, ada yang cadang suruh beli alat ni.

SO why noT kan?

Friday, May 28, 2021

Bosan Melanda

Bosan sungguh kan asyik terperuk di rumah.
Bosan yang membawa ke tertekan pun ada.

Sunday, May 23, 2021

Saturday, February 27, 2021

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #2

Rawak sungguh gambar yang aku pilih untuk download dari whatsapp group minggu ni.
Ada yang sampai tak sesuai untuk dimuatnaik sebagai content blog pun ada haha!
Jadi ini 10 yang aku nak kongsi + 1 yang aku rasa hampir semua orang yang ada anak yang masih bersekolah akan download.

Poster Sidang Media Menteri Kanan Pendidikan Tentang Pembukaan Sekolah Bawah KPM.

Monday, February 1, 2021

6 kategori kemasukan semula pelajar IPT ke kampus

 6 kategori kemasukan semula pelajar ke kampus secara fizikal bermula 1 Mac 2021 dan pergerakan pulang pelajar berkeperluan.





Kementerian Pengajian Tinggi

Dato' Dr. Noraini Ahmad

#uitmprihatin

#kitaUiTM

#UiTMdihatiku

Friday, January 29, 2021

Tuesday, October 27, 2020

Hijab 3 Ply Face Mask Warna Hitam

 


Entry kontot.

Just nak bagitau yang Hijab Face Mask 3ply Warna Hitam yang aku order dari Shopee dah sampai tadi weehuu.


Ok tu je nak bagitau.

Harini sedikit stress sebab WFH ๐Ÿ˜ฃ


Saturday, October 24, 2020

Semua Sekolah Seremban Perlu Ditutup Minggu Depan

 Kecoh perkongsian sana sini tentang penutupan sekolah-sekolah di daerah Seremban mulai minggu depan sehingga November 2020.


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot