Pages

Search This Blog

Showing posts with label Perak. Show all posts
Showing posts with label Perak. Show all posts

Wednesday, December 8, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah: FIlem Terbaru Mamat Khalid

Hai semua!
Dah pergi tengok Ngangkung?
Aku dah..haha.. aku bagi 4 bintang kat filem tu..

9 Disember ni pulak, akan ditayangkan satu lagi filem yang aku rasa best,
iaitu Hantu Kak Limah Balik Rumah..


Wah bunyik macam best je filem ni kan, aku harap 95minit dalam filem tu best lah kesemuanya.. kadang-kadang ada filem tu promosi bukan main, tapi banyak je scene yang mendatar dan mengundang rasa mengantuk..huhu..

Antara pelakon Hantu Mak Limah Balik Rumah ni adalah Awie, Umi Nazeera, Johan Raja Lawak, Sofi Jikan, Zami Ismail.. Dan filem ni memang Mamat Khalid menggunakan loghat Perak..

Em sama-samalah kita tengok macam mana filem ni nanti, tak sabar pulak! 
Ye lah, wartawan kat Harian Metro puji tau!

ps: suka ayat Mamat Khalid dalam artikel kat Harian Metro tu, "Kalau kita nak jadi masyarakat maju, kita jangan percayakan sangat dengan tahyul."

Tuesday, June 23, 2009

Hidupku sepanjang aku tak update~


Hello readers!

Hmm..
AKu hilang ke mane?
Aku gi sampling..dua minggu turut2..

sesambil menjelajah negeri Perak..

Best gak hiking2 bukit ni..

bnyak gak ceritanye, tp aku malas nak crite semua..
huhuu..

minggu kedua sampling, gi Grik..
Tasik Banding..site aku lak..

Kedua2 akak yang dah berumah tangga tu tak dapat ikut..
macam2 masalah..
yang site diorang dah setel mase minggu 1st..
entahla..

takpelah, aku tak kisah pun...

jadi aku pun amek kesempatan bawak Wa, bestfriend aku ms kat UMT merangkap Housem8 & room8 aku dulu..

alang2 tu kitorg reunion la sekali! haha!
penat ketawa la 3 hari tu..haha!

bangun tido je gelak, sebelu tido pun gelak!
bukan nye crite ape pun, duk flashback crite2 lame je..

hehe..penat Zaimi melayan karenah kitorg..hehe..

emm..aku terpikir...baru 2 tot tot girl bertemu dah lenguh pipi, kalau jumpe ke lima2?
haha bestnye!!

rindu la...hmm..

miss my gossip girl gang very much!!!

itu pasal reunion,
ade gak kisah sedih..

hmm..sesampai je aku kat Grik aritu,
mak aku tepon..
btau umah aku kene pecah masuk..

sial btol!

antara brg2 yg hilang:
-laptop abah
-modem maxis yg dibeli x sampai 24 jam
-purse adik aku
-2 ketul henset adik aku
-cincin berlian mak aku
-duit cash rm1500
-duit2 syiling
-tabung2

dan yang paling hampeh, diorg kidnap Elin..
(Y_Y)

nasib la si bobok tu dapat lepaskan diri dan balik rumah..
sekarang dia trauma..
keluar rumah pun taknak..


hmm..
itu je lah summary sepanjang aku tak update..

haha! sok aku ade crita sal susu ibu..
:P

bye dulu!

Wednesday, June 10, 2009

Aku di Lumut!

Ye aku kat Lumut, Perak..
Semalam kat Kuala Sepetang selama 2 hari..

Lotih den pusing2 Perak ni ha..
Kat Kuala Sepetang tak pasal2 kene masuk selut meredah bakau..

licin & terbenam..
huhu..

try ar korg gi bakau..!

wahahaha!!

emm..
esok dorg nak gi panjat bukit yang bila di daki lutut akan sampai ke dagu ketika nak melangkah..

disebabkn aku athma, dorg tak bagi aku pergi~

yea!

harap2 dorg selamat la kat situ sok...
lebih2 lagi zaimi..

hmm.. aku akn menunggu dengan sabar.. di kaki bukit yang berbatu2 itu..


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.