Showing posts with label Pink. Show all posts
Showing posts with label Pink. Show all posts

Tuesday, November 30, 2021

Baju Melayu dan Baju Kurung Pink

 

Bila dah kena bekerja sepenuhnya di pejabat ni, mulalah teringat dekat anak nan tiga ketul ni. Kalau masa BDR dulu, hingar-bingar dengan bingit suara masing-masing. Kadang tu nak buat kerja pun tak dapat!

Tuesday, September 28, 2021

Pemotong Pil dan Kotak Pil Merah Jambu

Sejak dah kena makan ubat untuk kategori NCD dan ada follow up di klinik kesihatan ni, kehidupan aku dah bertambah lagi satu rutin iaitu perlu makan ubat tepat pada waktu yang diarahkan.

Untuk makan ubat tu tidaklah leceh mana, cukup waktu, koyakkan bungkusan ubat tu, makan.
Tapi yang menjadi lecehnya, bila ubat tu ada yang kena dimakan separuh dari pil tu.

Leceh pulak bila tiap kali nak makan, kena potong dengan pisau di dapur.
Kadang aku malas, aku gigit je pil tu.
Asalkan dia separuh hahaha!

Tapi tak eloklah kan.
Rupa dia pun bergigi-gigi je.
Tolonglah jangan tiru.

Saturday, August 21, 2021

Tips dan Pengalaman Potty Train Anak Perempuan

Dua anak sebelum ni, kami mula potty train (ajar tak pakai lampin) bila diorang dah dekat-dekat nak masuk tadika.

Adam agak lewat jugak, dah dekat sangat umur dia empat tahun baru potty train.
Amir dulu pula agak awal.

Sebab birthday dia bulan 10, bulan 1 lepas tu terus dah kami enroll dia tadika.

Jadi, sempena asyik WFH dan #stayathome ni, kami ambil keputusan untuk potty train anak perempuan kami yang seorang tu.

Serious sembang lah kan, masa adam dengan amir, masa potty train dulu, memang zaimi yang banyak involve. Sebab anak lelaki kan hihihi

Jadi bila ayu ni, barulah aku betul-betul involve secara serius dalam proses potty train dia.

Disebabkan dia princess nan seorang, maka aku pun belikanlah dia pelapik mangkuk tandas yang vogue sikit.

Yang abang-abang dulu biasa-biasa je, tak ada tangga-tangga hahaha!

Friday, August 20, 2021

Telekung Frozen Budak

Telekung lama ayu dah agak lusuh dan nipis.
Jadi belikan dia telekung baru.
Semua online sekarang, beli telekung online lah jugak ye dok.

Seperti biasalah, ayu memang kalau ditanya nak warna apa, dia mesti jawab pink.

Jadi setelah beberapa pilihan telekung aku telek dekat shopee tu, baca review pembeli semua, maka aku pun decide untuk beli telekung warna pink ni.


Telekung Budak Warna Frozen namanya kalau ikut dekat kedai tu.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot