Showing posts with label Sepang. Show all posts
Showing posts with label Sepang. Show all posts

Saturday, 3 December 2022

Makan Malam Seafood Segar, Pantas dan Sedap di Bagan Lalang Sepang

#throwback

Assalamualaikum wbt

Petang-petang hujung minggu macam ni, buat SR teringat pula kisah kami menginap di Bell Suites Sunsuria City beberapa minggu yang lepas. Selain teringat yang anak-anak seronok dapat mandi kolam dengan penuh privacy, yang paling buat SR terkenang-kenang adalah waktu kami makan malam di Wak Lan Bayu Malam Seafood di Bagan Lalang

Sotong besar lengan!

Wednesday, 23 November 2022

Dine In di SOI 55 Thai Kitchen Sunsuria City Sepang

Assalamualaikum wbt...

Apa khabar semua? Tengah ternanti-nanti siapakah pemenang giveaway SR Perdana Menteri Malaysia yang ke sepuluh ke tu? Hehehe...

SR pun sama, letih dah SR menanti. Dakwat di jari bukti keluar mengundi hari tu pun dah menggelupas, keputusan pilihan raya kali ini masih belum ada ketika SR menaip post ini.

Siapalah gerangan agaknya ya?

Tak apalah, semoga yang akan dilantik nanti bisa memajukan negara. Insyaallah.

Kali ini SR nak berkongsi pengalaman SR dan keluarga Dine in di SOI Thai Kitchen Sunsuria City, Sepang. Kami makan tengahari di sini pada hari yang sama kami check in untuk menginap di Bell Suites Sunsuria City tempohari.

Friday, 18 November 2022

Pengalaman Menginap di Bell Suites Sunsuria City Sepang

Assalamualaikum wbt...

Baru-baru ini SR dan keluarga kecil SR sempat mencuri masa dalam kesibukan kami. Zaimilah yang punya cadangan, memang last minit betul percutian kali ini.

Nak kata bercuti tu, macam tak berapa nak kena sebab lokasinya dekat sangat dengan rumah kami, dalam 1 jam perjalanan sahaja. Mungkin lebih sesuai SR katakan kami pergi retreat untuk healing-healing dengan berstaycation? 

Agitchew...

Maafkan penggunaan bahasa SR yang horror tu.

Memang semata-mata nak tidur di tempat lain selain rumah, dan anak-anak boleh seronok-seronok mandi kolam. Jadi setelah zaimi cari-cari tempat, akhirnya kami setuju untuk bawa anak-anak bermalam di Bell Suites Sunsuria City di Kota Warisan, Sepang.

SR pun terus kemas beg laju-laju. Sebabnya, zaimi booked penginapan di Bell Suites ni pukul 9.30 pagi macam tu, pukul 12 kami nak bertolak dah. Check in kami minta pukul 3 petang.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car
BOOK YOUR RIDE HERE