Pages

Search This Blog

Showing posts with label astro. Show all posts
Showing posts with label astro. Show all posts

Saturday, July 6, 2013

Hujung Minggu

Suami masak breakfast.
Anak kejap tido kejap bangun.
Aku pulak urus kain baju.

Sekarang suami dah tidur.
Anak mamai nak tidur.
Harapnya tido lah.

Aku?

Kunyah biskut Chipmore Butter yang marvellous sambil tengok artis-artis pelawak ramas tetek kambing kat Astro Mustika HD, Redah Kasi Pecah Extravaganza katanya..

Oh my hujung minggu..

Thursday, June 20, 2013

Gugu Gaga Adam Zuhairi | Perkembangan Anak Umur 2 Bulan Lebih

75 hari sudah usia anak lelaki aku ni.. Alhamdulillah.
Aku pun dah balik Senawang sementara nak tunggu masuk kerja balik 1 Julai ni..
Serius rasa mendal je memikir nak masuk kerja haha..

Nampaknya kena reset minda balik ni, kena mintak tolong dengan Ustazah Muhaya ni..hik hik..

Erm setakat hari ni, perkembangan Adam kira ok la, right on the track kot.
Haritu masa bawak dia pergi Klinik Kesihatan Semenyih untuk injection 2 bulan tu, panjang dia dah 58cm, berat dia dah 4.95kg. heee.. Dahlah masa kena bolengkan dia untuk timbang tu, elok je nak pakaikan baju balik, selamba je dia kencing kat cot tu. Aduss.. Anak lelaki lah katakan.. Bila kencing tu, pancut terus..haha :P

Adam pun dah boleh membalas senyuman, dan dah boleh pandang kita bila kita panggil dia. Dan dah pandai bersuara.. agugu.. gher gher.. hey hey.. wuu.. gmm.. erk.. macam-macam.. serius seronok bila dia dah pandai di agah :D

Adam pun memang dah pandai minum susu guna botol, agaknya dia memang dari kecik dah minum susu formula, bukan susu ibu semata-mata.. Sebab susu aku kurang.. Puting pulak memang aku ajar kat dia, sebab nak bagi dia senang tidur.. Sebab setakat ni aku tak ajar dia buaian lagi, nak bagi lena bagi je dia nyonyot.. Nanti bila dia dah tidur, dia sendiri yang akan luahkan puting tu.. Mula-mula aku beli puting Pureen biasa tu je, tapi ada kawan suggest supaya beli orthodontic pacifier, sebab puting yang orthodontic tu bentuk dia macam puting ibu masa anak nyonyot, jadi dia kira macam elok lah, tak akan ganggu proses budak tu bercakap nanti..

AKu beli yang jenama NUK dekat Manjaku Taipan Senawang tu.. Dah penat gugu gugu gege gege, dah ngantuk, sumbat je 'candu' dia tu, lalok lah lepas tu.. :D




Tangan dia pulak dah pandai nak belajar genggam-genggam.. Semalam dia bangun dari tidur, lepas tu lapar sangat gamaknya, masa zaimi nak susukan dia, dia pegang sendiri botol dia..haha.. funny!


hmmm...

Sedih pulak bila fikir nak kena tinggalkan dia dekat pengasuh bila dah start kerja nanti..hmm..
Harapnya semua akan OK.. Niat kat hati nak suruh mak aku yang jaga.. Tapi rumah mak jauh pulak dari tempat kerja, kalau on the way ke tempat kerja tu senanglah.. Ini? Hmm..

Nak suruh emak yang duduk kat rumah aku ni, payah pulak. Banyak benda nak dipertimbangkan. Lagi pun, aku tak nak susahkan mak.. Dia pun mesti tak selesa duduk sini, rumah sewa aku ni kecik sangat. Bila ada 5 orang kat ruang tamu, orang yang ke-6 mesti dah tersiput-siput tak tau nak selit celah mana nak duduk..huhu..

Tak apalah.. Aku berdoa supaya pengasuh tu tak sia-siakan anak aku.. Harapnya dia dapat lah jaga anak aku dengan ikhlas, dan tak biarkan Adam menangis lama-lama.. :(

Huwaaarhh tension!

Bertawakal je lah -_-"

p/s: Sejak tadi aku tengok TV ni, asiklah keluar iklan Astro First Bikers Kental ni. "Saiya Sukaporn" Nasib baik dah beli haritu..haha.. Bolehlah layan filem tu.. 3 bintang 1/2.

Tuesday, February 5, 2013

Burger Ubat Sakit Kepala

Dari lunch hour tadi rasa tak seronok.
Macam nak naik angin je.
Macam-macam benda pulak yang boleh jadi pencetus kehanginan itu.
Ah malas lah cerita. Agaknya aku letih. Sekarang layan Mat Latah kat 105. Makan burger daging. Kejap lagi nak tidur awal.
Semoga esok lebih baik.

Tuesday, November 2, 2010

Jangan Pandang Belakang Congkak The Series

Anda ada Astro?
Lebih tepat lagi, anda ada langgan pakej Mustika tak?

Kalau ada, pastinya anda boleh menonton siri baru di Astro Warna nanti,
iaitu Jangan Pandang Belakang Congkak The Series..weehuu!


Mengikut iklan yang ditayangkan,
drama bersiri ni akan mula bersiaran pada 26 November dan waktu tayangan nya adalah pada pukul 11 malam.. Dalam iklan tu pun tunjuk lah sedutan-sedutan dari filem Jangan Pandang Belakang Congkak tu, ada Shaheizy Sam Samad, Mazlan Pet Pet dan Cat Farish.. Aku harap pelakon-pelakon utama dikekalkan.. Takmo jadi macam Lagenda Budak Setan ngan Halimah Jongang.. Habis tukar2 pelakon..hihi

Kiranya mulai  26 November nanti, Jangan Pandang Belakang Congkak the Series ni akan bersiaran setiap Jumaat lah..

Ha, sesiapa yang belum langgan pakej Mustika langganlah segera ye! Banyak lagi cerita best2..hehe.. Hai Astro memang kena bagi aku duit la sebab aku selalu promote drama Astro dalam blog..huhu :P

ps: selagi belum bekerjaya, tengok TV je lah keje aku..hmm

Saturday, July 31, 2010

Juara Imam Muda 2010

Berakhirlah sudah Program Imam Muda 2010 yang ditayangkan setiap minggu di Astro Oasis pada 30 Julai 2010..


Pada episod final ini, hanya dua Imam Muda yang layak iaitu Imam Muda Asyraf dan Imam Muda Hizbur, memang kagum sangat aku dengan mereka berdua ni.

Pada asalnya aku mahu Hizbur yang menang, tapi takdir Allah SWT telah menentukan bahawa Asyraf lebih layak.. 


Imam Muda Asyraf telalh memenangi wang tunai sebanyak RM20 ribu, kereta Proton Exora, pakej haji dan umrah, iPhone, Macbook, percutian ke Bandung, trofi, sijil pentauliahan dan yang paling penting, mendapat jawatan sebagai Imam di Masjid di Kuala Lumpur..


Imam muda Hizbur pula walaupun tewas kepada Imam Muda Asyraf, tetap membawa pulang wang tunai RM15 ribu, pakej haji dan umrah, iPhone, Macbook, percutian ke Bandung, trofi dan sijil pentauliahan juga..

Bagi aku Program ini sangatlah menarik dan bermanfaat, ianya memberi gambaran jelas bahawa Imam itu tidak semestinya orang tua dan hanya menjadi ketua waktu solat. Banyak lagi tanggungjawab imam yang telah ditunjukkan melalui program ini. Aku harap program ini dapat diteruskan untuk kebaikan kita bersama.

Program ini juga ditonton oleh masyarakat luar negara tau! Kagum! Akan merindui program ini :')

ps: Subhanallah.. isteri mereka ni lawa-lawa.. Nampak ayu sangat.. =)

Wednesday, June 2, 2010

Spontan Musim 2

Hello readers! =)

Bermulanya 31 Mei 2010, rancangan Spontan Musim Ke 2 sudah mula ditayangkan di Astro Warna..
Waktu tayangan Spontan 2 ini adalah pada pukul 9.30 malam..

Spontan musim ke dua ni, nampak berbeza dari yang pertama, lebih ceria setnya! Kalau dulu, latar belakang dia ada tirai merah je, yang musim kedua ni, set dia berwarna-warni la jugak. Cantik!

Seperti yang semua orang tau, Spontan musim pertama dulu, Arwah Din Beramboi merupakan salah seorang pemain wajib..


Tapi, dia dah meninggal..sob sob..
Maka, tempat pemain wajib tu digantikan dengan Nabil..


Selain tu, tiga lagi pemain wajib yang lama masih dikekalkan..

Mereka adalah Abang Afdlin Shauki kita:


Zizan yang handsome..hehe:


Dan Douglas Lim yang selalu blur..hehe:


Host rancangan itu, kalau dulu dia dipanggil The Mengandung Girl, pun masih dikekalkan, iaitu Sharifah Shahira:



Episod pertama Spontan 2 ni, diorang buat khas, Tribute to Din Beramboi..
Memang Arwah Din adalah pemain Spontan yang paling best la! Itu memang tak dapat disangkal!
Jadi pada episod pertama tu, di penghujung rancangan, diorang ada pasang sedutan masa Din Beramboi bermain untuk Spontan musim pertama dulu..

Huhu..nak gelak pun ada, sedih pun ada..huk huk..
Bagi pendapat peribadi aku, dalam banyak-banyak episod yang pernah Arwah Din Beramboi main, aku paling suka yang dia jual Telinga Syaitan dalam permainan jurujual langsung! ahaha! aku memang tak sangka langsung yang dia akan cakap side mirror tu sebagai Telinga Syaitan! Sangatkreatif lah otak beliau! hahaha!

Tapi itulah...kena terima yang dia dah tak ada..

Walaupun pemain yang paling best tu dah tak ada, aku tetap akan tengok Spontan 2,
yang lain-lain pun ok jugak, kan?

ps: Din Beramboi Lagenda di hatiku~

Sunday, April 18, 2010

Kemalangan Maut Achik Spin




Sekali lagi aku terkejut hari ini.. 
Achik, vokalis kumpulan Spin yang popular sekitar tahun 90-an dan awal 2000,
telah pulang mengadap Pencipta pada petang ini [17/4/2010]..

Menurut laporan yang aku tengok di Berita Awani Channel 501 Astro,
Achik dikatakan terlibat dalam nahas ngeri di Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS)..
Beliau maut di tempat kejadian..

Hmm..muda lagi.. baru berusia 28 tahun..
LEKAS tu pulak memang kawasan yang sangat lengang sebenarnya..
Video insiden kemalangan Achik Spin itu juga telah dirakam oleh seseorang yang kebetulan lalu disitu..
Nampak la kereta terbakar dekat papan tanda..
Gambar2 pula boleh dilihat disini..
Sumber link semua dari rakan2 Twitter..

Semoga Arwah Achik tenang disana..
Al-Fatihah..

ps: berhati-hatilah di jalanraya~

Friday, March 20, 2009

Aku rase dia hensem~

setelah menonton crite The Gameplan sebanyak 4 kali di astro..
aku rase dia hensem..
hahahahah!!
paling hensem tang gigi la...putih gila..
huuu~~
p/s: aku dah btau zaimi dah, dia pon kate orang ini hensem..eh korang tau x ni sape?

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.