Showing posts with label blogger. Show all posts
Showing posts with label blogger. Show all posts

Friday, April 1, 2022

GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

 Assalamualaikum semua!

Ya, kalian tak salah baca.

SR nak buat give away lagi! Walaupun baru sahaja mengumumkan pemenang untuk GA Blog SR Masuk Tingkatan 1 hari tu.

Jadi dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim, SR mulakan GA seterusnya. 

Mungkin ada yang masih ingat, dulu SR pernah review 1 buku yang sangat best bertajuk Memoir Kampung Boy oleh Mitch. Haa! Kini, kalian berpeluang untuk mendapat senaskhah Memoir Kampung Boy oleh Mitch itu + tandatangan penulisnya sekali!

Monday, March 21, 2022

PEMENANG GIVEAWAY BLOG SR MASUK TINGKATAN 1!

Assalamualaikum semua!

Hari ni bermulalah sesi persekolahan (ada yang dah mula semalam kan?) bagi tahun 2022. SR pun, amir masuk darjah 1 hari ni. Adam masuk darjah 3. Ayu mula pakai uniform tadika. Semoga dipermudahkan semuanya.

SR nak ambil kesempatan ini, untuk umumkan 10 + 2 pemenang dari 37 blogger awesome yang sudi join GA SR. Seperti yang SR ada maklumkan di entry ini, SR berhajat nak beri hadiah berupa variety box pada 10 peserta yang namanya terpilih dari wheelofnames, dan 2 lagi blogger yang entrynya berjaya buat SR tersenyum!


Sunday, February 27, 2022

Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

 Mari kita memeriahkan Giveaway dari Saudara Fairus Mamat.
Ada rezeki, dapat buku best dari Melaka ni!


1. Buat posting bertajuk Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

Friday, February 18, 2022

Sunday, February 13, 2022

Giveaway Awal Tahun 2022 Mamapipie

 Rasa nak join, sebab syaratnya mudah aje uolls.

SIAPA NAK JOIN KLIK SINI!

Baca dulu syarat di bawah ya!

~~~~~

Syarat penyertaan mudah aje:

  1. Terbuka lepada semua blogger di Malaysia.
  2. Buat blog post bertajuk "Giveaway Awal Tahun 2022 Mamapipie". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.
  3. Nyatakan 1 blog post mama yang menjadi kesukaan korang beserta link post tu. Saja mama nak tahu post mama yang disukai korang.
  4. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com dalam bloglist korang
  5. Jemput Follow Media Social Mama (tak wajib pun)  || Instagram | Youtube | Twitter | FB Page| |
  6. Tinggalkan link pernyertaan korang di post ini.. Sesiapa yang follow mama kat instagram minta tulis nama instagram korang kat komen. Nanti mama follow back. 

~~~~

SR copy sebijik sebijut lah ye mama pp.

Untuk nombor tiga tu, rasanya yang SR suka adalah entry yang bertajuk Resepi Daging Masak Hitam. Kenapa? Sebab nampak senang nak buat, dan nampak yummy sangat!

Yang lain semua dah follow. 

Sekian ya mamapp!

Monday, January 24, 2022

Tanda Ingatan Dari Nona


Sebenarnya macam dah lama juga SR terima hadiah dari Blogger Nona Sani ni. SR terlupa nak update. Seriously SR rasa sangat terkejar-kejar sebulan kebelakangan ni. Maafkan SR ye Nona!

Wednesday, January 5, 2022

Top Commentator Blog Syazni Rahim Disember 2021

Alhamdulillah, akhirnya cukup 12 kali segment pencarian Top Commentator untuk blog SR sepanjang tahun 2021 yang lalu. Terlambat sikit SR up berkenaan segment ni. Macam-macam perkara yang SR sibukkan sejak hujung Disember hari tu sebenarnya. Jadi perkiraan top commentator untuk Disember nanti pun, akan diambil kira 5 hari tambahan dalam Januari 2022 ni. Hee!

Thursday, December 9, 2021

Segment Bloglist 2022 Mamapipie

 Seperti yang SR janjikan, kalau ada Segmen atau Giveaway yang senang syaratnya, SR akan join hehe.. Jadi kali ini, SR sertai Segmen Bloglist 2022 oleh blogger kesayangan ramai iaitu Mamapp!


Syarat penyertaan mudah aje:

  1. Terbuka lepada semua blogger yang ada blog.
  2. Buat blog post bertajuk "Segment Bloglist 2022 Mamapipie". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.
  3. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com dalam bloglist korang.
  4. Jemput Follow Media Social Mama (tak wajib pun)  || Instagram | Youtube | Twitter | FB Page| |
  5. Tinggalkan link pernyertaan korang di post ini..

+++

Jom korang, kita memeriahkan bloglist Mamapipie!

Wednesday, December 1, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim NOVEMBER 2021



 Assalamualaikum semua! Dan hello Disember!
Masya Allah, sekejap je dah masuk bulan 12 untuk tahun 2021 kan. Macam-macam kita semua dah tempuh sepanjang tahun 2021 yang tidak kurang juga mencabar ini. Semoga bulan terakhir tahun 2021 ini dipenuhi dengan perkara-perkara baik dan penuh rezeki kegembiraan buat kita semua. Insyaallah!

Jadi, sempena masuknya bulan baru ini, SR akan umumkan.. eh jap jap.. SR? Apoo tu? Haa.. dulu SR bahasakan diri sebagai aku bila menulis blog. Tapi rasa macam nak tukar. Pernah try guna saya, tapi tak best pulak, macam terlebih ayu pulak sedang kan diri ibarat raksasa je haha! Jadi slow-slow den guna SR la ya.. Hee!

Ok berbalik pada cerita, setiap kali masuknya bulan baru seperti bulan-bulan sebelum ini, SR akan umumkan blogger tegar yang rajin meninggalkan komen di blog SR ni.

Untuk November 2021 yang lalu, yang mendahului carta Top Commentator Blog Syazni Rahim adalah...

*drumroll*

Friday, November 19, 2021

Perginya Blogger Kamsiah Yusoff

 Innalillahi wainnalillahirojiun..

Terkejut betul dengan perkhabaran ini..

Padanlah lama Kak Kamsiah tak bertandang ke blog, rupanya telah meninggal dunia 😔


Friday, November 12, 2021

Giveaway by Lady Dini 1.0

 

Terjumpa GA ni di blog NA. Ok, kalau dah syaratnya mudah, moh kiter!

Pesanan dari Lady Dini:

Kak Ke Kek?

 

Ini Kak Kek sebenar.
Sumber GEMPAK


Hahaha itulah jadinya kalau buat kerja tak double check kan. Memang senang sangatlah masalah typo ni terjadi kan kalau buat kerja menaip ni tergopoh-gapah.  Selalu salah eja di bahagian content, kadang perasan, rajin dan betul kan. Kadang tu perasan, tapi buat tak tau je dengan harapan orang faham je apa yang hendak dimaksudkan.

Friday, November 5, 2021

Kotak Surprise Berlampu Tanda Ingatan

Alhamdulillah, sempena hari Jumaat yang indah ini, tiba satu kotak kejutan. Yang menambah elemen kejutan dalam kisah ini adalah, courier tak hantar kat rumah aku, tapi hantar dekat rumah jiran yang nombor rumah seakan sama. Hahaha! Sudah jiran pula yang sambung delivery ke rumah aku petang tadi. Apa-apa pun, terima kasih diucapkan pada semua yang terlibat.

Namun ucapan terima kasih paling ulung aku nak titipkan buat pengirimnya, Kak Fieza Sani! Dia kirimkan kotak kejutan ni sebab aku sekali lagi mendahului carta top pengomen di blog dia untuk bulan September 2021!

Monday, November 1, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim OKTOBER 2021

 Assalamualaikum semua! Terima kasih kerana masih setia meninggalkan jejak trafik pada blog marhaen ku ini. Seminggu lepas, memang tak blogwalking dan tak update sangat blog ni. Sebabnya, mengambil kesempatan untuk pulang berjumpa mak abah serta ma dan ayah mertua. Banyak juga cerita yang boleh dikongsi, insyaallah nanti lepas hilang penat. 

Pejam celik, dah masuk bulan November 2021. Tak sampai beberapa hari saja lagi, kita akan melangkah masuk ke tahun 2022. Moga ada rezeki dan umur yang panjang buat kita semua.

Ok, seperti biasa, pada setiap awal bulan, aku akan umumkan senarai mereka yang sering meninggalkan jejak di blog aku ni. Sangat hargai mereka yang hadir samada tinggalkan komen atau pun tidak sebenarnya, tapi bila tak tinggalkan jejak, macam mana aku nak menjejaki? Hihi.

Mungkin rezeki pada mereka yang tidak segan-silu inilah 😁


Siapa yang mendahului carta pada Oktober 2021 lalu?
Jom kita teruskan scroll ke bawah!

Friday, October 29, 2021

Mummy Ayu's Birthday Giveaway

 Jom sama-sama memeriahkan Giveaway sempena birthday Mummy Ayu. Syarat dia mudah je, sebab itu jugalah aku boleh curi masa melibatkan diri bersama ni hihi.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot