Showing posts with label blogger. Show all posts
Showing posts with label blogger. Show all posts

Thursday, 1 December 2022

Pemenang Giveaway Sweet December By Syazni Rahim Blog

 Assalamualaikum wbt

Pertamanya SR nak ucapkan terima kasih kepada semua blogger budiman yang sudi turut serta dalam segment Giveaway yang SR anjurkan beberapa minggu yang lalu iaitu Giveaway Sweet December By Syazni Rahim Blog. Jutaan lemon terima kasih SR ucapkan pada 27 orang blogger yang baik hati!

TQ so much!


Jadi seperti yang SR janjikan, hari ini, 1 Disember 2022, SR akan umumkan 3 blogger bertuah yang terpilih untuk memenangi:

- 1 kotak misteri!
- Backlink dalam setiap entry yang akan SR post sepanjang bulan Disember 2022 ini. 
(Kecuali Wordless Wednesday dan Review Berbayar)

Tanpa melengahkan masa lagi, SR akan umumkan 3 blogger tersebut yang terpilih dengan kaedah undian rawak menggunakan Wheels of Name.

Thursday, 24 November 2022

20 Faedah Dari Menulis Blog

Memulakan blog yang komprehensif ialah cara terbaik untuk mengawal reputasi dalam talian anda dan memastikan hasil carian Google teratas meninggalkan kesan pertama yang betul.



Catatan blog ialah halaman web kendiri di tapak web anda yang meneroka subtopik blog tertentu. Anda boleh mendapat kedudukan di enjin carian untuk pelbagai kata kunci dengan menulis entri blog. Dalam ilustrasi yang disebutkan di atas, artikel blog anda mungkin membantu syarikat anda mendapat kedudukan di Google untuk "kasut musim luruh." Mereka mempunyai akses ke seluruh tapak web perniagaan anda apabila seseorang mencari kasut musim luruh dan menemui artikel blog anda. Selepas membaca kandungan anda, mereka boleh mengklik "Produk" untuk melihat item pakaian perniagaan anda untuk dijual.

Berikut adalah senarai 20 kelebihan utama memiliki blog di bawah untuk menghentikannya. Bersedia untuk berpendidikan jika anda salah seorang yang belum tahu. Jika anda sudah mempunyai blog, anda boleh mengambil ini sebagai pengesahan mengapa anda melakukan apa yang anda lakukan. Ia juga merupakan tempat yang baik untuk menunjukkan orang yang masih percaya bahawa blog hanyalah diari dalam talian tanpa tujuan sebenar. Seperti yang anda akan lihat, mempunyai blog mempunyai banyak faedah.

6 Hari Lagi!

Assalamualaikum !

Giveaway Sweet December By Syazni Rahim Blog masih berlangsung tau!  Ada 6 hari lagi sebelum tarikh tutup pada 30 November 2022.


Klik banner di atas untuk lihat syarat, hadiah serta senarai peserta setakat ini.

Thursday, 17 November 2022

Giveaway Sweet December By Syazni Rahim Blog

 Bismillahirrahmanirahim...

Assalamualaikum wbt.

Dengan rasa gembira di hati, hari ini SR berhajat nak lancarkan segmen Giveaway dari SR untuk hujung tahun 2022 ini.


Segment di beri nama Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog.

Jomlah jemput join ya jika berkelapangan. 

Friday, 29 July 2022

GIVEAWAY BZ SATU 2022

SR nak join GA blog Zarida ni. Jom join juga, jom!

+++ 

GIVEAWAY BZ SATU 2022


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

💝 FOLLOW blog ZARIDA
💝 Beralamat di MALAYSIA
💝 Buat satu posting dengan tajuk GIVEAWAY BZ SATU 2022 dan masukkan sekali banner di atas dalam entry tersebut dan back link ke entry giveaway ini
 💝 Sila tinggalkan link entry korang tu di ruangan komen entry giveaway ini.

Monday, 4 July 2022

Top Commentator Penggal Pertama 2022

 


Assalamualaikum wbt.

Apa khabar semuanya? Semoga sihat-sihat selalu. 2022 ni, SR tak ada buat post penghargaan untuk commentator yang setia menjengah dan meninggalkan jejak di blog marhaen SR ni. 

Sebab, SR rasa untuk 2022 ni, SR nak berikan dengan cara yang lain sikit. Hihi. Lagipun SR agak sibuklah 2022 ni. Rindu juga zaman PKP ahahah. Namun alhamdulillah, kita dah bebas sekarang kan?

Okey, berbalik pada topik. Berikut adalah 10 blogger yang kerap meninggalkan komen di blog SR ni sepanjang separuh pertama 2022.

😁


Friday, 1 April 2022

GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

 Assalamualaikum semua!

Ya, kalian tak salah baca.

SR nak buat give away lagi! Walaupun baru sahaja mengumumkan pemenang untuk GA Blog SR Masuk Tingkatan 1 hari tu.

Jadi dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim, SR mulakan GA seterusnya. 

Mungkin ada yang masih ingat, dulu SR pernah review 1 buku yang sangat best bertajuk Memoir Kampung Boy oleh Mitch. Haa! Kini, kalian berpeluang untuk mendapat senaskhah Memoir Kampung Boy oleh Mitch itu + tandatangan penulisnya sekali!

Monday, 21 March 2022

PEMENANG GIVEAWAY BLOG SR MASUK TINGKATAN 1!

Assalamualaikum semua!

Hari ni bermulalah sesi persekolahan (ada yang dah mula semalam kan?) bagi tahun 2022. SR pun, amir masuk darjah 1 hari ni. Adam masuk darjah 3. Ayu mula pakai uniform tadika. Semoga dipermudahkan semuanya.

SR nak ambil kesempatan ini, untuk umumkan 10 + 2 pemenang dari 37 blogger awesome yang sudi join GA SR. Seperti yang SR ada maklumkan di entry ini, SR berhajat nak beri hadiah berupa variety box pada 10 peserta yang namanya terpilih dari wheelofnames, dan 2 lagi blogger yang entrynya berjaya buat SR tersenyum!


Sunday, 27 February 2022

Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

 Mari kita memeriahkan Giveaway dari Saudara Fairus Mamat.
Ada rezeki, dapat buku best dari Melaka ni!


1. Buat posting bertajuk Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

Friday, 18 February 2022

Sunday, 13 February 2022

Giveaway Awal Tahun 2022 Mamapipie

 Rasa nak join, sebab syaratnya mudah aje uolls.

SIAPA NAK JOIN KLIK SINI!

Baca dulu syarat di bawah ya!

~~~~~

Syarat penyertaan mudah aje:

  1. Terbuka lepada semua blogger di Malaysia.
  2. Buat blog post bertajuk "Giveaway Awal Tahun 2022 Mamapipie". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.
  3. Nyatakan 1 blog post mama yang menjadi kesukaan korang beserta link post tu. Saja mama nak tahu post mama yang disukai korang.
  4. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com dalam bloglist korang
  5. Jemput Follow Media Social Mama (tak wajib pun)  || Instagram | Youtube | Twitter | FB Page| |
  6. Tinggalkan link pernyertaan korang di post ini.. Sesiapa yang follow mama kat instagram minta tulis nama instagram korang kat komen. Nanti mama follow back. 

~~~~

SR copy sebijik sebijut lah ye mama pp.

Untuk nombor tiga tu, rasanya yang SR suka adalah entry yang bertajuk Resepi Daging Masak Hitam. Kenapa? Sebab nampak senang nak buat, dan nampak yummy sangat!

Yang lain semua dah follow. 

Sekian ya mamapp!

Monday, 24 January 2022

Tanda Ingatan Dari Nona


Sebenarnya macam dah lama juga SR terima hadiah dari Blogger Nona Sani ni. SR terlupa nak update. Seriously SR rasa sangat terkejar-kejar sebulan kebelakangan ni. Maafkan SR ye Nona!

Wednesday, 5 January 2022

Top Commentator Blog Syazni Rahim Disember 2021

Alhamdulillah, akhirnya cukup 12 kali segment pencarian Top Commentator untuk blog SR sepanjang tahun 2021 yang lalu. Terlambat sikit SR up berkenaan segment ni. Macam-macam perkara yang SR sibukkan sejak hujung Disember hari tu sebenarnya. Jadi perkiraan top commentator untuk Disember nanti pun, akan diambil kira 5 hari tambahan dalam Januari 2022 ni. Hee!

Thursday, 9 December 2021

Segment Bloglist 2022 Mamapipie

 Seperti yang SR janjikan, kalau ada Segmen atau Giveaway yang senang syaratnya, SR akan join hehe.. Jadi kali ini, SR sertai Segmen Bloglist 2022 oleh blogger kesayangan ramai iaitu Mamapp!


Syarat penyertaan mudah aje:

  1. Terbuka lepada semua blogger yang ada blog.
  2. Buat blog post bertajuk "Segment Bloglist 2022 Mamapipie". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.
  3. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com dalam bloglist korang.
  4. Jemput Follow Media Social Mama (tak wajib pun)  || Instagram | Youtube | Twitter | FB Page| |
  5. Tinggalkan link pernyertaan korang di post ini..

+++

Jom korang, kita memeriahkan bloglist Mamapipie!

Wednesday, 1 December 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim NOVEMBER 2021



 Assalamualaikum semua! Dan hello Disember!
Masya Allah, sekejap je dah masuk bulan 12 untuk tahun 2021 kan. Macam-macam kita semua dah tempuh sepanjang tahun 2021 yang tidak kurang juga mencabar ini. Semoga bulan terakhir tahun 2021 ini dipenuhi dengan perkara-perkara baik dan penuh rezeki kegembiraan buat kita semua. Insyaallah!

Jadi, sempena masuknya bulan baru ini, SR akan umumkan.. eh jap jap.. SR? Apoo tu? Haa.. dulu SR bahasakan diri sebagai aku bila menulis blog. Tapi rasa macam nak tukar. Pernah try guna saya, tapi tak best pulak, macam terlebih ayu pulak sedang kan diri ibarat raksasa je haha! Jadi slow-slow den guna SR la ya.. Hee!

Ok berbalik pada cerita, setiap kali masuknya bulan baru seperti bulan-bulan sebelum ini, SR akan umumkan blogger tegar yang rajin meninggalkan komen di blog SR ni.

Untuk November 2021 yang lalu, yang mendahului carta Top Commentator Blog Syazni Rahim adalah...

*drumroll*

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car
BOOK YOUR RIDE HERE