Assalamualaikum wbt
| Hadiah dari blogger Cie |
Berbunga-bunga hati SR bila terima mesej daripada Blogger Cie baru-baru ini. Cie maklumkan yang SR terpilih sebagai top commentator untuk blog beliau bagi bulan Ogos 2026. Alahai, rezeki sungguh! Siap berjaya pintas Mama Zhafran lagi kali ini! Hehehe!
Masa mesej tu sampai, SR sebenarnya tengah ada di kampung Zaimi. Biasalah, kalau balik rumah mentua, memang aktiviti utama SR selain berjalan-jalan adalah terlelap. Suasana kampung kan tenang sangat, jadi mata pun cepat saja mengantuk. Disebabkan tengah bercuti, SR agak terlewat sikit nak bagi perincian maklumat pada Cie. Ampun Cie!
Masa dalam perjalanan pulang dari Kelantan ke Kajang pula, Cie ada mesej lagi bertanyakan status barang sebab mengikut sistem pesanan, hadiah tu sudah selamat dihantar. SR pun jawablah yang SR masih ada di "kampung". Yalah, selagi belum jejak kaki ke rumah sendiri di Kajang, dikira masih dalam perjalanan balik kampung, kan? SR janji akan periksa peti surat dan maklumkan pada Cie sebaik sahaja sampai nanti.
Alhamdulillah, bila sampai rumah, hadiah daripada Cie selamat disambut. Rupanya sebuah cawan yang sangat cantik dan manis warnanya. Memang terus jatuh hati!
Cawan ni memang tepat pada waktunya. Bolehlah SR bawa ke pejabat bila mula masuk kerja balik bulan 10 nanti. Bayangkan lepas penat mengajar di kuliah, balik ke bilik dapat teguk air sejuk yang masih ada ais. Memang segar betul rasa tekak.
Terima kasih banyak ya Cie atas ingatan dan hadiah comel ini. SR doakan semoga Cie sekeluarga sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan dunia serta akhirat.
Amin...

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di blogsyaznirahim@gmail.com :)
Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at blogsyaznirahim@gmail.com :)
Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.
What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.
Disclaimer: Unauthorized Use of Photos
All personal and family photos on this blog are the exclusive property of syaznirahim.com. These images may not be downloaded, copied, reproduced, or used in any form without prior written permission from the owner. Unauthorized use of these photos is strictly prohibited and may result in legal action. If you wish to use any of the photos, please contact me for permission and licensing terms. Thank you for respecting our rights and the privacy of the individuals depicted.
Penafian: Penggunaan Foto Tanpa Kebenaran
Semua foto peribadi dan keluarga di blog ini adalah hak milik eksklusif syaznirahim.com. Imej-imej ini tidak boleh dimuat turun, disalin, dihasilkan semula, atau digunakan dalam apa-apa bentuk tanpa kebenaran bertulis daripada pemilik. Penggunaan foto-foto ini tanpa kebenaran adalah dilarang keras dan boleh mengakibatkan tindakan undang-undang. Jika anda ingin menggunakan mana-mana foto, sila hubungi saya untuk mendapatkan kebenaran dan syarat pelesenan. Terima kasih kerana menghormati hak kami dan privasi individu yang digambarkan.