Showing posts with label Aku dan Blog. Show all posts
Showing posts with label Aku dan Blog. Show all posts

Friday, November 12, 2021

Giveaway by Lady Dini 1.0

 

Terjumpa GA ni di blog NA. Ok, kalau dah syaratnya mudah, moh kiter!

Pesanan dari Lady Dini:

Kak Ke Kek?

 

Ini Kak Kek sebenar.
Sumber GEMPAK


Hahaha itulah jadinya kalau buat kerja tak double check kan. Memang senang sangatlah masalah typo ni terjadi kan kalau buat kerja menaip ni tergopoh-gapah.  Selalu salah eja di bahagian content, kadang perasan, rajin dan betul kan. Kadang tu perasan, tapi buat tak tau je dengan harapan orang faham je apa yang hendak dimaksudkan.

Friday, November 5, 2021

Kotak Surprise Berlampu Tanda Ingatan

Alhamdulillah, sempena hari Jumaat yang indah ini, tiba satu kotak kejutan. Yang menambah elemen kejutan dalam kisah ini adalah, courier tak hantar kat rumah aku, tapi hantar dekat rumah jiran yang nombor rumah seakan sama. Hahaha! Sudah jiran pula yang sambung delivery ke rumah aku petang tadi. Apa-apa pun, terima kasih diucapkan pada semua yang terlibat.

Namun ucapan terima kasih paling ulung aku nak titipkan buat pengirimnya, Kak Fieza Sani! Dia kirimkan kotak kejutan ni sebab aku sekali lagi mendahului carta top pengomen di blog dia untuk bulan September 2021!

Wednesday, November 3, 2021

Giveaway Ombak Bergigi Dot Com

 Ya, kalau Giveaway bersyarat ringkas ni memang bolehlah saja mencuba join.

Ha jom memeriahkan suasana.

Friday, October 29, 2021

Mummy Ayu's Birthday Giveaway

 Jom sama-sama memeriahkan Giveaway sempena birthday Mummy Ayu. Syarat dia mudah je, sebab itu jugalah aku boleh curi masa melibatkan diri bersama ni hihi.

Thursday, September 30, 2021

Kucing Bernama Elin | Throwback Thursday

 Dulu kan, zaman menganggur dulu, punyalah tak ada apa nak buat dekat rumah, selain ada blog personal, aku siap ada blog untuk kucing emak aku. 
Serius!

Dalam blog tu, aku konon-kononnya adalah si Elin, kucing emak aku tu lah.
Penceritaan ringkas dari POV Elin.

Haha!
Emak aku pun seronok sangat kalau masa tu, ada kucing lain datang dan komen.

Wednesday, September 29, 2021

Vacuum Flask Emas


Semalam telah selamat tiba sebuah vacuum flask berwarna emas ke rumah.
Adakah emas 916 berbentuk flask?

Saturday, September 4, 2021

Pencarian Penangkap Pageviews 2,000,000 !

 Rasanya macam dah lama tak buat pencarian penangkap nombor pageviews untuk blog ni.

Haritu berhentikan sekejap.



Tuesday, August 24, 2021

Statistik Blog Selepas Setahun Tiga Bulan

 Aku sebenarnya terlupa yang dah setahun tiga bulan lebih kurang aku kembali berblog setelah menyepi sejak 2017 dulu haha!


Semua sebab PKP dan Covid, aku meneruskan kembali blog ini.

Monday, August 2, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim JULAI 2021

 Assalamualaikum!

Maaf lama juga abaikan blog ini.

Sebab aku masih tak ada mood, esok abah akan masuk ward untuk operation.

Tambahan juga, sekarang adalah musim final test untuk pelajar.

Namun, tidak dilupakan segment meraikan Top Commentator blog aku ini, yang tak jemu singgah dan meninggalkan jejak 💓

Tuesday, June 1, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim MEI 2021

 Walau dalam situasi lockdown, aku tetap menghargai semua pembaca blog Syazni Rahim ini tau.

Sebab sayang sangat semua yang sentiasa sudi menjalinkan ukhwah bersama diriku insan biasa ini hehe..

Jadi, sepanjang Mei, ramai kenalan blog baru yang muncul juga selain rakan-rakan blog yang dah setahun kita kenal ini.

Terima kasih daun keladi!

Baik, mari kita tengok siapakah Top Commentator untuk Mei 2021!

Dan tidak dilupakan nanti, siapakah 2 commentator yang akan memenangi cabutan bertuah!

Let's check it out!

Thursday, February 4, 2021

Sunday, January 31, 2021

Batal


Ramai yang komen kata tak nak promote apa apa pada entry lepas.

Maksudnya tiada sambutan.

Tak apalah.

Oklah cancel lah niat untuk perkongsian itu.

Marilah fokus pada kerja hakiki.

🌺




 

Saturday, December 26, 2020

Cermin Mata Biru

Assalamualaikum semua!
Bersiaran kembali.


Masih keletihan, macamlah pergi jalan jauh sangat kan.
Nampak sangat lama dah tak berjalan kaki.
Jalan sikit dah krem dan lenguh segala.


Terima kasih pada yang masih berkunjung dan meninggalkan jejak 💕

Nanti kita terjah balik ya.
Stay tune 😁
 

Tuesday, December 22, 2020

Pengunjung bertuah 1340000 telah ditemui!

 Serius terharu dengan kunjungan kawan-kawan blogger ke blog aku ini.

Rasanya baru saja Nona dapat capture 1,335,000 kan, harini 1,340,000 jiga telah berjaya ditangkap!

👏👏👏

Pengunjung yang bertuah itu adalah Cik TK dari Tetikus Merah!


Thursday, December 17, 2020

Buah Tangan Shikin Razali | Thankful Thursday

 Sabtu lepas, masa tengah pack barang nak balik kampung, ada parcel sampai.

Fikir punya fikir, rasanya tak ada beli apa-apa pulak.


Monday, December 14, 2020

Pengunjung 1,335,000 Telah Ditemui!

 Terlupa pulak nak umumkan!

Pengunjung bertuah dan yang supportive untuk pageview ke 1335000 telah ditemui!

Yeayy!

Si dia yang bertuah itu adalah Nona!

Tahniah Nona!



Terima kasih Nona!

Jom kawan kawan, kita terjah blog Nona!

Buat Nona, nanti saya pos hadiah ya 🤗

Yang lain, jangan lupa capture 1,340,000 pula ya!😁


Sunday, December 6, 2020

Top Commentator Blog Syazni Rahim November 2020


 Alamak, delayed 6 hari pulak.

Memang dah plan, untuk menghargai rakan-rakan blogger yang tidak henti-henti memberikan komen dan meninggalkan jejak pada post yang aku up di blog ini, aku juga nak buat segment Top Commentator lah pada setiap awal bulan baru bagi bulan sebelumnya.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot