Showing posts with label Aku dan Blog. Show all posts
Showing posts with label Aku dan Blog. Show all posts

Tuesday, June 21, 2022

Family Time

Assalamualaikum semua!
SR hilang dari radar beberapa hari sebab menghabiskan masa dengan zaimi dan anak-anak! 

Saturday, May 14, 2022

YOLO

 YOLO - acronym meaning you only live once, used to express the view that one should make the most of the present moment without worrying about the future.

Monday, April 18, 2022

Kiriman Dari CCL

Beberapa hari yang lepas, SR telah diumumkan sebagai salah seorang pemenang segment Giveaway dari blog CCL. Dan tak sangka, cepat sungguh CCL poskan hadiah SR. Hari Sabtu lepas, kiriman ini telah selamat tiba di pangkuan SR. Ehehe...

Wednesday, April 13, 2022

Rezeki SR Hari Ini

 Assalamualaikum semua!

Sungguh SR tak sangka, dalam SR tak habis-habis lagi menyotong di pejabat sampailah ke hari ini, rupanya hari ni ada dua rezeki SR datang dari dunia blogging.


Terkejut, tapi semestinya gembira dan bersyukur sangat-sangat!

Monday, March 21, 2022

PEMENANG GIVEAWAY BLOG SR MASUK TINGKATAN 1!

Assalamualaikum semua!

Hari ni bermulalah sesi persekolahan (ada yang dah mula semalam kan?) bagi tahun 2022. SR pun, amir masuk darjah 1 hari ni. Adam masuk darjah 3. Ayu mula pakai uniform tadika. Semoga dipermudahkan semuanya.

SR nak ambil kesempatan ini, untuk umumkan 10 + 2 pemenang dari 37 blogger awesome yang sudi join GA SR. Seperti yang SR ada maklumkan di entry ini, SR berhajat nak beri hadiah berupa variety box pada 10 peserta yang namanya terpilih dari wheelofnames, dan 2 lagi blogger yang entrynya berjaya buat SR tersenyum!


Thursday, March 3, 2022

Jom Join Giveaway Syazni Rahim Blog Nak Masuk Tingkatan 1!

PENYERTAAN TELAH DITUTUP!
NANTIKAN PENGUMUMAN PEMENANG!


Bismilahirahmanirrahim...
Pertama kali untuk tahun 2022 ini, SR nak anjurkan satu segmen Giveaway Syazni Rahim Blog - Sempena usia blog SR ni dah masuk Tingkatan 1 tahun ni!

Hahaha!

Ya kawan-kawan, SR mula ada blog sejak 2009, kalau tak silap, bulan Januari 2009. Kalau nak baca entry SR sewaktu otak belum cukup empuk, boleh tengok di sidebar. Tapi, kalau termuntah sewaktu membacanya, jangan salahkan SR!

😂

***

Baiklah, untuk itu, SR berhajat untuk memberi beberapa hadiah (lima atau enam hadiah, bergantung kepada penyertaan). Tapi andai kata tiada sambutan, yang dah join itulah pemenangnya! Kan? 😊

Namun sekiranya ada sambutan, SR akan buat cabutan pemenang menggunakan Wheels of Name, Insyaallah.

Hadiah apa?

Rahsia! Hik hik.. 

SYARAT-SYARAT 

Giveaway Syazni Rahim Blog Masuk Tingkatan 1 adalah seperti berikut:

1. Buat satu post entri bertajuk : Giveaway Syazni Rahim Blog Nak Masuk Tingkatan 1!

2. Follow Blog Syazni Rahim.

3. Letak banner giveaway di atas dan backlink kan ke entri giveaway ini. Kalau tak dapat klik kanan (terutama yang menggunakan desktop), guna Snipping Tool ya!

4. Kalau nak bagi panjang sikit, bolehlah ceritakan entry SR yang mana yang kalian paling ingat? Dan kenapa? (Tak wajib)

5. Selepas selesai semua, bolehlah publish dan submit link entry kalian itu ke ruangan komen di entry giveaway ini.

6. Tarikh akhir untuk submit link penyertaan kalian ke ruangan komen entry giveaway ini adalah pada 20 Mac 2022! Update: Sehingga 12 Tengahari! 

Lepas tu SR akan tutup ruang komen, beerti penyertaan ditutup :D

***

Senang kan kan kan?

Jom pakat-pakat join, kalau sudi ajaklah kawan-kawan lain sama. Selain merapatkan ukhwah, mungkin ada rezeki dapat hadiah dari SR hik hik..

Ps: Lepas 5 jam published, masih tak ada penyertaan. Seramlah pulak. Patut tarik balik ke GA ni 🥲

Dah ada penyertaan lah!

Alhamdulillah,yeay! 😊😊

++ SENARAI PENUH PESERTA GIVEAWAY INI  SETAKAT 8.30 AM 6 10 MAC 2022 ++

Friday, November 12, 2021

Giveaway by Lady Dini 1.0

 

Terjumpa GA ni di blog NA. Ok, kalau dah syaratnya mudah, moh kiter!

Pesanan dari Lady Dini:

Kak Ke Kek?

 

Ini Kak Kek sebenar.
Sumber GEMPAK


Hahaha itulah jadinya kalau buat kerja tak double check kan. Memang senang sangatlah masalah typo ni terjadi kan kalau buat kerja menaip ni tergopoh-gapah.  Selalu salah eja di bahagian content, kadang perasan, rajin dan betul kan. Kadang tu perasan, tapi buat tak tau je dengan harapan orang faham je apa yang hendak dimaksudkan.

Friday, November 5, 2021

Kotak Surprise Berlampu Tanda Ingatan

Alhamdulillah, sempena hari Jumaat yang indah ini, tiba satu kotak kejutan. Yang menambah elemen kejutan dalam kisah ini adalah, courier tak hantar kat rumah aku, tapi hantar dekat rumah jiran yang nombor rumah seakan sama. Hahaha! Sudah jiran pula yang sambung delivery ke rumah aku petang tadi. Apa-apa pun, terima kasih diucapkan pada semua yang terlibat.

Namun ucapan terima kasih paling ulung aku nak titipkan buat pengirimnya, Kak Fieza Sani! Dia kirimkan kotak kejutan ni sebab aku sekali lagi mendahului carta top pengomen di blog dia untuk bulan September 2021!

Wednesday, November 3, 2021

Giveaway Ombak Bergigi Dot Com

 Ya, kalau Giveaway bersyarat ringkas ni memang bolehlah saja mencuba join.

Ha jom memeriahkan suasana.

Friday, October 29, 2021

Mummy Ayu's Birthday Giveaway

 Jom sama-sama memeriahkan Giveaway sempena birthday Mummy Ayu. Syarat dia mudah je, sebab itu jugalah aku boleh curi masa melibatkan diri bersama ni hihi.

Thursday, September 30, 2021

Kucing Bernama Elin | Throwback Thursday

 Dulu kan, zaman menganggur dulu, punyalah tak ada apa nak buat dekat rumah, selain ada blog personal, aku siap ada blog untuk kucing emak aku. 
Serius!

Dalam blog tu, aku konon-kononnya adalah si Elin, kucing emak aku tu lah.
Penceritaan ringkas dari POV Elin.

Haha!
Emak aku pun seronok sangat kalau masa tu, ada kucing lain datang dan komen.

Wednesday, September 29, 2021

Vacuum Flask Emas


Semalam telah selamat tiba sebuah vacuum flask berwarna emas ke rumah.
Adakah emas 916 berbentuk flask?

Saturday, September 4, 2021

Pencarian Penangkap Pageviews 2,000,000 !

 Rasanya macam dah lama tak buat pencarian penangkap nombor pageviews untuk blog ni.

Haritu berhentikan sekejap.



Tuesday, August 24, 2021

Statistik Blog Selepas Setahun Tiga Bulan

 Aku sebenarnya terlupa yang dah setahun tiga bulan lebih kurang aku kembali berblog setelah menyepi sejak 2017 dulu haha!


Semua sebab PKP dan Covid, aku meneruskan kembali blog ini.

Monday, August 2, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim JULAI 2021

 Assalamualaikum!

Maaf lama juga abaikan blog ini.

Sebab aku masih tak ada mood, esok abah akan masuk ward untuk operation.

Tambahan juga, sekarang adalah musim final test untuk pelajar.

Namun, tidak dilupakan segment meraikan Top Commentator blog aku ini, yang tak jemu singgah dan meninggalkan jejak 💓

Tuesday, June 1, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim MEI 2021

 Walau dalam situasi lockdown, aku tetap menghargai semua pembaca blog Syazni Rahim ini tau.

Sebab sayang sangat semua yang sentiasa sudi menjalinkan ukhwah bersama diriku insan biasa ini hehe..

Jadi, sepanjang Mei, ramai kenalan blog baru yang muncul juga selain rakan-rakan blog yang dah setahun kita kenal ini.

Terima kasih daun keladi!

Baik, mari kita tengok siapakah Top Commentator untuk Mei 2021!

Dan tidak dilupakan nanti, siapakah 2 commentator yang akan memenangi cabutan bertuah!

Let's check it out!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot