Showing posts with label buku. Show all posts
Showing posts with label buku. Show all posts

Friday, March 12, 2021

Memoir Kampung Boy - Mitch | Review Buku

Rasanya lama tak update pasal ulasan buku.
Menjelang hujung tahun lepas, macam kurang sikit membaca sebab masa tu menulis untuk buku sendiri.

Jadi awal tahun ni, mulakan balik membaca.
Sebab membaca adalah cara untuk berada di tempat lain tanpa perlu pergi ke tempat lain.

Haha faham tak?


Ok berbalik pada Memoir Kampung Boy.
Buku ni asalnya lalu-lalang dekat Facebook.

Sunday, February 14, 2021

Syair 7 Puteri, Impiannya Termakbul


Beberapa hari yang lepas, tiba-tiba datanglah abang posmen yang kacak bergaya memasukkan satu sampul surat besar dalam peti surat.

Sunday, January 31, 2021

Supporter Nombor 1

Salam Ahad semua!
Sihat?
Tadi sempat juga jengah blog kawan-kawan blogger, tapi tak sempat nak tinggal jejak.

In the middle of processing carrymarks sekarang.

Student semester ni ramai juga.
Hopefully dah siap carrymarks nanti boleh bernafas tenang sikit di alam blog ni hehe.

So, quick update.
Nak cerita pasal supporter nombor 1 kepada seorang Syaz Eym.

Tuesday, January 26, 2021

Nanri

|Entry kontot|


Nanri!
Terima kasih diucapkan pada rakan-rakan blog yang sudi membeli buku kedua aku yang bertajuk Life Baggage tu.

Saturday, January 23, 2021

Thursday, January 21, 2021

Baca Terkaitnya Kita Secara Online?

 Assalamualaikum semua ๐Ÿ˜€

Ramai juga yang tanya, kalau nak baca Terkaitnya Kita, tapi secara online dan tanpa buku fizikal boleh ke?

Available ke?



Jawapannya boleh! 
 

WhatsApp penulis (saya lah! ๐Ÿ˜€) di 0192984616 
untuk pembayaran pass (RM9) dan mendapat access ke webpage Terkaitnya Kita.

RM9 untuk sekali bayar ๐Ÿ˜‰

Klik Sini selepas mendapat access!

Terima kasih atas sokongan anda, semoga murah rezeki anda sekeluarga ๐Ÿ˜

(Boleh klik tab di atas juga)

Wednesday, January 20, 2021

Pertandingan Resensi Buku, Sebarkan Ilmu

 

Assalam, nak kongsikan berkenaan pertandingan resensi buku ni.


*PERTANDINGAN* *RESENSI* *BUKU,* *SEBARKAN* *ILMU*:books:
*BAKAL* *MENEMUI* *ANDA*:scream:

๐Ÿค“ Anda seorang yang gemar membaca buku?

๐Ÿค“Anda mempunyai buku kegemaran yang ingin dikongsikan?:sparkles:
_________________________
:books: Ayuh sertai pertandingan ini dengan 4 langkah mudah iaitu:

1. Tulis resensi buku antara 200 hingga 350 patah perkataan, dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris.

2. Daftar dan lampirkan resensi buku pada borang yang disediakan;

:envelope_with_arrow:https://forms.gle/j4R4VYjue8EVYuYb7

3. Muat naik resensi buku dalam akaun media sosial (Facebook atau Instagram dengan tetapan 'public')

4. Tandakan dengan tagar #satuhatisaturesensi

:books: Hadiah menarik merangkumi wang tunai:money_with_wings:, buku beserta e-sijil:scroll: menanti anda!

:books: Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pertandingan ini, sila layari ;

:arrow_right:https://flow.page/jejakpencintabuku

:telephone_receiver: Sebarang persoalan, sila hubungi:

๐Ÿง•๐ŸปIzzatun Najwa http://www.wasap.my/6018-3658002/Resensibuku

#resensibukusebarkanilmu

Sunday, October 25, 2020

Hipnotis - Dr Mafeitz | Review Buku


Cover buku ni mengingatkan aku masa aku berada atas katil sempit atas dewan bedah ketika bersalinkan amir dan ayu.

Tuesday, September 22, 2020

Hadiah dari Kak Paridah untuk anak-anak

 Minggu lepas telah sampai ke rumah hadiah daripada blogger kesayangan semua, iaitu kak Paridah Ishak, untuk anak-anakku.

Saturday, September 19, 2020

Konfesi Prebet Adam - Syahril A. Kadir | Review Buku


Rasanya rata-rata orang ramai pernah dengar pasal prebet adam ni, dan cerita yang dia marah pada seorang sultan, sebab pukul adik dia yang kerja sebagai caddy golf sampai mati.

Saturday, September 5, 2020

Misteri Kem Motivasi - Hasrul Rizwan | Review Buku


Seperti yang tertera kat cover buku tu, memang novel ini genre komedi.
Masa korang nak baca buku ni nanti, jangan expect jalan cerita dia

Saturday, August 15, 2020

Cerita Viral Kebangsaan - Khairul Hakimin Muhammad | Review Buku


Hmm.. Macam mana nak mula ek.
Buku ni aku baru beli dalam bulan lepas.
Entah kenapa rasa tertarik benar nak beli.

Tapi, dah nama pun cerita viral kebangsaan, dan ada pulak lambang Facebook kan, sebenarnya, penulis ibarat membukukan status-status Facebook beliau je.

Aku berbelanja untuk baca status Facebook dalam versi hardcopy je
Dahlah outdated sebab buku ni terbitan 2018.
Kalau aku beli masa 2018 ke 2019 ok la kot.
Ini macam baca pendapat penulis secara throwback la kiranya.

Hahahaha
(Gelak kat diri sendiri)

Ulasan penulis kira ok lah.
Boleh lah.

Personally, 2.5 bintang.

Ah malas la nak tulis panjang-panjang.
Maleh aku.
Hmmm.. nape la aku beli buku ni why why why..

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot