Showing posts with label buku. Show all posts
Showing posts with label buku. Show all posts

Monday, September 27, 2021

Buku 355 Koleksi Cerita Daripada Al-Quran

Adam memang suka membaca buku, mengikut emak dia lah nampaknya.
Kalau dibelikan buku, sekejap je habis dia baca.

Walaupun buku yang page dalam dua ratus lebih tu.
Dia akan start baca tanpa henti sampai habis.

Jadi, kalau belikan buku tu dengan niat nak suruh dia habiskan baca dalam seminggu dua, memang tak lah! Sehari je dah habis!

Sebab tu lah aku belikan dia buku yang sedikit tebal ni.
355 Koleksi Cerita Daripada Al-Quran.

Sunday, September 26, 2021

Cabutan Bertuah Atas Pembelian Mini Novel Syaz Eym

Dah lama rasanya tak bercerita tentang dua mini novel aku ni.
Kedua-duanya sangat memberi erti yang besar dalam hidup aku.

Dengan terbitnya kedua-dua nashkah ini, impian bucket list aku tercapai.

Dari kecil aku memasang hajat untuk menjadi penulis.

Namun hajat tu terpaksa aku ketepikan sementara untuk menghabiskan pelajaran.


Monday, September 20, 2021

Book Giveaway #1stYearwithShopee by farihajafri.com

 Giveaway berlangsung dari 09 September 2021 - 10 Oktober 2021.
Jom kita join, terutama pada pencinta (dan pengumpul buku!) jom!

Friday, September 17, 2021

Beli Buku Dari Kak Ujie Othman

Sejak saya dan Kak Ujie telah bertukar nombor telefon bimbit, dan saling save nombor masing-masing disenarai contact, ada masanya status WhatsApp Kak Ujie akan lalu-lalang.

Selalunya Kak Ujie lalu-lalang tu sambil promo buku-buku yang dia jual.
Dan bila dah selalu saya intai-intai status whatsapp dia, lama-lama terbitlah keinginan untuk membeli dan menambah koleksi buku-buku yang sebenarnya banyak lagi tak terbaca kat rumah ni haha!

Yang menariknya, buku yang dibeli melalui Kak Ujie ni, dia datang dalam bungkusan yang sangat baik dan menarik!

Dua lapisan terpaling luar semestinyalah bubble wrap dan plastik syarikat courier.
Itu biasa.

Yang luar biasanya, buku yang saya beli tu, datang dalam sebuah kotak yang memang kukuh dan susah kemik!

Tuesday, September 7, 2021

Jackie Chan Never Grow Up | Review Buku

Ini adalah buku biography pertama yang aku baca sepanjang hayat aku setakat ni.
Sebelum ni kalau tentang kisah hidup seseorang, aku akan tengok filem, atau baca di internet je.

Cuma kali ni rasa tertarik nak beli buku Jackie Chan ni sebab masa tu ada diskaun 80% dekat website Big Bad Wolf hahaha!

Friday, August 13, 2021

Falsafah Syaitan - Hamka

Hari tu beli buku ni dari Kak Ujie Othman.
Dengan 2 buku lagi, nanti ada masa boleh story bab tu.
Cumanya sekarang ni memang aku dengan berpegang dengan Falsafah Syaitan ni.

Tuesday, April 27, 2021

Cara Angkut Buku Berat | Sebarkan Manfaat Sempena Ramadhan #15

 Selalu kalau nak alihkan buku-buku berat dari 1 tempat ke tempat lain, ramai orang yang guna kotak kadbod tu je kan.

Termasuklah aku. Dan kadang kotak tu koyak sebab terlebih beban.

Friday, March 12, 2021

Memoir Kampung Boy - Mitch | Review Buku

Rasanya lama tak update pasal ulasan buku.
Menjelang hujung tahun lepas, macam kurang sikit membaca sebab masa tu menulis untuk buku sendiri.

Jadi awal tahun ni, mulakan balik membaca.
Sebab membaca adalah cara untuk berada di tempat lain tanpa perlu pergi ke tempat lain.

Haha faham tak?


Ok berbalik pada Memoir Kampung Boy.
Buku ni asalnya lalu-lalang dekat Facebook.

Sunday, February 14, 2021

Syair 7 Puteri, Impiannya Termakbul


Beberapa hari yang lepas, tiba-tiba datanglah abang posmen yang kacak bergaya memasukkan satu sampul surat besar dalam peti surat.

Sunday, January 31, 2021

Supporter Nombor 1

Salam Ahad semua!
Sihat?
Tadi sempat juga jengah blog kawan-kawan blogger, tapi tak sempat nak tinggal jejak.

In the middle of processing carrymarks sekarang.

Student semester ni ramai juga.
Hopefully dah siap carrymarks nanti boleh bernafas tenang sikit di alam blog ni hehe.

So, quick update.
Nak cerita pasal supporter nombor 1 kepada seorang Syaz Eym.

Tuesday, January 26, 2021

Nanri

|Entry kontot|


Nanri!
Terima kasih diucapkan pada rakan-rakan blog yang sudi membeli buku kedua aku yang bertajuk Life Baggage tu.

Saturday, January 23, 2021

Thursday, January 21, 2021

Baca Terkaitnya Kita Secara Online?

 Assalamualaikum semua ๐Ÿ˜€

Ramai juga yang tanya, kalau nak baca Terkaitnya Kita, tapi secara online dan tanpa buku fizikal boleh ke?

Available ke?



Jawapannya boleh! 
 

WhatsApp penulis (saya lah! ๐Ÿ˜€) di 0192984616 
untuk pembayaran pass (RM9) dan mendapat access ke webpage Terkaitnya Kita.

RM9 untuk sekali bayar ๐Ÿ˜‰

Klik Sini selepas mendapat access!

Terima kasih atas sokongan anda, semoga murah rezeki anda sekeluarga ๐Ÿ˜

(Boleh klik tab di atas juga)

Wednesday, January 20, 2021

Pertandingan Resensi Buku, Sebarkan Ilmu

 

Assalam, nak kongsikan berkenaan pertandingan resensi buku ni.


*PERTANDINGAN* *RESENSI* *BUKU,* *SEBARKAN* *ILMU*:books:
*BAKAL* *MENEMUI* *ANDA*:scream:

๐Ÿค“ Anda seorang yang gemar membaca buku?

๐Ÿค“Anda mempunyai buku kegemaran yang ingin dikongsikan?:sparkles:
_________________________
:books: Ayuh sertai pertandingan ini dengan 4 langkah mudah iaitu:

1. Tulis resensi buku antara 200 hingga 350 patah perkataan, dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris.

2. Daftar dan lampirkan resensi buku pada borang yang disediakan;

:envelope_with_arrow:https://forms.gle/j4R4VYjue8EVYuYb7

3. Muat naik resensi buku dalam akaun media sosial (Facebook atau Instagram dengan tetapan 'public')

4. Tandakan dengan tagar #satuhatisaturesensi

:books: Hadiah menarik merangkumi wang tunai:money_with_wings:, buku beserta e-sijil:scroll: menanti anda!

:books: Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pertandingan ini, sila layari ;

:arrow_right:https://flow.page/jejakpencintabuku

:telephone_receiver: Sebarang persoalan, sila hubungi:

๐Ÿง•๐ŸปIzzatun Najwa http://www.wasap.my/6018-3658002/Resensibuku

#resensibukusebarkanilmu

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot