Pages

Search This Blog

Showing posts with label ekosistem. Show all posts
Showing posts with label ekosistem. Show all posts

Monday, October 28, 2013

Jawatan Kosong: Pembantu Penyelidik Diperlukan Segera



Research assistant diperlukan segera di Universiti Malaysia Terengganu, demikian adalah iklan oleh seorang pensyarah melalui Facebook:




URGENTLY looking for fulltime Research Assistant with intention to register for MSc by research. Research scope is on histopathological and analytical chemistry work on Karas (Aquilaria malaccensis). This research roject is funded by Tabung Amanah Perhutanan Terengganu. Please send in your latest CV for consideration. Interview may be conducted before December 2013.
 
 Kepada yang berminat bolehlah menghubungi beliau,
Dr. Jamilah Binti Mohd Salim @ Halim
jamilah@umt.edu.my
o9-6683268
 

Wednesday, August 4, 2010

Konvokesyen kali kedua

Hai semua..

Penat pulak rasa hari ni, pagi-pagi dah pergi DECTAR ada raptai Majlis Konvokesyen UKM ke 38.. Dengan kaki injured..rasa penat campur stress..huhu..


Ya, aku akan konvo lagi buat kali kedua pulak... Tapi kerja tak dapat jugak..huhu..


Jadi bila memikirkan itu aku rasa pening.. Nasib baik second degree ni aku tak ambil loan dah, loan 1st degree pun tak terbayar lagi..

Adakah konvokesyen ketiga pulak nanti?? Hahahaha.. jauh disudut hati memang teringin, tapi.. Penat tau belajar ni..huhu..

ps: contest masih dalam penelitian..

Tuesday, November 24, 2009

Aku dan beruk terkejut!


Tengah aku sedap2 tido petang tadi..
Tetibe aku dengar tingkap seperti diketuk..
Gulp!
Aku yang bengong2 mamai2 leh plak terbayang alien yang datang..
mmg neves, tapi tpikir gak, orang ke??

kot2 la nak baiki bumbung..
tetibe..
langsir bilik ku seperti diselak....
arhhh!
sape kah sapekah!!

dahla rambut dah kalah pontianak,
malunye kalau itu orang..
tapi tak bagi salam pon,
aku pon macam tergamam, tunggu je meniarap atas katil..
aku pandang je tingkap yang diselak tu..
dahla slow mo je selak..

maka..
terjegul satu kepala..
dan kami same menjerit!
dia pon lompat ke bawah!

pergh..
aku terkejut beruk pandang si beruk, si beruk pon terkejut pandang aku yang rambut dah macam hantu..

jadi kengkawan, first time dalam hidop aku, aku tgk beruk betul2 terkejut beruk..
siap berduet lak lagi ngan aku..

ampeh ko beruk!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.