Tuesday, November 24, 2009

Aku dan beruk terkejut!


Tengah aku sedap2 tido petang tadi..
Tetibe aku dengar tingkap seperti diketuk..
Gulp!
Aku yang bengong2 mamai2 leh plak terbayang alien yang datang..
mmg neves, tapi tpikir gak, orang ke??

kot2 la nak baiki bumbung..
tetibe..
langsir bilik ku seperti diselak....
arhhh!
sape kah sapekah!!

dahla rambut dah kalah pontianak,
malunye kalau itu orang..
tapi tak bagi salam pon,
aku pon macam tergamam, tunggu je meniarap atas katil..
aku pandang je tingkap yang diselak tu..
dahla slow mo je selak..

maka..
terjegul satu kepala..
dan kami same menjerit!
dia pon lompat ke bawah!

pergh..
aku terkejut beruk pandang si beruk, si beruk pon terkejut pandang aku yang rambut dah macam hantu..

jadi kengkawan, first time dalam hidop aku, aku tgk beruk betul2 terkejut beruk..
siap berduet lak lagi ngan aku..

ampeh ko beruk!

8 comments:

  1. hahahaha..ley lak beruk terkejut beruk..lawak la..hihi..uma niesz pon kat belakang bnyk monyet..bile halau..sure die kejar balik..kuang asam tul!

    ReplyDelete
  2. actually mmg btul2 beruk ke dear? hahahaa~!!

    ReplyDelete
  3. dan kami same menjerit!

    eh, beruk boleh menjerit ek ??
    baru ini kali ku tahu... huhuhu...

    ReplyDelete
  4. mesti ko rase cam tgk cermin kan..?
    wahahahaha~

    ReplyDelete
  5. niesz: mmg dia terkejut pon, haha! tu la, nasib dia x mengganas..huhu

    pae: tenkiu pae :)

    lead: btol2 bruk kak, bila tgk bwh ade byk lagi rupenye..hee

    aidy: aah, mmg dia menjerit..hehe

    anisa: oh, tu pinjam dr google..hehe

    aizat: tak la, aku memula ingat ko yg selak tingkap tu, tp pikir ko kan kat tganu.. :P

    ReplyDelete
  6. niesz: mmg dia terkejut pon, haha! tu la, nasib dia x mengganas..huhu

    pae: tenkiu pae :)

    lead: btol2 bruk kak, bila tgk bwh ade byk lagi rupenye..hee

    aidy: aah, mmg dia menjerit..hehe

    anisa: oh, tu pinjam dr google..hehe

    aizat: tak la, aku memula ingat ko yg selak tingkap tu, tp pikir ko kan kat tganu.. :P

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ads