Search This Blog

Showing posts with label Kolej Za'ba. Show all posts
Showing posts with label Kolej Za'ba. Show all posts

Wednesday, August 25, 2010

Lagi Pelajar Maut Jatuh dari Tingkat 4 Kolej Pendeta Za'ba

OK berita ni sangat mengejutkan..
Bagi aku lah..


Aku copy paste dari Harian Metro, korang baca ye..


KAJANG: Seorang mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) ditemui mati selepas terjatuh dari tingkat empat bangunan asrama Kolej Pendeta Za'ba di kampus itu di Bangi, semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi itu, mangsa, San Zhong Jai, 21, ditemui mati di tingkat bawah bangunan terbabit oleh rakannya sebelum dimaklumkan kepada pihak pengurusan universiti dan polis.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Shakaruddin Che Mood berkata, pihaknya masih menjalankan siasatan bagi mengetahui punca kejadian sebenar.


“Siasatan awal mendapati mangsa terjatuh dari tingkat empat bangunan itu tanpa disedari sesiapa. Tidak dapat dipastikan sama ada mangsa bunuh diri atau sebaliknya.


“Bagaimanapun siasatan masih dijalankan dari pelbagai sudut dan kami menunggu laporan bedah siasat,” katanya. Menurutnya, mayat mangsa dihantar ke Hospital Serdang untuk dibedah siasat.


Err..  kenapa terjadi lagi?
AKu pernah menginap dekat asrama tu selama 1 semester..
Memang struktur bangunan dia agak tinggi, kalau naik tangga memang tercungap-cungap..
Dahlah berbukit2..

Tapi bukan bermaksud sesuai untuk bunuh diri kot?
Masalahnya, bunuh diri ke ye?

Ish takut lah pulak.. Sebab perkara ni dah dua kali terjadi..

ps: dimanakah salahnya?

Tuesday, November 24, 2009

Aku dan beruk terkejut!


Tengah aku sedap2 tido petang tadi..
Tetibe aku dengar tingkap seperti diketuk..
Gulp!
Aku yang bengong2 mamai2 leh plak terbayang alien yang datang..
mmg neves, tapi tpikir gak, orang ke??

kot2 la nak baiki bumbung..
tetibe..
langsir bilik ku seperti diselak....
arhhh!
sape kah sapekah!!

dahla rambut dah kalah pontianak,
malunye kalau itu orang..
tapi tak bagi salam pon,
aku pon macam tergamam, tunggu je meniarap atas katil..
aku pandang je tingkap yang diselak tu..
dahla slow mo je selak..

maka..
terjegul satu kepala..
dan kami same menjerit!
dia pon lompat ke bawah!

pergh..
aku terkejut beruk pandang si beruk, si beruk pon terkejut pandang aku yang rambut dah macam hantu..

jadi kengkawan, first time dalam hidop aku, aku tgk beruk betul2 terkejut beruk..
siap berduet lak lagi ngan aku..

ampeh ko beruk!

Tuesday, July 7, 2009

Aku di Za'ba..

Ye readers, saye kini berade di Za'ba..
Za'ba tu ape?

Za'ba tu asrama..haha..

walaupun ade lagi halangan untuk aku meneruskan perjuangan di UKM ni,
tapi aku bersyukur kerana aku dah dapat bilik di kolej Za'ba ini..

sbb aku mmg tak nak duduk dah kat KIAM tu..

sbb pe?

sbb KIAM tu pekerja2 dia ampeh..
haha..

hmm..aku rase kekok sikit duk kat za'ba ni..

yela.. dah lame aku dahtak duduk hostel yang style macam ni..
yg kene mandi kat luar, tiada dapur, tiada ruang tamu..

last aku duduk hostel cmni mase 2005..

pastu, start je second year aku kat UMT dulu, aku dah pindah duk umah sewa..
dua tahun aku duk umah sewa..

pastu sambung master aritu, aku duk KIAM tu..
Kiam tu pun macam rumah gak..
tak share toilet ramai2..

huhu..
jadinye arini aku kekok sedikit...

huhu..
emm..lame aku dah tak update blog..
follower pun dah btambah..
timekacih ye kerana sudi menfolow blo0g ku ini..
ade mase nnti aku trace & follow korang..

korang pe kabo?
sehat?
hehehe~

Thursday, March 12, 2009

Symposium on Orang utan at Bukit Merah Lake town resort..

9 Mac aritu..aku ngn dak2 kos aku kene gi Bukit Merah..
ade symposium...jadi kene join la..
mewakili UKM...
aku memula xtau and x penah involve pon ngan mane2 symposium..
xdpt imagine pon syposium tu ape...
em..pagi tu kitorg tinggalkan kete kat Zaa'ba..
mintak tolon ngan Effa antorkan kitorg g FST..
hehe..tenkiu Mrs Hairol!
sesampai je kat sane..ari dah ptg...dlm kul 4.30 cmtu...
acara mula esok...jadi petang tu gi la round2 tgkap gmbr...
byk gmbr...
tp aku letak gmbr ni je la...
gmbr zaimi tgh tening ikan idaman dia...
mahal ni...
ribu2 hrgenye...

10 mac...bmula la symposium itu...

aku kene g duk barisan dpn sekali untuk dak2 UKM...
huhu~
hari petame je...hari kedua dah ade org busuk ketiak, busuk ati, muke buruk...g amek tpt aku...
best tau duk dpn tu...nmpak presenter dekat je...
bodo btol... *&^%$#


inilah Professor Emeritus yg merangkap supervisor aku ngn zaimi...
dia la yg ajak pergi...
dia org tername program ni...
cayalah Prof!


bila dah g baru kami tau ape itu symposium...
symposium ni tmpat saintis ngn pihak berwajib berdiskusi...
untuk cr resolution terbaik...
byk gila la saintis2 femes untuk Primatologi dtg..
dr US ade, UK ade, Jepun, Thailand, Indonesia dan Malaysia sendiri..

peserta symposium dpt beg free...file.. keychain..hehe best best!


aku lak mase org duk bentang paper, asik ngntuk...
jadi minum la air yg dorg sediakan...
mcm tau2 je kan?

dah name nye pon symposium ni pasal orangutan dlm ex-situ..
jadi pastu kenela g tgk condition orang utan yg dalam ex situ tu cmane kan...
elok ke, x ke...
jadi kene la g Pulau orangutan tu...
naik bot lak...
pakai baju kurung lagi..hehe

orangutan kat Pulau orang utan bukit merah ni mnjadi...
mase 1999 ade 3 ekor je, skg dah ade 23 ekor...
nmpak mcm bagus kan?
tp sebenarnye..
ade gak yg perlu dibincangkan...
sbb tu kene wat symposium...
huhuuuu~

ha ni orang utan yg tugas dorg sambut tetamu...
duk kat dpn pulau..
tgkla tu...
gedik kan?

ade byk lg..
malas nak upload gmbr..
hehe~

ha ni lak peserta symposium yg paling kecil...
hehe...
mak dia yg peserta sebenarnye...
ni anak kak syima...
tomey nye Faisal~


malam tu dinner lak..
ni kengkawan 1 kos...
mase ni kak syima ngn husband and faisal x sampai lg...
kalu x kitorg semeja gak..
mkn punye la best mlm tu kan kawan2...
hehe!!


mase dinner tu duta Pulau orang utan nyanyi..
Dayang Nur faizah...
nak amek gmbr ngn dia kene beli CD dulu hrge rm13...
huh!
baik xyah...
dr jauh je la tgkap gmbr...
tp dia nyanyi sedap la..


esok nye, 11 Mac..
ade group discussion untuk cr resolution...
aku ngan zaimi dijemput oleh Dr. Yani, dari Indonesia untuk jadi group member dia..
dlm group tu jugak ade 3 lagi dak kos aku selain zaimi, Dr Fairus dr UMS, ngan Mr. Mohan, pengurus Pulau orang utan tu...



ha kat atas ni la Dr yani ngan Dr Fairus..
bdebar seh kene duduk ngan orang2 pandai ni...
dah la dorg saintis femes...
tp dorg ok, and baik...
mmg professional...
mmg kenangan yg best!

pastu terjumpa la pulak Dr Reza, vet zoo negara mase aku LI dulu...
1 grup ngan dia gak la..
dia keje zoo singapore skg..
huhu..

Malaysia ni kecik je...
selain Dr Reza, tjumpe la gak awek baru usop Biod tu...
dah juga ade la tjumpe bekas awek kwn zaimi...
huhu~

hmm...x bejalan sgt pon...
jadual pack...
tp aku seronok!
dpt join symposium ni...
duk semeja dgn saintis terkenal..

lain kali nak join lg la symposium~

(^^,)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me