Search This Blog

Showing posts with label UKM. Show all posts
Showing posts with label UKM. Show all posts

Wednesday, August 25, 2010

Lagi Pelajar Maut Jatuh dari Tingkat 4 Kolej Pendeta Za'ba

OK berita ni sangat mengejutkan..
Bagi aku lah..


Aku copy paste dari Harian Metro, korang baca ye..


KAJANG: Seorang mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) ditemui mati selepas terjatuh dari tingkat empat bangunan asrama Kolej Pendeta Za'ba di kampus itu di Bangi, semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi itu, mangsa, San Zhong Jai, 21, ditemui mati di tingkat bawah bangunan terbabit oleh rakannya sebelum dimaklumkan kepada pihak pengurusan universiti dan polis.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Shakaruddin Che Mood berkata, pihaknya masih menjalankan siasatan bagi mengetahui punca kejadian sebenar.


“Siasatan awal mendapati mangsa terjatuh dari tingkat empat bangunan itu tanpa disedari sesiapa. Tidak dapat dipastikan sama ada mangsa bunuh diri atau sebaliknya.


“Bagaimanapun siasatan masih dijalankan dari pelbagai sudut dan kami menunggu laporan bedah siasat,” katanya. Menurutnya, mayat mangsa dihantar ke Hospital Serdang untuk dibedah siasat.


Err..  kenapa terjadi lagi?
AKu pernah menginap dekat asrama tu selama 1 semester..
Memang struktur bangunan dia agak tinggi, kalau naik tangga memang tercungap-cungap..
Dahlah berbukit2..

Tapi bukan bermaksud sesuai untuk bunuh diri kot?
Masalahnya, bunuh diri ke ye?

Ish takut lah pulak.. Sebab perkara ni dah dua kali terjadi..

ps: dimanakah salahnya?

Thursday, August 12, 2010

Hati mahu tapi macam tiada jodoh

Hallo hallo..

Aku memang selalu terfikir kenapa kami ni seolah-olah tak ada jodoh.. Aku suka, memang suka sangat-sangat! Tapi dia selalu pergi.. Yang aku suka tu lah yang nak pergi.. Yang lain aku tengok OK je.. tapi kalau dia je, mesti tak kekal lama.. Dia macam tak mahu bersama dengan aku dalam tempoh masa yang lama.. Dah banyak kali dah aku mencuba untuk bersama dia.. Tapi tak berjaya.. Dia pergi jua akhirnya.. T_T

Oh aku bercakap pasal Ikan Guppy ye. Aku memang suka sangat dekat ikan guppy ni.. Lebih-lebih lagi yang ekor dia lawa-lawa..fuh~! Cantik lah!


Tapi itulah.. kat rumah aku ni, macam ada sumpahan pulak kalau bela guppy..
selalu tak tahan lama.. kadang-kadang 2 hari je dah gol.. ikan lain ok pulak hidupnya..


Dah banyak kali dah beli guppy, paling lama pun dia hidup sampai beranak-anak, lepas tu mati dengan anak-anak tu sekali..haha!


Orang selalu cakap ikan guppy lah yang paling senang nak hidup..
Zaimi pun ada cakap, dekat rumah dia ada sekolam ikan guppy..
Semuanya sebab ikan tu cepat membiak..


Tapi tu lah, dekat rumah aku ni dia tak mau menjadi..
Sedihlah jugak..


Kadang-kadang sajalah masuk kedai ikan mana-mana sebab nak tengok ikan ni banyak-banyak berenang dalam akuarium kedai ikan tu.. Dari situ aku boleh nampaklah kedai ikan mana yang ada beli guppy untuk dijual, ataupun dia ternak sendiri dan jual..haha~!



GUppy ni kalau yang cantik tu, ada mencecah dekat RM3 seekor.. kalau yang biasa tu RM1 je, kadang-kadang 50sen pun ada.. Dulu aku dengan Zaimi selalu pergi dekat Pudu tu.. kadang-kadang beli ikan, kadang-kadang pergi sekadar untuk cuci mata je..hihi.. 

Kat Pudu tu memang banyak gila lah jenis ikan.. Guppy ni macam-macam jenis.. Hati memang gatal je nak beli, tapi kalau dah asyik beli asyik mati.. Rasa ralatlah pulak nak beli selalu..


Masa belajar UKM dulu pulak aku selalu pergi dekat kedai akuarium sebelah Warta tu.. Kat depan kedai dia ada akurium yang cantik sangat, siap ada ekosistem lagi.. ada rumput-rumput kayu-kayu bagai.. ikan pun baynyak dia letak dalam akurium tu..perghhh...


Impian aku nak ada akuarium macam tu lah.. Dalam akuarium tu aku nak letak banyak guppy, macam-macam jenis! bestnya! Bilalah nak jadi kenyataan..?

ps: guppy aku beli 2 ekor semalam masih hidup..harap lamalah hidupnya..

Wednesday, August 4, 2010

Konvokesyen kali kedua

Hai semua..

Penat pulak rasa hari ni, pagi-pagi dah pergi DECTAR ada raptai Majlis Konvokesyen UKM ke 38.. Dengan kaki injured..rasa penat campur stress..huhu..


Ya, aku akan konvo lagi buat kali kedua pulak... Tapi kerja tak dapat jugak..huhu..


Jadi bila memikirkan itu aku rasa pening.. Nasib baik second degree ni aku tak ambil loan dah, loan 1st degree pun tak terbayar lagi..

Adakah konvokesyen ketiga pulak nanti?? Hahahaha.. jauh disudut hati memang teringin, tapi.. Penat tau belajar ni..huhu..

ps: contest masih dalam penelitian..

Tuesday, November 24, 2009

Aku dan beruk terkejut!


Tengah aku sedap2 tido petang tadi..
Tetibe aku dengar tingkap seperti diketuk..
Gulp!
Aku yang bengong2 mamai2 leh plak terbayang alien yang datang..
mmg neves, tapi tpikir gak, orang ke??

kot2 la nak baiki bumbung..
tetibe..
langsir bilik ku seperti diselak....
arhhh!
sape kah sapekah!!

dahla rambut dah kalah pontianak,
malunye kalau itu orang..
tapi tak bagi salam pon,
aku pon macam tergamam, tunggu je meniarap atas katil..
aku pandang je tingkap yang diselak tu..
dahla slow mo je selak..

maka..
terjegul satu kepala..
dan kami same menjerit!
dia pon lompat ke bawah!

pergh..
aku terkejut beruk pandang si beruk, si beruk pon terkejut pandang aku yang rambut dah macam hantu..

jadi kengkawan, first time dalam hidop aku, aku tgk beruk betul2 terkejut beruk..
siap berduet lak lagi ngan aku..

ampeh ko beruk!

Wednesday, October 7, 2009

Test Camera Tepon Baru


amek gambar zaimi..
eh sukati aku la kekasey aku..
hee~



pastu amek gambar kat tepi air terjun UKM..
panas2 terik mase on the way jalan gi masjid..
ye ar..sejak UKM dah xkasik student prking dalam kampus ni..
menapak!



pastu amek gambar nenek..
hehe..
nenek ku yang best ever!!!
mwah mwah!


dan amek gambar..err..


oh, amek gambar pak guard UKM yang terlalu berdedikasi menyaman sume kete student yang parking dalam kampus..

tetibe tringat bila aku nak gi bayar saman..
aku pun dah dapat dah surat cinta dari pak guard ni..
$%^&*

Thursday, September 3, 2009

Karma 5 Sen


Phew lame giles aku tak update blog..
Malas menguasai diri..
Pastu sebulan gak aku kerja part time..
Letih sikit oh~

Kepada yang follow & comment & singgah, thanks!
=)


emm..semalam aku pergi berbuka puase ngan Zaimi & his sisters..
makan nasi lemak Antarabangsa..best woa!

bese la..perjalanan dari Bangi ni ke Gombak sana agak jauh dan memerlukan beberapa kali bayaran tol..
Oh kitorang makan yang kat sebelah UIA punye kedai, yang franchaise.

Ok, berbalik pade cerita tol.
Dah abeh2 makan pe sume, pas hantar adik zaimi balik UIA,
kitorang pun menuju ke Damansara untuk antar kakak zaimi lak..
dari gombak ke damansara tu kitorang lalu 1 tol..
bayaran dia rm1.60..

aku bukak la laci syiling dalam kete aku ni untuk ambik duit kecik nak bayar tol tu..
ada 2 keping note rm1, sekeping 50sen, dan 3 keping 5 sen..
tpikir la dek kepala otak aku xnk pecahkan note rm1 tu, and nak bayar gune duit 5sen tu..
sbb kalau tak, tak tau gak nak gune duit 5 sen tu kat mane..

jadi aku pun hulurla sekeping rm1, sekeping 50sen & 2keping 5sen kat zaimi..untuk dihulurkan ke Tol Gate Girl tu..
hehe..selamat duit 5 sen tu.. aku siap menegakkan kebenaran yang 5sen pun duit jugak..pe salahnye kan..

Tapi tu la.. Karma does exist!

Dah aku ngan zaimi on the way balik ke UKM, kene lalu tol Sungai Besi lak.. Bayaran dia rm1.30..
dah xde syiling dah mase tu.. jadi kami pun bayar gune 2 keping note rm1..
balance dia kan 70sen kan?
mase zaimi hand in 70sen tu kat aku..aku terkesima..
70sen itu terdiri daripada sekeping 50sen, sekeping 10sen dan..

2 KEPING 5SEN!

terus aku terngiang2 lagu..
"What u give...U get back.."

Tuesday, July 7, 2009

Aku di Za'ba..

Ye readers, saye kini berade di Za'ba..
Za'ba tu ape?

Za'ba tu asrama..haha..

walaupun ade lagi halangan untuk aku meneruskan perjuangan di UKM ni,
tapi aku bersyukur kerana aku dah dapat bilik di kolej Za'ba ini..

sbb aku mmg tak nak duduk dah kat KIAM tu..

sbb pe?

sbb KIAM tu pekerja2 dia ampeh..
haha..

hmm..aku rase kekok sikit duk kat za'ba ni..

yela.. dah lame aku dahtak duduk hostel yang style macam ni..
yg kene mandi kat luar, tiada dapur, tiada ruang tamu..

last aku duduk hostel cmni mase 2005..

pastu, start je second year aku kat UMT dulu, aku dah pindah duk umah sewa..
dua tahun aku duk umah sewa..

pastu sambung master aritu, aku duk KIAM tu..
Kiam tu pun macam rumah gak..
tak share toilet ramai2..

huhu..
jadinye arini aku kekok sedikit...

huhu..
emm..lame aku dah tak update blog..
follower pun dah btambah..
timekacih ye kerana sudi menfolow blo0g ku ini..
ade mase nnti aku trace & follow korang..

korang pe kabo?
sehat?
hehehe~

Tuesday, June 23, 2009

Hidupku sepanjang aku tak update~


Hello readers!

Hmm..
AKu hilang ke mane?
Aku gi sampling..dua minggu turut2..

sesambil menjelajah negeri Perak..

Best gak hiking2 bukit ni..

bnyak gak ceritanye, tp aku malas nak crite semua..
huhuu..

minggu kedua sampling, gi Grik..
Tasik Banding..site aku lak..

Kedua2 akak yang dah berumah tangga tu tak dapat ikut..
macam2 masalah..
yang site diorang dah setel mase minggu 1st..
entahla..

takpelah, aku tak kisah pun...

jadi aku pun amek kesempatan bawak Wa, bestfriend aku ms kat UMT merangkap Housem8 & room8 aku dulu..

alang2 tu kitorg reunion la sekali! haha!
penat ketawa la 3 hari tu..haha!

bangun tido je gelak, sebelu tido pun gelak!
bukan nye crite ape pun, duk flashback crite2 lame je..

hehe..penat Zaimi melayan karenah kitorg..hehe..

emm..aku terpikir...baru 2 tot tot girl bertemu dah lenguh pipi, kalau jumpe ke lima2?
haha bestnye!!

rindu la...hmm..

miss my gossip girl gang very much!!!

itu pasal reunion,
ade gak kisah sedih..

hmm..sesampai je aku kat Grik aritu,
mak aku tepon..
btau umah aku kene pecah masuk..

sial btol!

antara brg2 yg hilang:
-laptop abah
-modem maxis yg dibeli x sampai 24 jam
-purse adik aku
-2 ketul henset adik aku
-cincin berlian mak aku
-duit cash rm1500
-duit2 syiling
-tabung2

dan yang paling hampeh, diorg kidnap Elin..
(Y_Y)

nasib la si bobok tu dapat lepaskan diri dan balik rumah..
sekarang dia trauma..
keluar rumah pun taknak..


hmm..
itu je lah summary sepanjang aku tak update..

haha! sok aku ade crita sal susu ibu..
:P

bye dulu!

Saturday, May 9, 2009

Ramai!

Hello sume!

Aku memang tak siap2 lagik esaimen ni..
julat malas sangat besar berbanding rajin..

slow2 la..
aku kalau wat keje cepat2 mesti tak berape nak perfect..
haha!

dah memang tak bijak mane pon kan..
kalau bijak aku trus wat phD!
:P

eemm..
dah penat2 menaip esaimen yang macam seolah2 never ending story tu..
aku pun bukak la facebook..

tengok2..belek2..

huih... kawan2 aku ni, datang dari tempat perkenalan yang berbeza2!
dan tak semua yang aku kenal tu, kenal 1 sama lain, dan tak semua juga boleh berkongsi cerita yang sama..

aku sekolah/ belajar kat sangat bayak sekolah..
haha macam keluarga nomad lak :P

memula aku tadika kat bawah flat atok aku kat bangsar tu..
TADIKA KEMAS FLAT SRI PAHANG..
tp seriusly aku rase aku dah tak contact sape2 dari institusi kecil ini..haha!
dah lupe dah name2 nya..

then, darjah 1 aku masuk SEK KEB BUKIT BANDARAYA..
ha yang ni pon aku rase tak contact sape dah..
tapi masa sekolah sini aku pernah sekelas dengan SHARIFAH AMANI..
nakal woah dia..haha!

pastu disebabkan parents aku dah pindah ke balakong..
rumah jauh dari sekolah tu..
jadi masa darjah 5 aku masuk lak SEK KEB TAMING JAYA..
ha dak2 sekolah ni masih bercontact..
sebab sekolah ni best gak..
ahaks!
nakal gitew..
aku penah sembur sorang budak yang aku benci dengan fire extinguisher kat sekolah ni..
abeh putih atas kebawah..
kah kah! dah sape suh sial :P

then mase form 1, aku masuk lak SMK CHERAS PERDANA..
ha mase ni nya kengkawan lagi la best!
yup still contact!
still merapu2!
haha!

tapi mase form 2, aku kena tukar sekolah..
sebab ade sekolah yang dah bukak dekat dengan rumah aku..
SMK CHERAS JAYA!
cis!
aku sangat sedih woah!
tapi dah terpaksa..aku pun gi la..
haha!
sape kate jadi pioneer sekolah tak best?
best lah..
lagi banyak member2 gilak aku jumpa kat sini!
weehu!

namun..
result PMR ku tak mengizinkan aku mahu terus berpoya2 bersame mereka..
masuk je form 4..
aku kena masuk MRSM TRANSKRIAN lak..
pergh...challenging skola ni..
sbb aku kan tak besa masuk asrama..
nak adapt lagi, nak carik kawan baru lagi, gossip2 palsu yang liar lagi..ahaks!
takpe2 aku maafkan korang la dah besar2 ni.. :P
kat sini lagila ramai orang yang dikenali..
mase memula masuk, level friendship aku ngan dorg zero!
aku tak kenal sorg pon..
tapi 2 tahun kat sane, tu yang contact tu sampai sekarang..
pandai ustazah Sufiah & cikgu Norsyam didik kami *muntah*

dah abeh SPM, masuk lak Kolej Matrikulasi Kedah..
again, new friendship gain..
jauh tau duk changlun..
huhu..

dan disebabkan julat kemalasan belajar mase duk matrik,
result pun menyebabkan aku masuk KUSTEM..
now UMT..
wah..
tempat ni lah tempat yang paling best dalam hidup aku..
ye memang memula seperti bese aku ni berat mulut..
kawan pun gitu2 je ngan semua orang..
aku awal2 hanya ada geng aku je 6 orang..
best friend!
aku ngaku aku tak tegur pun dak2 lain..
haha!

but through times, semakin dewasa..
semua tu adalah kawan..
yeah!
3 tahun beb..
lame..
matured di situ..
menjadi dewasa di situ..

then dah abeh degree masuk lak UKM..
seriously aku tak adapt lagi ngan tempat ni..
setahun kan..
magic macam kat UMT tu susah la nak datang..
ye jumpa lagi orang baru..
but never be the same la ngan dak2 UMT kan..
sebab kelas pun tak besar..
tapi ok la..
ade gak la kawan..
but most of my time aku ngan Zaimi je..
huhuu..

dah muak dah bace?
haha..
memang banyak tempat!

sebab tu kadang aku jadi kompius..
ahaha!

pastu try2 jadi blogger ni..
jumpe lagi kawan2 baru..

thanks ye kepada semua insan2 yang pernah muncul dalam hidupku!

err..tak lupe juga kepada orang2 yang muncul dalam hidup aku, tapi pastu aku tak berkenan..
hahah!
ade la kan.. aku bukan malaikat yang tak mempunyai perasaan nyampah..haha!
tak carik pasal ngan aku, aku tak nyampah la..

huhu..

daa~
(^^,)


Monday, May 4, 2009

Habis Exam

Exam aku sudah habis lorh..
Alhamdulillah..harapnya inilah peperiksaan terakhir dalam peringkat Master ni..

Exam tadi agak mencabar kewibawaan aku la walaupun nasib baik sume topik yang keluar tu aku dah cover..
Boleh la nak beza2 kan graf mane btol, graf mane salah..

Blehla..
Nak kate senang tu tak jugak, tp..
blehla..
takde la blank macam mangkuk ayun sangat tadi..
haha!

cuma yang buat aku sedikit menyumpah2 dengan kate2 kesat tadi mase jawab exam,
adelah bunyi mesin gerudi..
bangang kan?
kena jawab exam sambil dengar benda tu..
dah la bingit..

distort rase nya fokus jap..
pastu dah aku nak reka ayat pun jd blur sebab bunyik tu, aku pandang je kat Dr Taib..
yeke name dia taib?
haha!!

Ala yang jage exam tu la..
Last sekali dia perasan aku tengok dia, dia pun suh la sorg akak yg jage exam tu gi btau tukang tu, orang tgh exam jgn nak memekak..

abeh bunyik gerudi, bunyik org ketuk2 lak..

sabor je la..

jadi kalu aku tak score, aku salahkan sume tu..
hahaha!


em sekadar ingin berkongsi,
best kan nota aku?
bukan aku yang tulis tau, Dr Shulor yg potostat bg kat semua student as a handout..

amacam?

Tuesday, April 28, 2009

Zaimi & Annie..

Annie take away Zaimi dari aku?
Hoh tidak..

Benda ni dah lame dah..tapi aku tak berkesempatan post..
hehe..

Encik Zaimi sekarang sudah pakai spek!
See!
Comel kan beliau? :P

Ala aku puji pakwe sendiri je..
Hak hak..

Ni gambar2 yang di ambil kat PTSL td..
untuk menghilangkan senak otak sebentar..
RSGIS suckxx..

Susah woa nak hapal..
paham apetah lagi..hahaha!!

kenape aku buat muka camtu?
trend kan skg amek gmbr muncungkan mulut :P
hahah!!
tak buat dah kot..huhuu...

dan ye aku tau..
zaimi jauuuuuuuuuuh lebih cerah dr aku (Y_Y)

ape kaitan ngan annie?
ha..
annie!
Aku pinjam buku ni kat library ketika mood gile menyerang!
aku nak mendapat lebih pgetahuan untuk bermain geochallenge facebook!
hahahah!!
ps: bila otak senak mula la mereng..hik hik...
teh beng anyone?
:P

Friday, April 24, 2009

Kejadian di cyber PTSL~

Dalam pukul 2 petang tadi, aku ngan Zaimi gi la kat cyber ptsL.. gi kat tempat untuk print guna paper logic tu..

kitorang pun guna lah PC C2..yang tepi pintu tu..budak UKM tau la kot..

sambil2 nak print..aku pun belek2 la notes Dr Bad tu..

almaklumlah pelajar pintar, mase nak print baru belek! haha! dan lebih menambah kepintaran, sok nak exam arini baru nak print..lalala~~

pastu mase duk belek2, aku cakap pun ala2 slow gitu ngan zaimi..
sebab kat sebelah ngan depan aku ada orang gak duk gune pc..

dan ade la pekerja 2 3 orang kat tempat diorang..

aku tengok slide tu banyak sangat gambar2..
tulisan nya sikit je, hiasan je banyak..hehe..

pastu aku cakap la kat zaimi, lebih kurang macam ni la...

"nak baca ape slide ni, gambar je banyak..."

dan tak sampai pun 3 saat aku ungkap kate2 tu, tetibe aku terdengar suare perempuan dengan agak kuat berkate...

"bace je la semua, baca bagi paham!"

erk???!

budak laki depan aku dah toleh ke aku, aku pandang zaimi..

rupenya akak yang keje kat dalam ni yang cakap..

tapi dia bukan cakap kat aku, dia cakap tepon..

tapi macam merespon ayat aku..

pastu aku gelak gila la ngan zaimi..
ingatkan sape la duk kondem aku tadi..haha!

bodoh tul..rase macam sequence drama Mohd Noor Kadir lak..
sambung ayat tapi dalam scene yang berbeza..


*kepada semua yang komen, yang follow, yang tinggal link, terima kasih.. lain kali buat lagi.. hehe cuma aku tak berkesempatan nak gi jenguk korang.. nnti ade mase aku jenguk la..*

(^^,)

Wednesday, April 15, 2009

Oh Iced Cappucino~


Disebabkan ko..aku tak boleh tidor sampai kul 6..dahla kepala sakit..

Rugi mase untuk esaimen..huhu~~

Oh yang atas tu bukan air yang aku minum malam tadi..
Yang aku minum aku tak sempat amek gambar~
heeee~



ps: I blame Dr Shukor~

=P

Sunday, April 12, 2009

Ada Mission!

Maybe aku tak bagitau, aku balik rumah di semenyih sekarang. Sebab? Hujung minggu, nak amek duit poket..haha! Tapi, tetibe mak abah ngan nenek aku kene gi langkawi.. Bercuti? Bukan lah...adik bongsu mak aku, yakni Ucu aku duduk kat sane.. Keje sane.. Tetibe aritu dia eksiden...thantuk dahi kat stereng.. Sekarang ade darah beku, kene operate la untuk buang..


serius aku cakap, aku sangat risau.. Tapi aku tak boleh pergi langkawi.. aku ade banyak sangat keja.. aku doa dari jauh je la..

Jadi, bila dorg dah gi sane, nak tak nak aku kene la menjaga adikku nana dan rumah dan elin dan ikan2 dan burung dirumah...adoi!!

Tapi aku nak wat keje? Jadi terpkse la mngorbankan diri.. Untuk semuanya teraccomplish..haha!

Seawal pagi aku dah tarik kain2 yang sidai bawah bumbung keluar...bagi kene panas.. PAstu basuh lagi seround.. pakai mesin la..bukan tangan..huhu.. pastu gi bagi ikan2 makan.. pastu campak nasik kat burung2...
sekang tgh tunggu kain dalam mesin siap, ngn yang kat luar kering.. Hopefully, dlm pukul 9.30, aku dah dapat bertolak ke UKM membawa NAna sekali..

Pastu, aku akan gi ke library dengan zaimi seketika.. Tepat kul 1.30 kang...kene siap2 untuk hantar nana ke kelas gitar dia lak sampai kul 3.. Balik asrama jap..Sambung wat keje sikit..

lepas magrib balik rumah..esok pagi lepas nana gi sekolah.. gi library lagi...pastu kul 6 gi jemput dia balik sekolah pulak..

Entah sempat siap ke tak la keje aku..
adoi...

Thursday, April 9, 2009

Hari ini hari khamis..

Harini kames..

Esok kene antar Assignment GIS..

No hal..

Esok bleh hantar..

Pasni, tinggal esaimen kedua prof latif, dr bad, dr yati & prof zubaid..

Aiyak! Still byk lg.. adoi..

Em ade terbace tadi, ade sorang blogger ni kate dia agak kurang gemar membaca blog orang yang cerita pasal diri sendiri.huhu.. Dah name pon blog, tak kan nak cerita sal jiran kan?

sorry la kalau dia tak suke blog personal.. Tujuan blog adalah untuk menyatakan pendapat, dan pendapat tiap2 orang ni berbeza2..

Kalau tak suka tak usah la bace :)

Neway, aku suka blog dia sebelum ni.. tapi bila dia cakap camtu rase nak merajuk lak la..

Huhu..

Weh korang, lelaki BANGANG yang mesej kat friendster tu mesej lagi..dengan kate2 yang lebih kesat.. sampai aku rase malas nak print screen.. Adoi.. Geram betol la.. ada tak pakar sakit jiwa yang boleh tolong dia ek? Ustaz2 ke.. Sian lak aku tengok.. macam duk tempah tiket neraka je mamat tu..

huhuu~~

K lah.. nak sambung esemen..

(^.^)v


Saturday, April 4, 2009

Aku dah siap semua esaimen~

ye..aku dah siapkan semua tugasan yang diberi kepada aku oleh pensyarah-pensyarah itu..

akhirnya siap jugak, siapa sangka setelah aku bersusah payah menaip, sampai naik pening, akhirnya usaha aku berbaloi! Siap! Boleh hantar dengan senang hati. Tak payah nak pikir apa dah, dah boleh start study untuk final exam.

Bila dah siap keje ni, lapang rase kepala.. tak burden dah.. kan?

.
.
.
.
.
.
.
.
.


kan best kalau aku betol2 boleh cakap macam tu..muehehehee~~

................................................................

aku cume berehat sebentar, kije belum siap lagi maa...
berkomited & dormant di alam blog buat 1 tempoh mase...

beep...
beep..
beep..

Tuesday, March 24, 2009

Teringat kat Prof Latiff~

dah lame dah amek gmbr ni..arini saje nak crite.. ade sekali kelas Prof Latiff aritu, dia citer sal sugip/sugid.. adat org kadazan dusun.. bila ade org wat salah, jadi hukuman dia sugid ni la.. contoh hukuman dia kene bg haiwan ternakan.. aku pon x sure, jadi kalau salah jgn marah ye? Aku gelak giler mase Proff citer tu.. sbb dia sebut kerbau macam orang dusun sebut, "karabau"...hehe.. kebetulan lak pastu aku ngan zaimi gi kedai terjumpe la bnde ni..

gelak giler!

mungkin korang xphm ape aku citer ni kan..xpela..hehe~


Monday, March 23, 2009

BISING la KIAM bodoh!!

Sangat bising ok kat KIAM ni sekarang.. Bunyi gerudi yang buat jantung aku rasa sakit macam nak tersembul keluar.. Dahla semalam hari Ahad pun dorg nak wat kije gak.. Setan betol!!
Yang paling sakit hati semalam, selamba yaya je pekerja2 jongos tu keluar masuk blok pompuan tanpa pengawasan makcik2 staff! Siot ke tidak itu?

Bahaya ke tak tu??

Yang aku tak paham, nape tak nak tunggu cuti 3 bulan nanti baru buat..tau tak orang nak duduk asrama tu nak rehat bila balik dari kelas, nak study, nak buat esaimen.. Bodoh!
Pengurusan yang tidak bijak dan menyusahkan. Dahla mase Earth Hour 28 Mac ni, masa sepatutnya 1 Malaysia kena bergelap untuk support program tu, boleh plak pihak pengurusan KIAM ni nak buat Dinner sempena Gotong Royong di pagi hari nya.. Hmm.. Tak tau la kata apa..~

Thursday, March 19, 2009

Sending Elin Home & I KICKED A MONSTER SLIDING DOWN A HILL BECAUSE THE VOICES TOLD ME TOO!

Ye kawan2...baru semalam petang aku pergi balik semenyih mau amek ini kucing gomok duduk dengan aku kat KIAM, supposely sampai Jumaat..
tapi dia tak boleh nak adapt la duk sini.. 1 malam dia tak tido...asik cakar pintu rumah, mengiau, tak baring & tak makan..
kang tak makan kang kurus lak, mampoih mak aku marah..huhu~
tengok la tu duk kais2 pintu..
pengabisannya...hantar je la dia balik Semenyih balik... konon taknak berulang, tu yang bawak dia datang KIAM...tapi dia takleh terima rupenye..
Ok lah Elin yang bobok...akak antar ko balik...
tepat pukul 7 pagi tadi, dah gerak dah hantar dia..
kepada Dettol, Eppa ngan Annie..
sowie la tak sempat nak tunjuk Elin kat korang..
dia mengade2 sangat..
agaknye dia pon tau duk kat Kiam ni tak best..hahah!
takpe kalu korang nak jumpa si bobok ni, datang la Semenyih..
(^^,)




Dan aku dapat tag dari Shaf,
meh nak buat~~


Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.


Pick the month you were born:

January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over



Pick the day (number) you were born on:

1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama



What is the last number of the year you were born:

1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom


Pick the color of shirt you are wearing:

White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself


--> I KICKED A MONSTER SLIDING DOWN A HILL BECAUSE THE VOICES TOLD ME TOO~

heheh...ganas tak? muahahahaha!!!
Aku pon same mcm shaf gak kot, rase nak tag sume org! hahaha!!

Wednesday, March 18, 2009

Elin di KIAM~

Family aku balik Kedah harini.. jadi Elin memerlukan Kittisitter.. AKu lah calon yang paling layak.. Tapi Elin macam tak selesa je..dia bernafas dengan sangat laju la.. takut gak aku tengok dia macam ni..
adoyai~
cmane nak bg dia cool ek?
nyorok celah bantal je..


pastu aku bawak duk kat meja..
tapi masih ketakutan..
alahai Elin..
nak jumpa Elin?
meh la Kiam~




Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me