Search This Blog

Showing posts with label internet. Show all posts
Showing posts with label internet. Show all posts

Saturday, November 16, 2013

Bayar Zakat Pendapatan Secara Potongan Gaji



Harini aku nak share cara macam mana nak melunaskan zakat pendapatan melalui potongan gaji.
Ye lah, sama macam aku, 'rajin' lah sangat nak pergi kaunter pusat zakat tu kan?
hahaha..

Tapi ini untuk mereka yang bekerja kat Negeri Sembilan lah..
Sebab ini link untuk Zakat Negeri Sembilan.
Maybe sama kot prosedurnya, tak pasti lak.
Tapi bolehlah korang nak try kan.

Makanya, jom lah kita online sajo..
dari kira berapa banyak zakat nak kena bayar, samada bulanan atau tahunan, dan niat zakat sekali!
Semua boleh buat sambil tidak perlu mengangkat punggung anda yang sayang nak tinggalkan kerusi ofis itu sebab anda adalah seorang yang sangat suka melepap surf internet workaholic!

Yuk kita tengok cara-caranya! yuk!

Mula-mula sekali, apa yang anda perlukan adalah sebuah komputer @ laptop.
Dan pastikan ada capaian internet ye.
Ok, dekat search bar kat atas tu, masukkan http://www.zakatns.com.my/
Tak pun lepas habis baca ni, klik je dekat link yang aku letak tu.

Lepas tu akan keluar macam ni:



Ohoi silalah abaikan tab tab yang ada dekat window aku tu..haha

Lepas tu, mula-mula sekali elok korang kira dulu, adakah perlu bayar zakat atau tidak?
Kalau perlu, berapa?
Kan?
Kenalah tau benda benda tu dulu.
Klik dekat KALKULATOR yang ada dekat kotak belah kiri tu, sebelah SISTEM.
Nanti akan keluar macam ni:


Jadi, seperti kat arrow tu, korang pilih Kaedah B - Pendapatan Bersih.
Nanti akan keluar kotak-kotak macam kat atas tu, then isi.
Eloknya masa isi tu silalah refer kepada slip gaji.
Bukan apa, karang tersalah isi lari pulak jumlah tu, dah macam mana pulak status zakat kita ye dak?
So isi yang kotak purple.

Untuk ruang isteri dan anak IPT @ anak tidak IPT tu, suami saja yang isi ye.
Isteri tak perlu isi bahagian tu.


Ini contoh selepas isi.
Semua data tu adalah rekaan aku sajo ye..
Just nak bagi keluar figure je.
Nak isi data gaji aku, malu lah pulak kan.
Iyelah, golongan makan gaji ni, besar mana je gaji kan.. keh keh keh..

Lepas dah isi semua, nanti klik kat kotak Kira Zakat.
Lepas tu, akan keluarlah makluman macam arrow aku tanda 1 tu.
Dia akan mention berapa perlu dizakat setahun, dan kalau nak buat potongan gaji, macam mana dan berapa nilainya.
So, lepas tu *berapa banyak lepas tu daaa*
Macam kat arrow aku tanda 2 tu, klik kat tab BORANG SPZB.
Nanti akan terbukak tab baru, nampak macam ni..


Isilah kotak-kotak kuning tu.
Masukkan jugak nama dan alamat majikan korang.
Jangan lupa jugak masa isi tu, baca niat membayar zakat tu tau!
Klik setuju, dan klik Hantar Borang Potongan Gaji.

Nanti pihak Pusat Zakat akan contact majikan, dan proceed apa yang patut.
Kita cuma tunggu je, ada apa-apa nanti diorang akan maklumkan kepada kita.
Gitu.


Ok?
Faham semua?

hik hik hik..

p/s: Selamat membayar zakat!

Saturday, September 14, 2013

Bila Bayi Mula Mengenal Bahasa?

Adam sekarang memang rancak berbunyi 'aoo' 'agoouu' 'beh' 'errr' dan macam-macam lagilah!

Seronok je tengok anak happy berborak-borak macam tu tau..hehe..


Mungkin ada yang tertanya-tanya, adakah bila kita berkomunikasi dengan anak kecil kita tu, dia faham apa yang kita cakap tu? Sebab seolah-olah kadang-kadang tu dia macam senyum2 bila kita kata dia comel semua tu kan..hehe

Dan ada sumber yang aku baca ni, artikel tu ada menyebut yang bayi ni sebenarnya dah mula mempelajari dan mengecam bahasa yang parents dia tuturkan sejak dari dia dalam rahim emak dia lagi.. dan apabila dia lahir nanti, dia akan mula mengenal perkataan demi perkataan.

Meh aku kongsikan artikel tu kat sini:

Bagi kebanyakan ibu-ibu mengandung yang bermain muzik atau bercakap dengan anak dalam kandungan mereka, tendangan anak dalam perut mungkin menjadi satu-satunya pengesahan bahawa kanak-kanak mendengar itu semua. Tetapi menurut satu kajian baru , kanak-kanak yang belum lahir sememangnya mendengar segala-galanya , termasuk suara orang sekeliling yang membolehkan mereka mula belajar perkataan dan mengingatinya apabila mereka dilahirkan.

"Jika anda meletakkan tangan anda ke atas mulut anda dan bercakap , itu hampir sama dengan apa yang janin anda dengar" Eino Partanen , seorang saintis saraf kognitif di Universiti Helsinki , memberitahu Majalah Sains. "Anda boleh mendengar suara, irama muzik, dan sebagainya. " Bagi janin keupayaan untuk mendengar adalah pada sekitar trimester terakhir kehamilan , ini bermakna otak berkembang dan mereka boleh mula mengenalpasti bunyi dari dunia luar.


" Tatata " vs " Tatota "


Dari minggu ke-29 kandungan, 17 ibu yang telah diberikan rakaman seorang wanita mengulangi perkataan " tatata " beratus kali. Kadang-kadang perkataan ini juga akan berubah kepada " tatota ," kata seorang subjek yang dipanggil " yang penting untuk penyelidikan. Ia mempunyai tiga suku kata, dan kita memilih apa-apa perkataan yang lama untuk membuat ia mencabar bagi otak kecil untuk mencari perubahan dan memberikan mereka sesuatu yang sukar untuk belajar, " Mina Huotilainen , penulis bersama kajian .

Ibu-ibu yang telah diberitahu untuk memainkan rakaman 5-7 kali seminggu , dalam pelbagai cara dan di tempat yang berbeza. Secara keseluruhannya, bayi telah mendengar kata-kata lebih daripada 25,000 kali pada masa kelahiran mereka. Bayi adalah tertakluk kepada electroencephalograms (EEG ), yang mampu untuk menguji ingatan mereka untuk mengenalpasti perkataan melalui elektrod yang dipasang pada kepala mereka. Mereka yang teringat kata-kata menunjukkan tindak balas yang lebih kukuh melalui imbasan, berbanding 16 bayi yang bertindak sebagai kawalan. Apa lagi , tindak balas adalah lebih kuat apabila otak mereka teringat, ". Partanen mengatakan bahawa orang dewasa juga mempunyai tindak balas saraf yang sama apabila mereka sedang belajar bahasa baru.

"Hakikat bahawa belajar dari kerap didedahkan bunyi berlaku semasa bayi masih di dalam rahim bermakna pembelajaran bahasa tidak bermula selepas lahir, tetapi ketika bayi mendengar bunyi dalam rahim. Ia benar-benar agak luar biasa bahawa otak janin mempunyai sifat itu, "Patricia Kuhl , Pengarah University of Washington National Science Foundation Sains Pusat Pembelajaran , memberitahu HealthDay . Dia tidak terlibat dengan kajian ini.


Belajar bahasa (vokal) dari dalam rahim


Penemuan membina dari penyelidikan sebelumnya , yang mendapati bahawa bayi dapat mendengar vokal dari dalam rahim , dan ingat selepas mereka dilahirkan. Untuk kajian ini, bayi mendengar bunyi vokal dalam bahasa ibunda mereka  dan kemudian bahasa asing yang lain. Para penyelidik diuji untuk pengenalpastian dengan menggunakan puting yang disambungkan kepada komputer. Apabila bayi mendengar bunyi yang mereka tidak biasa, mereka tertarik dengan bunyi baru dan cenderung untuk menghisap pada puting lagi. Kajian ini dan lain-lain , bagaimanapun, banyak bergantung kepada tingkah laku bayi dan bukannya reaksi saraf mereka.



Ha..
Makanya, kalau nak ajar anak beberapa bahasa, mulalah dari kecik kot, cuba bercakap dengan dia, tapi pastikan bahasa tu betul lah. Dan elakkan dari bercakap 'bahasa rojak' dalam satu ayat. Macam kalau korang nak cakap ayat:

"Adam, lekas habiskan susu, lepas ni kita pergi main dengan kucing kat luar"

Kalau nak inggeriskan, pastikan 1 ayat tu bahasa inggeris:

"Adam,hurry finish up your milk, after this we will go outside and play with the cat"

Gitteww.. ampunkan kesalahan grammar ku..hik3

Tapi, janganlah cakap macam ni:

"Adam, lekas drink milk, after this kita go outside play dengan cat".

hahaha..
macamlah aku cakap tak rojak kan?

Tapi aku cuba lah untuk tak rojak bila cakap dengan adam..

:D

Tata!

p/s:

Saturday, February 23, 2013

Internet Laju Yang Dibazirkan

Minggu ni memang full. Jadual penuh. Minggu depan pun sama.
Arghh!

Hari ni kena pergi AKEPT dekat Bandar Enstek, Labu, Negeri Sembilan sebab ada Bengkel Pemantauan Progress Penyelidikan. Aku memang tak lah kan mampu nak present benda tu. Terasa banyak benar 'wayar' aku dah putus. Huu..

Ye lah, semakin sarat ni, jadi semakin lampi dan otak selalu hanged. Macam lambat sangat nak proses data, dan lambat jugak nak respon, paling parah, tak relevan dan selalu bagi jawapan dan pandangan mengarut. Kadang-kadang zaimi gelak je kat aku.. Makanya dia lah yang present..

Macam haritu, dia tanya soalan ape tah, aku jawab 'ha' je. Pastu dia tanya, apa yang 'ha'? Ha?
Bertambah ke blur an aku keh3..

Maaflah masyarakat sekeliling.. aku pun tak tau kenapa aku jadi macam ni.
Pelupa tak payah cakaplah kan. hmm.. Harap kecacatan ni tak kekal.. huk3

So apa kaitan dengan internet laju yang terbazir tu?



Ha... sebab sekarang aku kat AKEPT , AKEPT adalah shortform untuk Akademi Kepimpinan Pengajian Tinggi. Serius lawa tempat ni. Design bangunan dia, fasiliti dia, prasarana dia.. Dan yang syoknya wifi dia laju.

Tapi dah namanya ada bengkel kan, haruslah penat dan takde kesempatan nak guna internet ni...
Ah rugi...rugi amat!

Tu yang update jugak blog ni.. hehe..

Dahla, esok ada lagi. Nak tidur dah.
Penat walaupun tak drive. Zaimi yang drive. Dahla kami sesat sebab GPS tipu kami.. cis.
Dia suruh masuk ikut simpang yang tak wujud. Haru. Dahlah Seremban 2 tu jem dia melekat-lekat. Buang masa gila-gila.. Jadi silalah update GPS anda kalau nak ke AKEPT ni ye. Bandar Enstek tu sebenarnya atas sikit je dari Sendayan. Jangan tersesat-sesat macam kami tadi..hua3

Tengok, dari rasa macam nak cerita pasal sesuatu. Lupa dah. Alahai..

Tuesday, February 12, 2013

Internet yang lambat

Ohoi Internet cap C.
Kenapa yang teruk sangat coverage kat kampung laki aku neh?

Tolonglah improve.. Nama je kampung, tapi tak sampai sekangkang kera pun dari Kota Bharu ye..

Kenapalah connection internet slow sangat?

Benci betul.
Rugi je bayar, especially yang broadband weekly, aku langgan untuk handset tu.
Ceih.

Tuesday, January 29, 2013

Facebook Fanpage Cari Jodoh Muslim Online

Iya betol.

Dekat Facebook sekarang ada page untuk cari jodoh.
Sounds funny kan? Tapi betul. Tak tipu. Hehe..



Semalam asalnya zaimi duk online, dia nampak ada kawan dia like 1 gambar kat facebook.
Rupanya gambar perempuan yang diiklankan dekat page tu.

Then kitorang pun skodeng lah page tu.



 Serius ada ramai jugak yang like dan mengiklankan diri, tapi aku tak sure samada diorang ni betul-betul iklankan diri sendiri, atau diiklankan tanpa disedari. Wallahualam..

Ada lelaki, ada perempuan, ada macam-macam umur jugaklah..


Admin dah siap pesan ok, kepada yang single sahaja. SAHAJA.
Jadi pada yang single and still available tu, mungkin boleh jengah-jengah page tu? kekeke..



Muka aku blurkan sebab aku tak kenal pun diorang ni, cuma nak tunjuk contoh macam ni lah pengiklanan tu dibuat.

Hai macam-macam.. Kira macam page ni ruangan berkenalan lah kot. Jadi sesiapa yang berminat bolehlah try add kat facebook, dan kalau betul ada jodoh, boleh kahwin? Itu ke tujuan admin ni ye? Huhu..

Link? Ah tak payah.. siapa nak try search sendiri..

Tapi memang tak sangka ada page ni.
heee...


p/s: Today will be a looooong Tuesday.. Jadual sampai pukul 6..uhuk..

Monday, May 9, 2011

Si Kucing Sedih

Terjumpa gambar ni kat internet:


Hahaha!
Serius sadis muka kucen tu..kekeke..

Monday, March 14, 2011

Di Kala Cintaku Mula Goyah Padamu..

Penantian dan harapan itu semakin menghimpit kalbuku.
Saban waktu aku menjengahmu dulu, namun kau tetap mengecewakanku yang tak pernah jemu mengharapkanmu..

gambar hiasan


Kau seakan tegar untuk terus kaku begitu.
Aku mulai pasrah, dan menjauhkan diri darimu..
Aku titpiskan harapanku padamu sehingga akhirnya ianya hilang sendiri seperti asap yang terserak di ruang udara...

Aku harus terima kenyataan bahawa aku sudah tidak mencintaimu lagi..

Namun, 
Di kala aku sudah mulai melupakan dirimu, 
Dalam diam kau mencurahkan kembali kasih sayangmu kepadaku!
Terkezut diriku melihat bukti cintamu padaku..
Itu pun nasib baik sangatlah aku tergerak hati untuk menjengahmu kembali pada hari ini..

Aku keliru.. Namun aku ucapkan syukur..

Terima kasih wahai Nuffnang..
Setelah berminggu aku kesadisan kau tak naikkan Earning aku walaupon aku tengok ada iklan yang ditempelkan ke blog aku, akhirnya kau bagi aku beberapa Buffered Earning yang 'wow' juga jumlahnya..haha!


Nuffnang, aku akan cuba mencintaimu kembali sayang!

Monday, February 7, 2011

OMGPOP: Penyelesaian Untuk Menghadapi Kebosanan

Sebagai seorang yang masih jugak belum dapat-dapat kerja lagi macam aku ni, kadang-kadang aku rasa Facebook pun boleh membosankan. Manakan tidak, 24 jam boleh access ke Facebook tu, lebih-lebih lagi bila tak ramai yang Online.. Bosannya...

Namun, setelah aku terjumpa pulak laman web INI, aku rasa WOW!

Terjumpa sesuatu yang baru dan memang kena dengan minat aku yang suka bermain game ni. Dan yang paling penting, ianya PERCUMA. OH tapi kena ada talian internet lah, sebab ianya adalah Laman Web Game Online. Weee!


"Play Games. Meet People. Hang Out."

Kat sini, kita akan main games yang comel-comel yet addictive itu bersama dengan beribu-ribu manusia lagi di seluruh dunia, tapi kebanyakkannya orang putih lah, so sapa-sapa yang nak kawin dengan orang putih, boleh lah berkenalan dengan mereka di sini..hihi.. Sebab selain bermain, boleh juga add player lain as friend. Kalau nak, itu optional. Tujuan add friend tu supaya kalau lain kali kita nak main lagi, boleh lah ajak friend kita tu main kalau susah sangat nak dapat player lain dah. kot? aku pun tak tau..haha

Nak main ni boleh juga kalau tak nak Sign Up, bermain sebagai LameGuest. Tapi lagi best kalau Sign Up, nanti boleh kumpul point..haha. Aku Log In guna akaun Facebook sahajo. Walaupun begitu, OMGPOP ni tak bersangkutan secara terus pun dengan Facebook. Sebab tu kalau add friend kat sini, tak beerti dia tu dah di add kat Facebook kita. Tapi, rakan Facebook kita kalau dia pun Log In kat OMGPOP ni, automatik akan jadi friend kat OMGPOP ni. Faham tak apa aku rapik kan itu? huhu...

Nanti bila dah Log In, boleh lah pilih nak main game apa macam yang tertera kat list seperti gambar kat bawah ni (klik gambar untuk lebih jelas):


Tapi yang Star Games tu untuk pemain yang dah bertaraf Star sahajo..

Antara game yang aku suka main adalah:

1) Pool 8Ball.


2) Booya (cara main sebijik macam UNO):


3) Draw My Things (Paling aku suka):



Kalau ada yang perasan duit aku tinggal 375 je, sebab aku telah memboroskan coin yang aku dapat dengan membeli pen yang cantik untuk main Draw My Thing tu..haha

Nak dapat duit lagi, boleh beli guna PayPal, Log In hari-hari nanti dapat duit, atau pun bet masa main game. Tapi kalau dah bet pun kalah, nasiblah..hehe

Oklah, tu je nak update untuk hari ni. Sapa-sapa rasa nak main game, atau nak tengok-tengok OMGPOP ni, boleh klik link kat bawah tu.


ps: ralit lagi..

Monday, December 13, 2010

Cadangan Encik Google

Aku bosan.

Oh baru aku perasan dah 4 hari aku tak update blog.

Makanya, untuk hilangkan bosan + update blog, aku telah membuat ini:

Menggunakan perkataan 'apa', 'siapa', 'bila', 'di mana', 'mengapa', 'bagaimana' dan 'berapa', dan taip di Google Malaysia punya search bar.

Selepas itu, Encik Google pun akan mula mencadangkan aku beberapa carian, seperti berikut:

1) Apa

-apa format
-apa itu cinta
-apa referencing
-apa system
-apa itu internet
-apa itu Islam
-apa kata wanita *tentang apa?
-apa citation style
-apa itu illuminati
-apa itu dadah


2) Bagaimana


-bagaimana untuk mengandung *erk?
-bagaimana sosilawati dibunuh
-bagaimana nak kurus *nak tau gak!
-bagaimana memulakan perniagaan
-bagaimana menjadi pelajar cemerlang
-bagaimana komputer beroperasi
-bagaimana nak buat blog
-bagaimana kehamilan berlaku
-bagaimana menyentuh hati *fuh keyword...
-bagaimana melaka mendapat nama *wah~!

3) Berapa


-berapa umur Justin Bieber *ada jugak budak tecit ni
-berapaharga.net
-berapa harga nokia e5
-berapa harga blackberry
-berapa tahun Malaysia dijajah *silalah bukak buku teks sejarah
-berapa episod epilog syurga cinta
-berapa ramadhan
-berapa episod cinta kirana
-berapa ramai penduduk Malaysia *nak tau jugak!
-berapa episod ular emas


4) Bila


-bila cinta
-bila cinta mp3
-bila berpacaran *lagu ni best!
-bila hari kausikan *erk?
-bila cinta lyrics *wah ramai search lagu ni~
-bila curang
-bila cinta 4shared
-bilal bin rabah 
-bila cinta mediafire
-bila cinta lagenda budak setan


5) Di Mana

-dimana Allah
-dimana sosilawati
-dimana suami sosilawati *ade terfikir juga pasal perkara ni~
-dimana keris taming sari
-dimana ku cari ganti
-dimana dajjal *takutnya~!
-dimana cinta *cari cinta kat internet??
-dimana azrinaz sekarang
-dimana janjimu dulu *erk? hehe
-dimana bumi dipijak *disitulah langit dijunjung


6) Mengapa


-mengapa yahudi bijak *pernah terbaca artikel ni dulu
-mengapa
-mengapa blackberry diharamkan *erk? mengapa??
-mengapakah malaysia dibentuk
-mengapa lirik *nice song~
-mengapa memilih profession perguruan
-mengapa kau pergi
-mengapa sosilawati dibunuh
-mengapa dirindu
-mengapa sepi tanpa berita *erk?


7) Siapa


-siapa bunuh sosilawati
-siapa maher zain
-siapa pembunuh sosilawati
-siapa sai baba
-siapa datuk bunuh sosilawati
-siapa dajjal
-siapa imam mahdi
-siapa mizz nina *tunang noh..haha
-siapa rosmah mansor *ade yang tak kenal ke??
-siapa namewee 


Macam-macam kan yang Encik Google cadangkan..hehe..
Itulah perkara-perkara yang sering di search..sebab tu boleh jadi top 10 kan?

Sunday, December 5, 2010

Digital Lifestyle Expo (DLE) 2010

Tarikh: 10 - 12 Disember 2010
Tempat: KLCC, Hall 1-5


Apakah DLE 2010 ini?

Ianya adalah seperti PC Fair, tapi..
Merangkumi julat jualan barang elektronik yang lebih besar!

Ada TV, kamera, telefon bimbit, broadband, dan macam-macam lagi.

Seronok ni nak pergi cuci mata..lagi seronok kalau ada duit dan beli apa-apa..haha

Tahun lepas pergi PC Fair kat KLCC ni aku beli SKin Laptop je..kekeke..
Mata memang bersih tercuci sebab selain barang yang best, ramai juga perempuan2 pakai baju singkat-singkat ya amat jadi promoter.. Haih..

Tahun ni kalau tak ada apa-apa aku pergilah kot.. :)


Thursday, November 4, 2010

Taara Zaimi Par .. Apakah itu?

Bangun pagi tadi, belum sempat turun dari katil aku dah ON laptop,
sudah tu terus pulak bukak internet..
Hati macam dipaksa-paksa untuk cek keyword yang masuk ke blog aku..
Jadi aku pun bukaklah Nuffnang..

Tengok bahagian Analytic.. Senyum puas hati.
Tekan tab Keyword pulak.
Baca satu-satu dari atas ke bawah..
Sampai ke keyword yang kedua dari bawah, berkerut sekejap kening aku.


Movie taara zaimi par ?

Dahlah ada nama Encik Zaimi disitu..
Apakah maksudnya Taara Zaimi Par itu?

Apa lagi terus Google.
Tup tup memang sah bila Google benda tu, Blog aku adalah di carian atas sekali.
Oh aku guna Google Malaysia.

Hairan, apa bendanya tu ya?

Tengok balik betul-betul, oh ada suggestion lah, yang tertulis:
'Did you mean Movie Taare Zameen Par?'

Terus klik!

Oh..
Movie Hindustan..lakonan Aamir Khan rupanya..
Macam manalah si polan tu boleh tertaip nama boypren aku..haha! 
:P


Maaflah Aamir Khan, aku dah lama tak layan Hindustan kalau cerita tu tak keluar kat TV masa aku tengah tengok TV.. Nak beli DVD memang tak dah sekarang.. Pitis kurang..huhu..

FIlem ni tahun 2007, bila aku baca sinopsis dia, rasa macam menarik pulak. Timbullah rasa nak tengok movie ni.. mana mau cari?

Sinopsis dia yang aku copy & paste:

Ishaan Awasthi (Darsheel Safary) is an eight year old boy. But what comes naturally to kids of his age is next to impossible for him. He gets bad grades at school, his teachers reprimand him, his father scolds him...nobody realizes that he is suffering from a learning disorder, dyslexia. Not able to tolerate his son's bad behavior at school, his father gets him admitted to a boarding school. The situation doesn't improve, for he is still the same at studies.


Then a new art teacher enters his life. Nikumb (Aamir Khan) figures out very quickly that the boy needs help, and does all he can to make this world a happy place for Ishaan.

Dan komen-komen untuk filem ini pun boleh tahan.. Banyak yang memuji. Antaranya:

its really a great movie ! The acting, the songs,the actors,the music,everything is in its right way. Its has a good message to the society. Overall its a very gd family film.
I love itt Laughing 

 Aku akan cubalah cari movie ni nanti, kalau keluar kat TV lagilah bagus!

Kan tak pasal-pasal je aku cerita pasal movie ni..hehehe..


Monday, September 20, 2010

Punca Blog Tidak dikemaskini (Di Update)

  • Bulan puasa, lepas berbuka mata jadi kuyu..malas dah nak tengok laptop.
  • Raya, ramai tetamu datang, kena menolong di dapur. Di samping tu aku juga banyak pergi merambu.
  • Internet yang lembab, memang bikin panas.
  • Lanjutan dari kelambatan internet, aku pun menjadi malas.

ps: macamlah ada orang kesah..haha.. Tapi traffic tak pernah kurang dari 100+.. Jadilah..huhu

Letak je lah gambar apa-apa pun.. asalkan ada gambar haha

Tuesday, July 6, 2010

Cek Nuffnang dihantar ke rumah guna apa ye?

Hello semua =)

Nak bertanya ni, Nuff akan hantar cek ke rumah menggunakan apa ya?
Pos Laju kah?
Surat biasa kah?
Courier kah?


Saya teringin sangat nak tahu, sebab cek saya tak sampai lagi..haha..

ps: jawab ek jawab ek! :D

Monday, April 26, 2010

Teka-Teki

Salam semua =)

Dah 2 hari internet aku tak boleh connect, kenapa entahlah..
Makanya hari ni aku tak ada mood idea nak update blog..

Aku ada teka-teki, sape dapat jawab aku bagi tepukan..haha..
Kenapa diver masa nak menyelam, dari atas bot, dia terjun ke belakang, 
bukan ke depan?


Dah namanya teka-teki, bukan soalan exam..
Jadi tak payah nak jawab logik2 sangat la..hehe..

ps: BN menang la semalam! 



Thursday, April 9, 2009

Hari ini hari khamis..

Harini kames..

Esok kene antar Assignment GIS..

No hal..

Esok bleh hantar..

Pasni, tinggal esaimen kedua prof latif, dr bad, dr yati & prof zubaid..

Aiyak! Still byk lg.. adoi..

Em ade terbace tadi, ade sorang blogger ni kate dia agak kurang gemar membaca blog orang yang cerita pasal diri sendiri.huhu.. Dah name pon blog, tak kan nak cerita sal jiran kan?

sorry la kalau dia tak suke blog personal.. Tujuan blog adalah untuk menyatakan pendapat, dan pendapat tiap2 orang ni berbeza2..

Kalau tak suka tak usah la bace :)

Neway, aku suka blog dia sebelum ni.. tapi bila dia cakap camtu rase nak merajuk lak la..

Huhu..

Weh korang, lelaki BANGANG yang mesej kat friendster tu mesej lagi..dengan kate2 yang lebih kesat.. sampai aku rase malas nak print screen.. Adoi.. Geram betol la.. ada tak pakar sakit jiwa yang boleh tolong dia ek? Ustaz2 ke.. Sian lak aku tengok.. macam duk tempah tiket neraka je mamat tu..

huhuu~~

K lah.. nak sambung esemen..

(^.^)v


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me