Search This Blog

Showing posts with label kejam. Show all posts
Showing posts with label kejam. Show all posts

Saturday, September 4, 2010

Taktik Baru Penyamun: Hantar Hamper Ke Rumah

Dah namanya penyamun, otak tu ligat je berjalan cari idea macam mana nak masuk rumah orang dan merompak. Sekarang ni dah ada taktik baru pulak, iaitu menggunakan hamper.

-gambar hiasan-

Dulu dia buat cara jadi salesman, tapi sekarang dah ramai orang tak kan bukak pintu kalau salesman yang ketuk pintu.. Maka dia bawak umpan pulak sekarang.. Dia datang bawak hadiah konon-konon ada orang nak bagi kita hadiah hamper tu..

Jadi kita mesti macam gembira punya dapat hadiah tu, confirm kita keluar nak amek hamper tu kan?
Tapi rupanya dalam hamper tu dia dah selitkan parang.. Terus je dia guna parang tu acu kat leher kita.. Lepas tu dia boleh mulakan acara rompakan dia..

Hamper ke mana, barang-barang rumah ke mana.. silap-silap kalau dah sampai ajal, nyawa pun melayang..
Ini bukan gebang kosong.. Ada satu rumah di Bandar Sunway dah kena..

Jadi beringatlah ye.. Agak-agak ada orang datang bawak hamper ke, hadiah ke..
Tanyalah dari siapa..kalau dia sebut nama orang tak kenal tu, tak yah lah amek kot?
Kan?

ps: kreatif betul

Tuesday, June 23, 2009

Hidupku sepanjang aku tak update~


Hello readers!

Hmm..
AKu hilang ke mane?
Aku gi sampling..dua minggu turut2..

sesambil menjelajah negeri Perak..

Best gak hiking2 bukit ni..

bnyak gak ceritanye, tp aku malas nak crite semua..
huhuu..

minggu kedua sampling, gi Grik..
Tasik Banding..site aku lak..

Kedua2 akak yang dah berumah tangga tu tak dapat ikut..
macam2 masalah..
yang site diorang dah setel mase minggu 1st..
entahla..

takpelah, aku tak kisah pun...

jadi aku pun amek kesempatan bawak Wa, bestfriend aku ms kat UMT merangkap Housem8 & room8 aku dulu..

alang2 tu kitorg reunion la sekali! haha!
penat ketawa la 3 hari tu..haha!

bangun tido je gelak, sebelu tido pun gelak!
bukan nye crite ape pun, duk flashback crite2 lame je..

hehe..penat Zaimi melayan karenah kitorg..hehe..

emm..aku terpikir...baru 2 tot tot girl bertemu dah lenguh pipi, kalau jumpe ke lima2?
haha bestnye!!

rindu la...hmm..

miss my gossip girl gang very much!!!

itu pasal reunion,
ade gak kisah sedih..

hmm..sesampai je aku kat Grik aritu,
mak aku tepon..
btau umah aku kene pecah masuk..

sial btol!

antara brg2 yg hilang:
-laptop abah
-modem maxis yg dibeli x sampai 24 jam
-purse adik aku
-2 ketul henset adik aku
-cincin berlian mak aku
-duit cash rm1500
-duit2 syiling
-tabung2

dan yang paling hampeh, diorg kidnap Elin..
(Y_Y)

nasib la si bobok tu dapat lepaskan diri dan balik rumah..
sekarang dia trauma..
keluar rumah pun taknak..


hmm..
itu je lah summary sepanjang aku tak update..

haha! sok aku ade crita sal susu ibu..
:P

bye dulu!

Saturday, February 28, 2009

ada tak ayam dalam mee goreng ayam?

entry kali ni aku malas nak letak gmbr sbb aku kuciwa...
haha...xbleh blah ayat...
malam ni kat seksyen 16 ade pasar malam...
jadi, sementare aku yg malas nak basuh baju sendiri ni g basuh baju kat dobi layan diri tu, kitorang pon g la ronda2 kat pasar malam tu jap..
dahla ujan..
hmm...
pas ronda2 aku pon decide nak beli MEE GORENG AYAM..
rm2 je sebungkus...
wah...excited state gak aku nak memakan nye...
sbb bau dia boleh tahan la enak..
sesampai nye aku di asrama..
aku pon sidai kain baju yg basuh tadi..
pastu mase online ni aku igt nak la mkn mee tu...
sekali suap, xde ayam gak...
dua kali suap..xde gak...
hmmm hairan ye...
adekah mee ini meniru konsep cucur badak dan cucur kodok?
hanya ade pd name tp x pd makanan itu?
tp kenape nasi ayam ade ayam?
rojak ayam pon ade ayam...
bubur ayam mcD pon ade ayam gak...
hmm...aku pon menyelongkar la mee itu...
mungkin btol la dia tiru konsep cucur badak tu...
sbb xde secubit ayam pon...
kulit ayam pon xde...
yg ade cume fish cake ngn btg sayur sawi yg agak mentah..
dan sedikit tauge..of course la ade mee...
hmm...dah tu nape dia letak name MEE GORENG AYAM?
patutnye letak la MEE GORENG FISHCAKE kan?
heran heran...

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me