Showing posts with label kesihatan. Show all posts
Showing posts with label kesihatan. Show all posts

Monday, August 1, 2022

10 KEBAIKAN MAKAN NASI

Majoriti kita sedia maklum bahawa makan nasi mempunyai beberapa kelebihan, tetapi kita mungkin tidak memahami sepenuhnya apakah kelebihan tersebut. Walaupun kelebihan tepat nasi mungkin tidak diketahui umum, satu perkara yang pasti: rasanya sedap! Semua orang suka makan nasi. Ia adalah hidangan sampingan atau hidangan utama yang hebat yang sesuai dengan pelbagai jenis makanan, termasuk daging, tauhu, sayur-sayuran dan banyak lagi! 

Temui 10 kelebihan kesihatan makan nasi secara konsisten dengan membaca entry ini!



Sunday, June 6, 2021

Medisana Infrared Thermometer

Dulu pernah ada thermometer yang check suhu telinga.

Yang tembak dahi pun ada.

Tapi semua dah rosak.

Jadi musim pandemik tu, belilah satu yang baru.

Lagipun tak susah dah nak pergi beli kan, order je lah dekat shopee. 

Tak lama pun, tak sampai seminggu dah sampai.

Saturday, May 29, 2021

Beli Alat Check Paras Oksigen Dalam Badan

 Atau nama yang lebih tepat untuk alat itu adalah Fingertip Pulse Oxymeter.

Sejak kebelakangan ni memang berita berkaitan kematian dan peningkatan kes Covid 19 semakin menjadi-jadi kan.

Antara yang paling seram bagi aku adalah tentang Happy Hypoxia, di mana paras oksigen dalam badan seseorang itu semakin berkurangan tapi manusia itu tak sedar dan perasan pun, tiba-tiba rebah dan gone!

Jadi, lepas terbaca mesej kawan-kawan setempat kerja di group Whatsapp, ada yang cadang suruh beli alat ni.

SO why noT kan?

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot