Showing posts with label kesihatan. Show all posts
Showing posts with label kesihatan. Show all posts

Sunday, June 6, 2021

Medisana Infrared Thermometer

Dulu pernah ada thermometer yang check suhu telinga.

Yang tembak dahi pun ada.

Tapi semua dah rosak.

Jadi musim pandemik tu, belilah satu yang baru.

Lagipun tak susah dah nak pergi beli kan, order je lah dekat shopee. 

Tak lama pun, tak sampai seminggu dah sampai.

Saturday, May 29, 2021

Beli Alat Check Paras Oksigen Dalam Badan

 Atau nama yang lebih tepat untuk alat itu adalah Fingertip Pulse Oxymeter.

Sejak kebelakangan ni memang berita berkaitan kematian dan peningkatan kes Covid 19 semakin menjadi-jadi kan.

Antara yang paling seram bagi aku adalah tentang Happy Hypoxia, di mana paras oksigen dalam badan seseorang itu semakin berkurangan tapi manusia itu tak sedar dan perasan pun, tiba-tiba rebah dan gone!

Jadi, lepas terbaca mesej kawan-kawan setempat kerja di group Whatsapp, ada yang cadang suruh beli alat ni.

SO why noT kan?

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot